| dc.contributor.author | ضرغامی, نصرت اله | fa_IR |
| dc.contributor.author | محمدزاده, قربان | fa_IR |
| dc.contributor.author | ممقانی, فریدون | fa_IR |
| dc.contributor.author | حاج حسینی, رضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | مهاجری, عباس | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T16:41:22Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T16:41:23Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T16:41:22Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T16:41:23Z | |
| dc.date.issued | 2007-05-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1386-02-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | ضرغامی, نصرت اله, محمدزاده, قربان, ممقانی, فریدون, حاج حسینی, رضا, مهاجری, عباس. (1386). مطالعه سطح سرمی هورمون لپتین در زنان با درجات مختلف چاقی. مجله دیابت و متابولیسم ایران, 6(3), 285-292. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2345-4008 | |
| dc.identifier.issn | 2345-4016 | |
| dc.identifier.uri | http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-320-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/622837 | |
| dc.description.abstract | لپتین پپتیدی است که قویا با آدیپوزیته بدن ارتباط دارد و شاخص بالقوه ای برای چاقی ومشکلات ناشی از چاقی میباشد. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط سطح سرمی لپتین با شاخص های آنتروپومتریک در زنان با درجات مختلف چاقی میباشد.روشها: این مطالعه توصیفی- تحلیلی روی 106 زن غیر دیابتی با 25 ≥ BMI و38 زن غیر دیابتی با 25 BMI ≤ انجام گرفت. سطح سرمی لپتین با روش ایمنواسی وگلوکزخون ناشتا با روش گلوکز اکسیداز اندازه گیری شدند.نمایه توده بدن از تقسیم وزن(کیلوگرم) بر قد (متر مربع) محاسبه گردید. یافتهها: بر اساس نتایج این مطالعه، میانگین غلظت ها ی سرمی لپتین در زنان با وزن طبیعی، اضافه وزن، چاق درجه 1وچاق درجه 2 بهترتیب 56/0 ± 88/6 ، 73/1 ± 30/39، 04/1 ±60/ 46و 13/3 ± 22/48 نانوگرم برمیلی لیتر بود. افزایش غلظت سرمی لپتین متناسب با افزایش نمایه توده بدن (BMI) چشمگیر بود. اختلاف غلظت سرمی لپتین در بین تمام گروهها از نظر آماری معنی دار بود(001/0P<). همبستگی مستقیم معنی داری بین لپتین و نمایه توده بدن با (001 /0 , P<736/0r =) مشاهده شد. همبستگی معنی داری بین لپتین و سن و لپتین با نسبت دور کمر به دور باسن (WHR)در هیچ کدام از گروه ها مشاهد نشد. نتیجهگیری: یافته ها ی این مطالعه نشان می دهند که غلظت لپتین با افزایش درجه چاقی افزایش مییابد و از بین شاخصهای مختلف آنتروپومتریک، قویاً با نمایه توده بدن ارتباط دارد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دیابت و متابولیسم ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Diabetes and Lipid Disorders | en_US |
| dc.subject | چاقی | fa_IR |
| dc.subject | اضافه وزن | fa_IR |
| dc.subject | لپتین | fa_IR |
| dc.subject | BMI | fa_IR |
| dc.subject | WHR | fa_IR |
| dc.subject | عمومى | fa_IR |
| dc.title | مطالعه سطح سرمی هورمون لپتین در زنان با درجات مختلف چاقی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 6 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 285 | |
| dc.citation.epage | 292 | |