نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنارمکی, الهامfa_IR
dc.contributor.authorشیراسب, فریدهfa_IR
dc.contributor.authorقربانی, مصطفیfa_IR
dc.contributor.authorستوده, گیتیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T16:40:26Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T16:40:26Z
dc.date.available1399-08-23T16:40:26Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T16:40:26Z
dc.date.issued2017-01-01en_US
dc.date.issued1395-10-12fa_IR
dc.identifier.citationنارمکی, الهام, شیراسب, فریده, قربانی, مصطفی, ستوده, گیتی. (1395). بررسی ارتباط امنیت غذایی با اندازه‌های تن سنجی، ترکیب بدن و فشار خون در زنان مراجعه کننده به باشگاه‌های ورزشی شهرداری غرب تهران. مجله دیابت و متابولیسم ایران, 16(2), 103-110.fa_IR
dc.identifier.issn‪2345-4008
dc.identifier.issn‪2345-4016
dc.identifier.urihttp://ijdld.tums.ac.ir/article-1-5502-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/622704
dc.description.abstractمقدمه: ناامنی غذایی از مقوله‌هایی است که تأثیر جدی بر وضعیت تغذیه‌ی افراد جامعه به‌جای می‌گذارد. با توجه به اینکه تاکنون هیچ مطالعه‌ای ارتباط بین اجزای ترکیب بدن با امنیت غذایی را نسنجیده است، هدف از این مطالعه تعیین ارتباط امنیت غذایی با اندازه‌های تن سنجی، ترکیب بدن و فشار خون در زنان تهرانی می‌باشد. روش‌ها: در این مطالعه‌ی مقطعی توصیفی - تحلیلی 397 خانم سالم بزرگسال تهرانی به‌طور تصادفی از باشگاه‌های شهرداری مناطق تهران انتخاب شدند. وضعیت امنیت غذایی توسط پرسش‌نامه‌ی 18 گویه‌ای امنیت غذایی USDA خانوار سنجیده شد. قد، وزن و فشارخون براساس روش‌های استاندارد و اجزای ترکیب بدن هر فرد توسط دستگاه BIA اندازه‌گیری شد. یافته‌ها: شیوع ناامنی غذایی در افراد مورد بررسی 4/54 درصد بود. در مقایسه با خانوارهای امن غذایی، افراد با ناامنی غذایی به‌طور معنی‌داری چاقی عمومی و مرکزی بیشتری داشتند. همچنین بیشتر افراد با فشار خون بالا در گروه با ناامنی غذایی قرار داشتند و ارتباط بین فشارخون و امنیت غذایی از نظر آماری معنی‌دار است. متغیرهای ترکیب بدن و فشار خون سیستولی و دیاستولی زنان در گروه با ناامنی غذایی نسبت به زنان در گروه با امنیت غذایی به‌طور معنی‌داری بیشتر است. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که ناامنی غذایی به‌طور معنی‌داری با چاقی، توده‌ی چربی و توده‌ی چربی احشایی بیشتر و فشارخون بالاتر ارتباط مستقیم دارد. لذا برنامه‌ریزان باید به کاهش ناامنی غذایی در جامعه به‌ویژه زنان از طریق بهبود وضعیت اقتصادی و اصلاح الگوهای غذایی خانوار توجه داشته باشند.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دیابت و متابولیسم ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Diabetes and Lipid Disordersen_US
dc.subjectناامنی غذاییfa_IR
dc.subjectامنیت غذاییfa_IR
dc.subjectخانوادهfa_IR
dc.subjectترکیب بدنیfa_IR
dc.subjectچاقیfa_IR
dc.subjectتخصصيfa_IR
dc.titleبررسی ارتباط امنیت غذایی با اندازه‌های تن سنجی، ترکیب بدن و فشار خون در زنان مراجعه کننده به باشگاه‌های ورزشی شهرداری غرب تهرانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تغذیه‌ی جامعه، دانشکده‌ی علوم تغذیه و رژیم شناسیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تغذیه‌ی جامعه، دانشکده‌ی علوم تغذیه و رژیم شناسیfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات بیماری های غیر واگیرfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تغذیه‌ی جامعه، دانشکده‌ی علوم تغذیه و رژیم شناسیfa_IR
dc.citation.volume16
dc.citation.issue2
dc.citation.spage103
dc.citation.epage110


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد