| dc.contributor.author | خوشنیت نیکو, محسن | fa_IR |
| dc.contributor.author | برادران نویری, بهنود | fa_IR |
| dc.contributor.author | نجمی ورزنه, فرناز | fa_IR |
| dc.contributor.author | شادمان, ژاله | fa_IR |
| dc.contributor.author | حشمت, رامین | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T16:41:05Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T16:41:05Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T16:41:05Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T16:41:05Z | |
| dc.date.issued | 2012-03-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1390-12-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | خوشنیت نیکو, محسن, برادران نویری, بهنود, نجمی ورزنه, فرناز, شادمان, ژاله, حشمت, رامین. (1390). بررسی تأثیر روزهداری بر متابولیسم و انرژی مصرفی در حال استراحت در افراد دیابتی. مجله دیابت و متابولیسم ایران, 11(3), 255-261. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2345-4008 | |
| dc.identifier.issn | 2345-4016 | |
| dc.identifier.uri | http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-49-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/622796 | |
| dc.description.abstract | Normal
0
false
false
false
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Table Normal"
mso-tstyle-rowband-size:0
mso-tstyle-colband-size:0
mso-style-noshow:yes
mso-style-parent:""
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt
mso-para-margin:0cm
mso-para-margin-bottom:.0001pt
mso-pagination:widow-orphan
font-size:10.0pt
font-family:"Times New Roman"
mso-ansi-language:#0400
mso-fareast-language:#0400
mso-bidi-language:#0400}
مقدمه: با
توجه به روش خاص تغذیه در طی روزهداری،
بررسی وضعیت متابولیسم پایه بدن در بیماران دیابتی از نظر توصیههای برنامه غذایی
حائز اهمیت است. هدف از این مطالعه، بررسی تغییرات انرژی مصرفی در حال استراحت در
بیماران دیابتی در ماه رمضان میباشد.روشها: این
مطالعه مورد- شاهدی بر روی 31 بیمار دیابتی نوع 2 (13 بیمار که در ماه رمضان روزه
گرفتند و 18 بیمار که روزه نگرفتند) و 15 فرد غیر دیابتی که در ماه رمضان روزه
گرفتند، انجام گرفت. انرژی مصرفی در حال استراحت (REE)، نمایه
توده بدنی (BMI) و فروکتوز آمین در هر
3 گروه در زمانهای هفته اول ماه رمضان، هفته آخر ماه رمضان و یک هفته بعد از
ماه رمضان اندازهگیری شود. HbA1C نیز درهفته
اول و یک هفته بعد از ماه رمضان اندازه گیری
شد.یافتهها: انرژی
مصرفی در حال استراحت بین هفته اول و یک هفته پس از ماه رمضان در هر 3 گروه به طور
معنیداری کاهش داشت. این کاهش در بیماران دیابتی روزهگیر 5/13% (002/0=P)، در بیماران دیابتی که روزه نگرفتند 2/10% (007/0=P) و در افراد غیر دیابتی که روزه گرفتند 5/9% (007/0=P) بوده است. HbA1C تنها در بیماران دیابتی که روزه
نگرفتند، به طور معناداری کاهش یافت (008/0=P). تغییرات BMI در طول
مطالعه در هیچ یک از گروهها معنا دار نبود (9/0 =P).نتیجهگیری: با
توجه به این مطالعه،کاهش REE در بیماران دیابتی و افراد غیر
دیابتی روزهگیر، مستقل از اثر BMI وHbA1C بوده و احتمالاً به دلیل روزهداری میباشد. کاهش REE در بیماران دیابتی که روزه نگرفتند، میتواند
ناشی از کاهش HbA1C در آنها باشد. با توجه به کاهش REE در
طول ماه رمضان، تنظیم برنامه غذایی در طول ماه رمضان و بعد از آن ضروری است. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دیابت و متابولیسم ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Diabetes and Lipid Disorders | en_US |
| dc.subject | دیابت ملیتوس | fa_IR |
| dc.subject | انرژی مصرفی در حال استراحت | fa_IR |
| dc.subject | روزهداری | fa_IR |
| dc.subject | عمومى | fa_IR |
| dc.title | بررسی تأثیر روزهداری بر متابولیسم و انرژی مصرفی در حال استراحت در افراد دیابتی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 11 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 255 | |
| dc.citation.epage | 261 | |