| dc.contributor.author | اسماعیل زاده, احمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | کیمیاگر, سید مسعود | fa_IR |
| dc.contributor.author | محرابی, یدا... | fa_IR |
| dc.contributor.author | آزادبخت, لیلا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T16:41:57Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T16:41:57Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T16:41:57Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T16:41:57Z | |
| dc.date.issued | 2005-08-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1384-05-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | اسماعیل زاده, احمد, کیمیاگر, سید مسعود, محرابی, یدا..., آزادبخت, لیلا. (1384). الگوهای غذایی غالب و خطر بیماریهای مزمن. مجله دیابت و متابولیسم ایران, 5(1), 1-9. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2345-4008 | |
| dc.identifier.issn | 2345-4016 | |
| dc.identifier.uri | http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-378-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/622917 | |
| dc.description.abstract | بحث الگوی غذایی، مبحثی است که اخیراً مورد توجه متخصصین اپیدمیولوژی تغذیه قرار گرفته است اما هنوز به اندازهای که به مواد مغذی یا غذاها توجه میشود به این مقوله توجه نشده است. هر چند که هنوز هم بررسی ارتباط بین مواد مغذی و غذاها با خطر بیماریها در اپیدمیولوژی تغذیه حائز اهمیت است، اما شواهد متعدد نشان دادهاند که کارآزماییهای بالینی که بر روی یک ماده مغذی خاص متمرکز شدهاند در نشان دادن اثرات آن ماده مغذی چندان موفق نبودهاند اما مطالعاتی که اثر الگوهای غذاهایی را بررسی کردهاند, اثرات مشهودی از این الگوهای غذایی را گزارش نمودهاند. بنابراین به کارگیری الگوهای غذایی یک روش موثر و کارآ جهت افزایش درک ما از نقش رژیم غذایی در خطر بیماریهای مزمن است. اما باید توجه داشت که الگوهای غذایی غالب در جنس های مختلف, نژادها و فرهنگهای مختلف و مناطق جغرافیایی با هم متفاوتند. لذا توصیه میشود که محققین هر منطقه الگوهای غذایی غالب آن منطقه را شناسایی کنند و بهنگام آموزش افراد جهت تغییر شیوه زندگی بمنظور کاهش عوامل خطر بیماریهای مزمن, بر این الگوها تأکید بورزند. مطالعه حاضر با هدف مرور مطالعات مربوط به الگوهای غذایی غالب و ارتباط آنها با خطر بیماریهای مزمن انجام شده است. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دیابت و متابولیسم ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Diabetes and Lipid Disorders | en_US |
| dc.subject | الگوهای غذایی | fa_IR |
| dc.subject | بیماریهای مزمن | fa_IR |
| dc.subject | پرسشنامه بسامد خوراک | fa_IR |
| dc.subject | تحلیل عاملی | fa_IR |
| dc.subject | کفایت غذایی | fa_IR |
| dc.subject | عمومى | fa_IR |
| dc.title | الگوهای غذایی غالب و خطر بیماریهای مزمن | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 5 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 1 | |
| dc.citation.epage | 9 | |