بررسی اثرات سیاه دانه بر آترواسکلروز و عوامل خطر جدید آن در خرگوشهای هیپرکلسترولمیک
| dc.contributor.author | عسگری, صدیقه | fa_IR |
| dc.contributor.author | قنادی, علی رضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | ادیبی, شهریار | fa_IR |
| dc.contributor.author | دشتی, غلامرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | نادری, غلامعلی | fa_IR |
| dc.contributor.author | هلالات, علی رضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | جعفری دینانی, نرگس | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T16:41:20Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T16:41:20Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T16:41:20Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T16:41:20Z | |
| dc.date.issued | 2007-05-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1386-02-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | عسگری, صدیقه, قنادی, علی رضا, ادیبی, شهریار, دشتی, غلامرضا, نادری, غلامعلی, هلالات, علی رضا, جعفری دینانی, نرگس. (1386). بررسی اثرات سیاه دانه بر آترواسکلروز و عوامل خطر جدید آن در خرگوشهای هیپرکلسترولمیک. مجله دیابت و متابولیسم ایران, 6(3), 235-242. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2345-4008 | |
| dc.identifier.issn | 2345-4016 | |
| dc.identifier.uri | http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-315-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/622832 | |
| dc.description.abstract | آترواسکلروز شایعترین علت مرگ و میر در اکثر کشورهای صنعتی است و تحقیقات بسیاری برای حل مشکلات مربوط به این بیماری درحال انجام است. امروزه بدلیل عوارض جانبی داروهای شیمیایی، استفاده از داروهای گیاهی مورد توجه خاصی قرار گرفته است. در این مطالعه نیز اثرات سیاه دانه (Ranunculacea)Nigella sativa L. بر روی آترواسکلروز و بعضی فاکتورهای موثر در ایجادآن در خرگوشهای هیپروکلسترولمیک بررسی شده است. روشها: به این منظور 15 سر خرگوش نر بالغ به 3 گروه آزمایشی ]گروه معمولی ، گروه پرکلسترول (%1 کلسترول)، گروه پرکلسترول (%1 کلسترول)+ سیاه دانه(%5 سیاه دانه)[ تقسیم شدند و بهمدت 8 هفته تحت رژیمهای غذایی قرار گرفتند.در ابتدا و انتهای مطالعه نمونه خون خرگوشها برای بررسی فاکتورهای بیوشیمیایی و در انتهای مطالعه عروق کرونر راست و چپ و آئورت برای بررسی میزان تشکیلFatty streak به کار برده شد. یافتهها: نتایج نشان می دهند که مصرف سیاه دانه به همراه رژیم پرکلسترول سبب کاهش معنی دار کلسترول و LDL کلسترول و همچنین کاهش معنی دار میزان تشکیلfatty streak در آئورت، کرونر راست و چپ می گردد. در ضمن این گیاه سبب افزایش غیرمعنی دار HDL کلسترول و کاهش غیرمعنی دار تری گلیسرید ،, CRP LDL- اکساید در این گروه می شود. نتیجهگیری: میتوان گفت سیاه دانه از طریق تاثیر بر لیپوپروتئین های سرم، اثر آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی، اثرات بسیار مفید و مطلوبی در جلوگیری از پیشرفت بیماری آترواسکلروز دارد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دیابت و متابولیسم ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Diabetes and Lipid Disorders | en_US |
| dc.subject | آترواسکلروز | fa_IR |
| dc.subject | سیاهدانه | fa_IR |
| dc.subject | رگه چربی | fa_IR |
| dc.subject | هیپروکلسترولمیک | fa_IR |
| dc.subject | خرگوش | fa_IR |
| dc.subject | عمومى | fa_IR |
| dc.title | بررسی اثرات سیاه دانه بر آترواسکلروز و عوامل خطر جدید آن در خرگوشهای هیپرکلسترولمیک | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 6 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 235 | |
| dc.citation.epage | 242 |
فایلهای این مورد
| فایلها | اندازه | قالب | مشاهده |
|---|---|---|---|
|
فایلی با این مورد مرتبط نشده است. |
|||



