نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعسگری, صدیقهfa_IR
dc.contributor.authorقنادی, علی رضاfa_IR
dc.contributor.authorادیبی, شهریارfa_IR
dc.contributor.authorدشتی, غلامرضاfa_IR
dc.contributor.authorنادری, غلامعلیfa_IR
dc.contributor.authorهلالات, علی رضاfa_IR
dc.contributor.authorجعفری دینانی, نرگسfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T16:41:20Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T16:41:20Z
dc.date.available1399-08-23T16:41:20Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T16:41:20Z
dc.date.issued2007-05-01en_US
dc.date.issued1386-02-11fa_IR
dc.identifier.citationعسگری, صدیقه, قنادی, علی رضا, ادیبی, شهریار, دشتی, غلامرضا, نادری, غلامعلی, هلالات, علی رضا, جعفری دینانی, نرگس. (1386). بررسی اثرات سیاه دانه بر آترواسکلروز و عوامل خطر جدید آن در خرگوش‌های هیپرکلسترولمیک. مجله دیابت و متابولیسم ایران, 6(3), 235-242.fa_IR
dc.identifier.issn‪2345-4008
dc.identifier.issn‪2345-4016
dc.identifier.urihttp://ijdld.tums.ac.ir/article-1-315-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/622832
dc.description.abstractآترواسکلروز شایعترین علت مرگ و میر در اکثر کشورهای صنعتی است و تحقیقات بسیاری برای حل مشکلات مربوط به این بیماری درحال انجام است. امروزه بدلیل عوارض جانبی داروهای شیمیایی، استفاده از داروهای گیاهی مورد توجه خاصی قرار گرفته است. در این مطالعه نیز اثرات سیاه دانه (Ranunculacea)Nigella sativa L. بر روی آترواسکلروز و بعضی فاکتورهای موثر در ایجادآن در خرگوش‌های هیپروکلسترولمیک بررسی شده است. روش‌ها: به این منظور 15 سر خرگوش نر بالغ به 3 گروه آزمایشی ]گروه معمولی ، گروه پرکلسترول (%1 کلسترول)، گروه پرکلسترول (%1 کلسترول)+ سیاه دانه(%5 سیاه دانه)[ تقسیم شدند و به‌مدت 8 هفته تحت رژیمهای غذایی قرار گرفتند.در ابتدا و انتهای مطالعه نمونه خون خرگوش‌ها برای بررسی فاکتورهای بیوشیمیایی و در انتهای مطالعه عروق کرونر راست و چپ و آئورت برای بررسی میزان تشکیلFatty streak به کار برده شد. یافته‌ها: نتایج نشان می دهند که مصرف سیاه دانه به همراه رژیم پرکلسترول سبب کاهش معنی دار کلسترول و LDL کلسترول و همچنین کاهش معنی دار میزان تشکیلfatty streak در آئورت، کرونر راست و چپ می گردد. در ضمن این گیاه سبب افزایش غیرمعنی دار HDL کلسترول و کاهش غیرمعنی دار تری گلیسرید ،, CRP LDL- اکساید در این گروه می شود. نتیجه‌گیری: می‌توان گفت سیاه دانه از طریق تاثیر بر لیپوپروتئین های سرم، اثر آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی، اثرات بسیار مفید و مطلوبی در جلوگیری از پیشرفت بیماری آترواسکلروز دارد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دیابت و متابولیسم ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Diabetes and Lipid Disordersen_US
dc.subjectآترواسکلروزfa_IR
dc.subjectسیاهدانهfa_IR
dc.subjectرگه چربیfa_IR
dc.subjectهیپروکلسترولمیکfa_IR
dc.subjectخرگوشfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleبررسی اثرات سیاه دانه بر آترواسکلروز و عوامل خطر جدید آن در خرگوش‌های هیپرکلسترولمیکfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume6
dc.citation.issue3
dc.citation.spage235
dc.citation.epage242


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد