نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorپورسلطان, نوشینfa_IR
dc.contributor.authorمحرابی, یدالهfa_IR
dc.contributor.authorشادمان, ژالهfa_IR
dc.contributor.authorآخوندان, مهدیهfa_IR
dc.contributor.authorرشیدی, آرشfa_IR
dc.contributor.authorخوش نیت نیکو, محسنfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T16:41:52Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T16:41:52Z
dc.date.available1399-08-23T16:41:52Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T16:41:52Z
dc.date.issued2014-11-01en_US
dc.date.issued1393-08-10fa_IR
dc.identifier.citationپورسلطان, نوشین, محرابی, یداله, شادمان, ژاله, آخوندان, مهدیه, رشیدی, آرش, خوش نیت نیکو, محسن. (1393). رابطه الگوهای غذایی و غلظت سرمی کورتیزول در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو. مجله دیابت و متابولیسم ایران, 14(1), 27-36.fa_IR
dc.identifier.issn‪2345-4008
dc.identifier.issn‪2345-4016
dc.identifier.urihttp://ijdld.tums.ac.ir/article-1-5318-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/622906
dc.description.abstractمقدمه: استرس فیزیولوژیک ممکن است غذا خوردن را تحت تأثیر قرار دهد و نوع غذای دریافتی ممکن است سطح استرس فیزیولوژیک را تغییر دهد. با توجه به گزارشاتی مبنی بر بالا بودن سطح کورتیزول سرم به‌عنوان بیومارکر استرس در بیماران دیابتی، هدف از این مطالعه بررسی رابطه الگوهای غذایی و غلظت سرمی کورتیزول در بیماران دیابتی نوع دو می‌باشد. روش‌ها: این مطالعه در سال 1391 به‌صورت مقطعی توصیفی- تحلیلی روی 241 بیمار مبتلا به دیابت نوع دو انجام شد. الگوهای غذایی عمده به روش تحلیل عاملی به‌دست آمد. اندازه‌گیری غلظت سرمی کورتیزول در ساعت 8 صبح انجام شد. مقایسه سطح کورتیزول سرم بین سهک‌های الگوهای غذایی غالب با استفاده از آنالیز کوراریانس با تعدیل اثر متغیرهای مداخله‌گر و بررسی رابطه کورتیزول سرم و امتیاز الگوهای غذایی با استفاده از آنالیز رگرسیون خطی انجام شد. یافته‌ها: سه الگوی غذایی عمده (غربی، سالم و شبه سالم) شناسایی شد. هیچ‌یک از متغیرهای تن‌سنجی، سطح فعالیت فیزیکی، مدت زمان ابتلا به دیابت و قند خون ناشتا رابطه معنی‌داری با سطح کورتیزول سرمی نداشتند. پس از تعدیل اثر عوامل مداخله‌گر، تفاوت آماری معنی‌داری میان میانگین غلظت سرمی کورتیزول در سهک‌های الگوهای غذایی و نیز بین غلظت کورتیزول و امتیاز الگوهای غذایی مشاهده نشد. میانگین سطـح کورتیزول سـرمی در جمـعیت مـورد بـررسی nmol/L 10/5±95/12 و در محدوده نرمال بود. نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که در بیماران دیابتی نوع دو، کورتیزول سرم با میزان پیروی از الگوهای غذایی غربی، سالم و شبه سالم رابطه‌ای ندارد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دیابت و متابولیسم ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Diabetes and Lipid Disordersen_US
dc.subjectرژیم غذاییfa_IR
dc.subjectآنالیز عاملیfa_IR
dc.subjectکورتیزول سرمfa_IR
dc.subjectاسترسfa_IR
dc.subjectدیابت نوع دوfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleرابطه الگوهای غذایی و غلظت سرمی کورتیزول در بیماران مبتلا به دیابت نوع دوfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentشعبه بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات غدد و متابولیسم، پژوهشکده علوم بالینی غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات غدد و متابولیسم، پژوهشکده علوم بالینی غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentانیستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات غدد و متابولیسم، پژوهشکده علوم بالینی غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.citation.volume14
dc.citation.issue1
dc.citation.spage27
dc.citation.epage36


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد