| dc.contributor.author | حافظی, مرضیه | fa_IR |
| dc.contributor.author | غلامی, ماندانا | fa_IR |
| dc.contributor.author | عابد نظری, حسین | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T16:42:04Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T16:42:04Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T16:42:04Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T16:42:04Z | |
| dc.date.issued | 2020-02-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-11-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | حافظی, مرضیه, غلامی, ماندانا, عابد نظری, حسین. (1398). تأثیر تمرین تناوبی با شدت بالا و مصرف عصارهی آویشن بر عوامل استرس اکسیداتیو و آنتی اکسیدانی موشهای دیابتی. مجله دیابت و متابولیسم ایران, 19(3), 143-150. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2345-4008 | |
| dc.identifier.issn | 2345-4016 | |
| dc.identifier.uri | http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-5914-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/622930 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: شیوع دیابت نوع دو بهعلت تغییر در شیوهی زندگی، افزایش شیوع چاقی و کاهش فعالیت بدنی؛ پیوسته در حال افزایش است. کنترل و تعدیل عوامل اکسیدانی در افراد دیابتی از اهمیت زیادی برخوردار است. در این مطالعه اثر تمرین تناوبی با شدت بالا و مصرف عصارهی هیدروالکلی آویشن شیرازی بر تعادل عوامل اکسیدانی وآنتی اکسیدانی موشهای دیابتی شده نوع دو توسط استرپتوزوتوسین مورد مطالعه قرار گرفت.
روشها: در این تحقیق از موشهای صحرایی نر نژاد ویستار در محدودهی وزنی 10±110 گرم استفاده شد. موشها بهطور تصادفی به چهار گروه تمرین و آویشن، آویشن، تمرین و کنترل تقسیم شدند. عصاره به میزان 200 سیسی روزانه از طریق سرنگ گاواژ شد. برنامهی تمرین شامل دویدن روی تردمیل با سرعت حداقل 20 و حداکثر 38 متر در دقیقه بهمدت 60 دقیقه در روز، پنج روز در هفته و بهمدت هشت هفته بود. مقادیر مالون دی آلدهید (MDA)، گلوتاتیون پراکسیداز (GTX)، سوپراکسیددیسموتاز (SOD) و کاتالاز (CAT) سرم به روش الایزا اندازهگیری شد.
یافتهها: سطوح MDA و CATسرم در گروه کنترل نسبت به گروههای دیگر در سطح بیشتری قرار داشت (002/0=P). بین سطوح SOD و GPX سرم در گروههای مختلف اختلاف معناداری وجود نداشت (790/0=P).
نتیجهگیری: اجرای تمرین تناوبی با شدت بالا و مصرف عصارهی آویشن میتوانند تعادل اکسایشی و ضداکسایشی را در موشهای دیابتی بهبود دهند. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دیابت و متابولیسم ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Diabetes and Lipid Disorders | en_US |
| dc.subject | تمرین ورزشی تناوبی شدید | fa_IR |
| dc.subject | استرس اکسایشی | fa_IR |
| dc.subject | آنتی اکسیدان | fa_IR |
| dc.subject | آویشن | fa_IR |
| dc.subject | دیابت | fa_IR |
| dc.subject | تخصصي | fa_IR |
| dc.title | تأثیر تمرین تناوبی با شدت بالا و مصرف عصارهی آویشن بر عوامل استرس اکسیداتیو و آنتی اکسیدانی موشهای دیابتی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تربیت بدنی وعلوم ورزشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تربیت بدنی وعلوم ورزشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تربیت بدنی وعلوم ورزشی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 19 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 143 | |
| dc.citation.epage | 150 | |