| dc.contributor.author | جواد زوار رضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | محمود دوستی | fa_IR |
| dc.contributor.author | صدیقه سلیمانی | fa_IR |
| dc.contributor.author | فرزاد اسدی جمنانی | fa_IR |
| dc.contributor.author | بردیا فرزام فر | fa_IR |
| dc.contributor.author | شهرنازآریا برزین | fa_IR |
| dc.contributor.author | علی جلیلیان | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T16:42:36Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T16:42:36Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T16:42:36Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T16:42:36Z | |
| dc.date.issued | 2006-06-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1385-03-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | جواد زوار رضا, محمود دوستی, صدیقه سلیمانی, فرزاد اسدی جمنانی, بردیا فرزام فر, شهرنازآریا برزین, علی جلیلیان. (1385). اثرات عصاره روغنی گردوی ایرانی(لواسانات) برتغییرات غلظت سرمی لیپیدها ولیپوپروتیینها درمدل حیوانی(رت نر هیپرکلسترولمیک). مجله دیابت و متابولیسم ایران, 5(4), 319-324. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2345-4008 | |
| dc.identifier.issn | 2345-4016 | |
| dc.identifier.uri | http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-348-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/623005 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: مطالعات تجربی نشان داده اند که مصرف گردو خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی(CHD) را کاهش میدهد. گردو میزان لیپیدهای آتروژن نظیر کلسترول تام(TC) وتریگلیسرید(TG) ولیپوپروتیینهای آتروژن همچونLDL-C،VLDL-C را کاهش میدهد. این تأثیر به علت وجود ترکیبات مختلف بهویژه اسیدهای چرب غیر اشباع با چند پیوند دوگانه (PUFA) از نوع همچون اسید لینولنیک (C18:39,12,15 ) میباشد. روشها: 20 راس رت نرهیپرکلسترولمیک با وزن g250-200 را به چهار گروه تقسیم کرده ،سپس این رتها به مدت هشت هفته تحت رژیم غذایی که حاوی مکمل عصاره روغنی گردوی ایرانی بود تغذیه گردیدند: گروه شاهد (غلظت 0% عصاره روغنی) و سه گروه مورد 5%، 5/7% و 10% عصاره روغنی گردو (بهترتیب 035/0، 049/0 و 07/0 گرم عصاره روغنی به ازای هر گرم وزن در هر روز).یافتهها: این مطالعه نشان داد که عصاره روغنی گردوی ایرانی (لواسانات) اثری مثبت در کاهش غلظت سرمی TG (14%)، TC (8/7%)، LDL-C (11%) و VLDL-C (12%) داشته و با افزایش میزان مصرف عصاره(5% ، 5/7% و 10%) این اثر کاهنده نیز بیشتر شد.نتیجهگیری: به علت کاهش غلظت سرمی لیپیدها و لیپوپروتیینهای آتروژن در اثر مصرف عصاره روغنی گردوی ایرانی (لواسانات)، میتوان گردو را به عنوان یک مکمل غذایی کاهنده خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی معرفی کرد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دیابت و متابولیسم ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Diabetes and Lipid Disorders | en_US |
| dc.subject | عصاره روغنی گردوی ایرانی | fa_IR |
| dc.subject | پروفایل لیپیدی | fa_IR |
| dc.subject | بیماریهای قلبی عروقی | fa_IR |
| dc.subject | رت نر هیپرکلسترولمیک | fa_IR |
| dc.subject | عمومى | fa_IR |
| dc.title | اثرات عصاره روغنی گردوی ایرانی(لواسانات) برتغییرات غلظت سرمی لیپیدها ولیپوپروتیینها درمدل حیوانی(رت نر هیپرکلسترولمیک) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 5 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 319 | |
| dc.citation.epage | 324 | |