بررسی میزان آدیپونکتین در بیماران دیابتی و ارتباط آن با بیماری های قلبی عروقی
(ندگان)پدیدآور
استادی, وجیههپورنقشبند, زهراامینی, مسعود
نوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: آدیپونکتین، یک پروتئین اختصاصی بافت چربی و متعلق به خانواده کالکتین می باشد که در پلاسمای انسان در سطح بالایی وجود دارد، این پروتئین از طریق مهار تولید TNF-a1 توسط ماکروفاژها و مهار بیان sICAM-12 و sVCAM-13 و sE-Selectin4 از اتصال مونوسیتها به سلولهای اندوتلیال جلوگیری کرده، میتواند در محافظت در برابر ضایعات عروقی نقش داشته باشد. در این مطالعه غلظت سرمی آدیپونکتین در بیماران دیابتی با و بدون بیماری قلبی عروقی بررسی شده است. روشها: این تحقیق مورد- شاهدی در سال 85-84 بر روی 95 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 مراجعه کننده به مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم اصفهان انجام گرفت. این افراد بر اساس نتایج آنژیوگرافی به دو گروه دارای بیماری قلبی و عروقی و بدون بیماری قلبی و عروقی تقسیم شدند. این بیماران از نظر جنس و نمایه توده بدنی (BMI) همسان شدند. سطح سرمی آدیپونکتین به روش RIA اندازهگیری شد. در این بیماران علاوه بر آدیپونکتین، شاخصهایی مانند FBS، کلسترول، تری گلیسرید و HDL هم اندازهگیری گردید. یافتهها: سطح سرمی آدیپونکتین در افراد دیابتی بدون بیماری قلبی و عروقی بالاتر از بیماران دیابتی با بیماری قلب و عروقی بود اما این اختلاف از نظر آماری معنیدار نبود. نتیجهگیری: کاهش غلظت آدیپونکتین در افراد دیابتی میتواند عاملی برای ایجاد ماکروآنژیوپاتی باشد بنابراین میتوان پیشگویی کرد که تولید آدیپونکتین نوترکیب میتواند در معالجه و محافظت از بیماری قلبی عروقی در این بیماران مفید باشد. برای دستیابی به این هدف مطالعات بیشتری مورد نیاز است. [1]- Tumor Necrosis Factor-a [2] - Intracellular Adhesion Molecule-1[3] - Vascular Cell Adhesion Molecule-1[4] - Endothelial- Leukocyte Adhesion Molecule-1
کلید واژگان
آدیپونکتیندیابت نوع 2
بیماری قلبی
عروقی
عمومى
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2009-06-011388-03-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی تهرانشاپا
2345-40082345-4016



