| dc.contributor.author | علیزاده, شهاب | fa_IR |
| dc.contributor.author | میرزایی, خدیجه | fa_IR |
| dc.contributor.author | کشاورز, سید علی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T16:41:38Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T16:41:38Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T16:41:38Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T16:41:38Z | |
| dc.date.issued | 2017-10-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-07-09 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | علیزاده, شهاب, میرزایی, خدیجه, کشاورز, سید علی. (1396). بررسی مقطعی ارتباط بین سطوح سرمی آدیپوکاینهای امنتین- 1، وسپین و RBP-4 با اجزای ترکیب بدن و وضعیت متابولیکی زنان. مجله دیابت و متابولیسم ایران, 16(6), 339-348. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2345-4008 | |
| dc.identifier.issn | 2345-4016 | |
| dc.identifier.uri | http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-5515-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/622872 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: ادیپوکاینهای امنتین-1، وسپین و پروتئین باند شونده به رتینول- 4 (4RBP-) میانجیهای ترکیب بدن و بافت چربی هستند که در تغییرات متابولیکی ناشی از چاقی نقش دارند. این پژوهش با هدف تعیین رابطه بین سطوح سرمی این ادیپوکاینها با اجزای ترکیب بدن و وضعیت متابولیکی در فنوتیپهای مختلف اندازهی بدن صورت گرفت.
روشها: در مطالعهی مقطعی حاضر 350 زن شامل 127 نمونه با وضعیت متابولیکی سالم و 223 نمونه با وضعیت متابولیکی ناسالم شرکت کردند. در صورت وجود حداقل 4 مورد از پنج شاخص متابولیکی mmol/L70/1TG≤، mmol/L 60/2 LDL-C≤، mmol/L 20/5TC≤، HDL-C≥1/30 و 95/1HOMA-IR≤، نمونهها دارای وضعیت متابولیکی سالم و در غیر این صورت دارای وضعیت متابولیکی ناسالم در نظر گرفته شدند.
یافتهها: نتایج نشان داد که سطوح سرمی امنتین-1 با وضعیت متابولیکی سالم رابطهی مثبت معنیداری دارد (0001/0p< ،04/1 OR=). حتی پس از کنترل عوامل مخدوشگر سن، جنس و وزن این ارتباط همچنان معنیدار بود. سطوح وسپین و RBP-4 با وضعیت متابولیکی سالم همبستگی معنیداری نداشت. همچنین، رابطهی معنیداری بین امنتین و نمایهی تودهی بدنی (02/0p=،31/0r=) و درصد چربی بدن (02/0p=،32/0r=) در گروه با وضعیت متابولیکی سالم مشاهده شد. در گروه سالم، سطوح سرمی RBP-4 با درصد چربی (0001/0p<،68/0r=) و تودهی چربی بدن (0001/0p<،74/0r=) همبستگی مثبت و با تودهی بدون چربی (0001/0p<،74/0- r=) و محتوای تام آب بدن (0001/0p<،74/0- r=) همبستگی منفی داشت. رابطهی آماری معنیداری بین سطوح سرمی وسپین و شاخصهای ترکیب بدن در هر دو گروه دیده نشد.
نتیجهگیری: سطوح سرمی امنتین-1 میتواند پیشبینی کنندهی مناسبی برای وضعیت متابولیکی سالم باشد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دیابت و متابولیسم ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Diabetes and Lipid Disorders | en_US |
| dc.subject | آدیپوکاین | fa_IR |
| dc.subject | امنتین | fa_IR |
| dc.subject | وسپین | fa_IR |
| dc.subject | 4-RBP | fa_IR |
| dc.subject | وضعیت متابولیکی | fa_IR |
| dc.subject | ترکیب بدن | fa_IR |
| dc.subject | تخصصي | fa_IR |
| dc.title | بررسی مقطعی ارتباط بین سطوح سرمی آدیپوکاینهای امنتین- 1، وسپین و RBP-4 با اجزای ترکیب بدن و وضعیت متابولیکی زنان | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات استئوپروز، پژوهشکدهی علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران .گروه تغذیه جامعه، دانشکدهی تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تغذیه جامعه، دانشکدهی تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تغذیه بالینی، دانشکدهی تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 16 | |
| dc.citation.issue | 6 | |
| dc.citation.spage | 339 | |
| dc.citation.epage | 348 | |