| dc.contributor.author | سلطانی نوبخت, مهسا | fa_IR |
| dc.contributor.author | یغمایی, پریچهره | fa_IR |
| dc.contributor.author | ابراهیم حبیبی, آزاده | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T16:40:56Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T16:40:56Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T16:40:56Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T16:40:56Z | |
| dc.date.issued | 2015-03-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1393-12-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | سلطانی نوبخت, مهسا, یغمایی, پریچهره, ابراهیم حبیبی, آزاده. (1393). بررسی تاثیر مهاری ترکیبات آروماتیک بر فعالیت آلفا آمیلاز سرم گاو: جستجوی ترکیبات بالقوه موثر در کنترل قند خون. مجله دیابت و متابولیسم ایران, 14(3), 163-168. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2345-4008 | |
| dc.identifier.issn | 2345-4016 | |
| dc.identifier.uri | http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-5365-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/622776 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: آلفا آمیلاز مهمترین آنزیم تجزیه کننده نشاسته است. فعال کنندههای این آنزیم بالقوه میتوانند عامل کمکی در هضم باشند و مهارکنندههای آن از جذب مواد نشاستهای جلوگیری و در نتیجه میزان قند خون را کنترل میکنند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر ترکیبات آروماتیک بر فعالیت آلفا آمیلاز سرم گاو بود. روشها: تاثیر ترکیبات کارواکرول، کومیل فنل، تریپتامین، تریپتوفان، N-استیل- L - تریپتوفان، بیس فنل A و 2- بنزیل اکسی فنل،2و6– دی ایزوپروپیل فنل، 4-کلرو-2- ایزوپروپیل-5- متیل فنل، بر فعالیت آلفا آمیلاز سرم گاو در حضور سوبسترای مصنوعی (کیت آزمایشگاهی) بررسی شد. یافتهها: در بررسی ترکیبات آروماتیک بر فعالیت آلفا آمیلاز سرم گاو اکثر آنها از الگوی رفتاری مشابهی پیروی کردند. همه ترکیبات بهجز تریپتامین اثر مهاری در محدوده 5 – 30 % بر فعالیت آلفا آمیلاز سرم گاو داشتند، بهطوریکه کومیل فنل بهترین تاثیر را در مهار آنزیم حدود30 % داشت، و تریپتامین فعالیت آلفا آمیلاز سرم گاو را 20 % افزایش داد. نتیجهگیری: این مطالعه نشان داد که ترکیبات آروماتیک یک و دو حلقهای تاثیر مهار اندکی بر آلفا آمیلاز سرم گاو دارند و در ترکیب تریپتامین اثر فعال کنندگی مختصری دیده شد. با توجه به این نتایج از میان ساختارهای بررسی شده ساختارهای ایندولی و فنلی میتوانند دارای تاثیر بر آنزیم آلفا آمیلاز باشند و در مرحله بعد بررسی مشتقات این ترکیبات پیشنهاد میشود. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دیابت و متابولیسم ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Diabetes and Lipid Disorders | en_US |
| dc.subject | آلفا آمیلاز | fa_IR |
| dc.subject | ترکیبات آروماتیک | fa_IR |
| dc.subject | فعال کننده | fa_IR |
| dc.subject | مهار کننده | fa_IR |
| dc.subject | عمومى | fa_IR |
| dc.title | بررسی تاثیر مهاری ترکیبات آروماتیک بر فعالیت آلفا آمیلاز سرم گاو: جستجوی ترکیبات بالقوه موثر در کنترل قند خون | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد علوم و تحقیقات | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد علوم و تحقیقات | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات بیوسنسور، پژوهشکده علوم سلولی و مولکولی غدد و متابولیسم | fa_IR |
| dc.citation.volume | 14 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 163 | |
| dc.citation.epage | 168 | |