مقایسه سطح سرمی منیزیم (Mg) بین بیماران دیابتی نوع دو وگروه شاهد در شهر شیراز، سال 1386
(ندگان)پدیدآور
کلانترهرمزی, محمد رضادباغ منش, محمد حسینصادق الوعد, عبدالصمدلاریجانی, باقررنجبر عمرانی, غلامحسین
نوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: دیابت یکی از بیماریهای مزمن است که با تغییرات مواد ریز مغذی از جمله منیزیم همراهی میکند. منیزیم در چندین واکنش آنزیمی شرکت دارد. افزایش و یا کاهش در میزان این ماده باعث ایجاد عوارضی میشود. هدف از طراحی این مطالعه، مقایسه سطح سرمی منیزیم بین افراد دیابتی نوع 2 و افراد سالم در سطح شهر شیراز می باشد. روشها: مطالعه حاضر از نوع مورد- شاهدی است. سطح سرمی منیزیم به روش اسپکترومتری جذب اتمی شعله ای ، سطح HbA1c به روش کروماتوگرافی ستونی و سطح گلوکز به روش آنزیمی مستقیم توسط اتوآنالیز اندازه گیری شد. اطلاعات بر اساس میانگین ± انحراف معیار گزارش شد. P کمتر از 05/0 از نظر آماری معنی دار تلقی گردید. یافتهها: بر اساس نتایج این مطالعه، سطح سرمی منیزیم در افراد گروه دیابت پایین تر از افراد گروه سالم بود. نتیجه گیری :بر اساس نتایج حاصله از این مطالعه ، پیشنهاد می شود به بیماران دیابتی در مورد مصرف مواد غذایی حاوی منیزیم مانند غلات و غذاهای دریایی، آموزش لازم داده شود.
کلید واژگان
دیابت نوع 2منیزیم
HbA1c
عمومى
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2008-06-011387-03-12
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی تهرانشاپا
2345-40082345-4016



