نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorجواد زوار رضاfa_IR
dc.contributor.authorمحمود دوستیfa_IR
dc.contributor.authorصدیقه سلیمانیfa_IR
dc.contributor.authorفرزاد اسدی جمنانیfa_IR
dc.contributor.authorبردیا فرزام فرfa_IR
dc.contributor.authorشهرنازآریا برزینfa_IR
dc.contributor.authorعلی جلیلیانfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T16:42:36Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T16:42:36Z
dc.date.available1399-08-23T16:42:36Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T16:42:36Z
dc.date.issued2006-06-01en_US
dc.date.issued1385-03-11fa_IR
dc.identifier.citationجواد زوار رضا, محمود دوستی, صدیقه سلیمانی, فرزاد اسدی جمنانی, بردیا فرزام فر, شهرنازآریا برزین, علی جلیلیان. (1385). اثرات عصاره روغنی گردوی ایرانی(لواسانات) برتغییرات غلظت سرمی لیپیدها ولیپوپروتیین‌ها درمدل حیوانی(رت نر هیپرکلسترولمیک). مجله دیابت و متابولیسم ایران, 5(4), 319-324.fa_IR
dc.identifier.issn‪2345-4008
dc.identifier.issn‪2345-4016
dc.identifier.urihttp://ijdld.tums.ac.ir/article-1-348-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/623005
dc.description.abstractمقدمه: مطالعات تجربی نشان داده اند که مصرف گردو خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی(CHD) را کاهش می‌دهد. گردو میزان لیپیدهای آتروژن نظیر کلسترول تام(TC) وتری‌گلیسرید(TG) ولیپوپروتیین‌های آتروژن همچونLDL-C،VLDL-C را کاهش می‌دهد. این تأثیر به علت وجود ترکیبات مختلف به‌ویژه اسیدهای چرب غیر اشباع با چند پیوند دوگانه (PUFA) از نوع  همچون اسید لینولنیک (C18:39,12,15 ) می‌باشد. روش‌ها: 20 راس رت نرهیپرکلسترولمیک با وزن g250-200 را به چهار گروه تقسیم کرده ،سپس این رت‌ها به مدت هشت هفته تحت رژیم غذایی که حاوی مکمل عصاره روغنی گردوی ایرانی بود تغذیه گردیدند: گروه شاهد (غلظت 0% عصاره روغنی) و سه گروه مورد 5%، 5/7% و 10% عصاره روغنی گردو (به‌ترتیب 035/0، 049/0 و 07/0 گرم عصاره روغنی به ازای هر گرم وزن در هر روز).یافته‌ها: این مطالعه نشان داد که عصاره روغنی گردوی ایرانی (لواسانات) اثری مثبت در کاهش غلظت سرمی TG (14%)، TC (8/7%)، LDL-C (11%) و VLDL-C (12%) داشته و با افزایش میزان مصرف عصاره(5% ، 5/7% و 10%) این اثر کاهنده نیز بیشتر شد.نتیجه‌گیری: به علت کاهش غلظت سرمی لیپیدها و لیپوپروتیین‌های آتروژن در اثر مصرف عصاره روغنی گردوی ایرانی (لواسانات)، می‌توان گردو را به عنوان یک مکمل غذایی کاهنده خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی معرفی کرد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دیابت و متابولیسم ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Diabetes and Lipid Disordersen_US
dc.subjectعصاره روغنی گردوی ایرانیfa_IR
dc.subjectپروفایل لیپیدیfa_IR
dc.subjectبیماری‌های قلبی عروقیfa_IR
dc.subjectرت نر هیپرکلسترولمیکfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleاثرات عصاره روغنی گردوی ایرانی(لواسانات) برتغییرات غلظت سرمی لیپیدها ولیپوپروتیین‌ها درمدل حیوانی(رت نر هیپرکلسترولمیک)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume5
dc.citation.issue4
dc.citation.spage319
dc.citation.epage324


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد