بررسی سطح سرمی منیزیم، روی و مس در افراد دیابتی و غیر دیابتی و رابطه آن با وضعیت آنمی در رژیم غذایی
(ندگان)پدیدآور
جمشیدی, فاطمهنسلی, انسیهحشمت, رامینکیمیاگر, مسعودلاریجانی, باقر
نوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: رژیم غذایی و برخی مینرالهای موجود در آن، بر روی دیابت بسیار موثر هستند. در این مطالعه وضعیت منیزیم، مس و روی رژیم غذایی افراد دیابتی و غیر دیابتی مورد بررسی قرار گرفت و رابطه مقدار منیزیم، مس و روی دریافتی از رژیم این افراد با همین املاح در سرم سنجیده شد.روشها: بدین منظور، 73 فرد سالم و 73 فرد دیابتی به طور تصادفی از مراجعین مرکز درمانی غدد بیمارستان شریعتی انتخاب شدند. اطلاعات مربوط به سن، جنس، وزن و قد همه افراد گرفته شد. سپس برای تمامی افراد، از طریق مصاحبه، یک پرسش نامه 24 ساعت یادآمد3 روزه تکمیل شد. میزان منیزیم، مس و روی رژیم داوطلبان با نرمافزار FP2 (Food Processor 2) اندازهگیری شد. سطح منیزیم، مس و روی سرم افراد مطالعه با استفاده از دستگاه اسپکتروسکوپ نشر اتمی اندازه گرفته شد.کلیه دادههای جمعآوری شده در نرم افزار SPSS ویرایش 16 آنالیزگردید.یافتهها: نمایه توده بدنی در دیابتیها به طور معنیداری بیشتر از غیر دیابتیها بود (01/0=P). میزان منیزیم دریافتی از رژیم در افراد دیابتی به طور معنیداری بیشتر از افراد غیر دیابتی بود (03/0=P)، در حالی که مقدار مس و روی دریافتی بین این افراد تفاوت آماری معنی داری نداشت. غلظت منیزیم و مس و روی سرم بین افراد دیابتی و غیر دیابتی تفاوت آماری معنیداری داشت، سطح منیزیم و روی سرم افراد دیابتی کمتر از افراد غیر دیابتی (01/0P
کلید واژگان
دیابت نوع 2منیزیم
روی
رژیم غذایی
عمومى
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2010-08-011389-05-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی تهرانشاپا
2345-40082345-4016



