نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorولیپور, غزالهfa_IR
dc.contributor.authorعاصمی, ذات‌الهfa_IR
dc.contributor.authorصمیمی, منصورهfa_IR
dc.contributor.authorطبسی, زهرهfa_IR
dc.contributor.authorصبیحی, سیما ساداتfa_IR
dc.contributor.authorصانعی, پروانهfa_IR
dc.contributor.authorاسماعیل زاده, احمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T16:41:41Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T16:41:41Z
dc.date.available1399-08-23T16:41:41Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T16:41:41Z
dc.date.issued2014-05-01en_US
dc.date.issued1393-02-11fa_IR
dc.identifier.citationولیپور, غزاله, عاصمی, ذات‌اله, صمیمی, منصوره, طبسی, زهره, صبیحی, سیما سادات, صانعی, پروانه, اسماعیل زاده, احمد. (1393). بررسی اثر رژیم غذایی DASH بر مقاومت انسولینی، التهاب، و استرس اکسیداتیو در دیابت بارداری: یک کارآزمایی بالینی تصادفی. مجله دیابت و متابولیسم ایران, 13(4), 352-361.fa_IR
dc.identifier.issn‪2345-4008
dc.identifier.issn‪2345-4016
dc.identifier.urihttp://ijdld.tums.ac.ir/article-1-5219-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/622880
dc.description.abstractمقدمه: بر طبق دانش ما هیچ گزارشی مبنی بر اثرات رژیم غذایی DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension) بر مقاومت انسولینی، التهاب، و استرس اکسیداتیو در زنان باردار مبتلا به دیابت بارداری (GDM) در دست نیست. این مطالعه با هدف بررسی اثرات رژیم غذایی D‏ASH بر مقاومـت انسولینی، hs-CRP (high-sensitivity C-reactive protein) و شـاخـص‌های استرس اکسیداتیو در بین زنان مبتلا به دیابت بارداری انجام شد. روش‌ها: این کارآزمایی بالینی تصادفی بر روی 32 زن باردار که در هفته 24 تا 28 بارداری تشخیص دیابت بارداری برای آنها داده شده بود، اجرا شد. شرکت کنندگان به‌صورت تصادفی به یکی از گروه‌های کنترل (16 نفر) یا رژیم غذایی D‏ASH (16 نفر) برای 4 هفته تخصیص داده شدند. رژیم غذایی D‏ASH غنی از میوه‌ها، سبزی‌ها، غلات کامل، و محصولات لبنی کم‌چرب بوده و مقادیر اندکی چربی اشباع، چربی کل، کلسترول، غلات تصفیه شده و شیرینی‌ها، به‌همراه 2400 میلی‌گرم سدیم در روز را شامل می‌شد. در رژیم غذایی گروه کنترل40% تا 55% انرژی از کربوهیدرات، 10% تا 20% از پروتئین و 25% تا 30% از چربی بود. نمونه‌های خون ناشتا در ابتدا و پس از 4 هفته مداخله جهت اندازه‌گیری گلوکز پلاسما ناشتا (FPG)، انسولین سرم، hs-CRP، مدل هموستاز ارزیابی مقاومت انسولینی (HOMA-IR)، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی پلاسما (TAC) و سطح تام گلوتاتیون (GSH) جمع‌آوری شد. یافته‌ها: مصرف رژیم غذایی DASH در مقایسه با رژیم کنترل منجر به کاهش FPG (62/7- در برابر 68/3 میلی‌گـرم در دسی‌لیتر؛ 02/0=P)، سطوح انسولین سرم (62/2- در برابر 32/4 µIU/mL؛ 03/0=P) و امتیاز HOMA-IR (8/0- در برابر 1/1؛ 03/0=P) شد. همچنین غلظت TAC پلاسما (2/45 در برابر 2/159- mmol/L؛ 0001/0>P) و GSH (1/108 در برابر 9/150-µmol/L؛ 0001/0>P)در گروه DASH در مقایسه با گروه کنترل افزایش یافته بود. تفاوت معنی‌داری در میانگین تغییرات سطح سرمی hs-CRP بین دو رژیم غذایی یافت نشد. مقایسه‌های درون‌گروهی کاهش معنی‌داری در سطح TAC و GSH پلاسمایی در رژیم کنترل نشان داد، در‌حالی‌که این شاخص‌ها در گروه رژیم غذایی D‏ASH افزایش معنی‌داری داشتند. مصرف رژیم غذایی DASH در زنان باردار مبتلا به GDM اثرات سودمندی بر FPG، سطح سرمی انسولین، امتیازHOMA-IR، TAC پلاسما، و سطح تامGSH داشت. اثرات این الگوی غذایی بر پیامدهای بارداری نیاز به بررسی در مطالعات آینده دارد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دیابت و متابولیسم ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Diabetes and Lipid Disordersen_US
dc.subjectرژیم غذایی کاهنده فشار خونfa_IR
dc.subjectدیابت بارداریfa_IR
dc.subjectالتهابfa_IR
dc.subjectاسترس اکسیداتیوfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleبررسی اثر رژیم غذایی DASH بر مقاومت انسولینی، التهاب، و استرس اکسیداتیو در دیابت بارداری: یک کارآزمایی بالینی تصادفیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذاییfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری‌های متابولیکfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زنان و زایمان، دانشکده پزشکیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زنان و زایمان، دانشکده پزشکیfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری‌های متابولیکfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذاییfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذاییfa_IR
dc.citation.volume13
dc.citation.issue4
dc.citation.spage352
dc.citation.epage361


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد