نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorتابش, مرجانfa_IR
dc.contributor.authorخسروی بروجنی, حسینfa_IR
dc.contributor.authorصراف‌زادگان, نضالfa_IR
dc.contributor.authorمحمدی‌فرد, نوشینfa_IR
dc.contributor.authorعلی خاصی, حسنfa_IR
dc.contributor.authorسجادی, فیروزهfa_IR
dc.contributor.authorعسگری, صدیقهfa_IR
dc.contributor.authorتابش, مریمfa_IR
dc.contributor.authorکریمیان, جهانگیرfa_IR
dc.contributor.authorاسماعیل زاده, احمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T16:40:18Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T16:40:18Z
dc.date.available1399-08-23T16:40:18Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T16:40:18Z
dc.date.issued2012-02-01en_US
dc.date.issued1390-11-12fa_IR
dc.identifier.citationتابش, مرجان, خسروی بروجنی, حسین, صراف‌زادگان, نضال, محمدی‌فرد, نوشین, علی خاصی, حسن, سجادی, فیروزه, عسگری, صدیقه, تابش, مریم, کریمیان, جهانگیر, اسماعیل زاده, احمد. (1390). بررسی ارتباط مصرف نوشیدنی‌های شیرین شده قندی و سندرم متابولیک در بزرگسالان ایرانی. مجله دیابت و متابولیسم ایران, 11(2), 203-213.fa_IR
dc.identifier.issn‪2345-4008
dc.identifier.issn‪2345-4016
dc.identifier.urihttp://ijdld.tums.ac.ir/article-1-66-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/622687
dc.description.abstractمقدمه: در زمینه ارتباط مصرف نوشیدنی‌های شیرین شده قندی و سندرم متابولیک اطلاعات بسیار کمی در دسترس است و نتایج موجود بسیار متناقض اند. اکثر مطالعات انجام شده در این زمینه مربوط به جوامع غربی است و اطلاعات در این زمینه در ناحیه خاورمیانه وجود ندارد. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین مصرف نوشیدنی های شیرین شده قندی و سندرم متابولیک در بزرگسالان ایرانی انجام گردید.روش‌ها: این مطالعه به صورت مقطعی و بر روی 1752 فرد (782 مرد و 970 زن) مبتلا به سندرم متابولیک انجام گردید. نمونه‌ها به روش تصادفی خوشه‌ای چند مرحله‌ای از سه شهر اصفهان، نجف‌آباد و اراک انتخاب شدند. جهت بررسی دریافت‌های معمول غذایی از پرسشنامه بسامد خوراک معتبر استفاده شد. مصرف نوشیدنی‌های شیرین شده قندی به صورت مجموع میزان مصرف نوشیدنی‌های غیر الکلی و آب‌میوه‌های صنعتی بدست آمد. افراد از نظر میزان مصرف نوشیدنی‌های شیرین شده قندی به سه دسته تقسیم شدند؛ مصرف کمتر از 1 بار در هفته، مصرف 1تا 3 بار در هفته و مصرف بیش از 3 بار در هفته. ارزیابی‌های بیوشیمیایی بر روی نمونه خون ناشتا انجام گردید. سندرم متابولیک بر طبق راهنمای Adult Treatment Panel III تعریف گردید.یافته‌ها: افرادی که مصرف بالای نوشیدنی‌های شیرین شده قندی را داشتند (بیش از 3 بار در هفته) جوان‌تراز افرادی بودند که مصرف پایین (کمتر از 1 بار در هفته) داشتند. میانگین شاخص نمایه توده بدنی (BMI) تفاوت معنی‌داری در بین گروه‌ها نداشت. مصرف بالای نوشیدنی‌های شیرین شده قندی با دریافت بالاتر انرژی و مصرف بیشتر اکثر گروه‌های غذایی همراه بود. تفاوت معنی‌داری بین سطح سرمی تری‌گلیسرید در مردانی که 1-3 بار در هفته نوشیدنی شیرین مصرف می‌کردند و آنهایی که کمتر از 1 بار در هفته استفاده می‌کردند مشاهده گردید. اما پس از تعدیل عوامل مخدوش‌گر این ارتباط از بین رفت. در مدل خام ارتباط معنی‌داری بین میزان مصرف نوشیدنی‌های شیرین و شیوع سندرم متابولیک در هر دو جنس مشاهده نشد. پس از تعدیل BMI، احتمال ابتلا به سندرم متابولیک در مردان موجود در بالاترین دسته مصرف نوشیدنی‌های شیرین در مقایسه با مردان موجود در پایین‌ترین دسته مصرف 17% بیشتر بود (56/0-46/2CI: ؛95% ،17/1OR:) در حالی که این احتمال در زنان 20% کمتر بود (46/0-42/1CI: ؛95% ،80/0OR:). این ارتباط در مردان و زنان معنی‌دار نبود.نتیجه‌گیری: مطالعه حاضر، از یافته‌های قبلی مبنی بر وجود ارتباط بین مصرف نوشیدنی‌های شیرین شده قندی و سندرم متابولیک حمایت نمی‌کند. انجام مطالعات آینده‌نگر جهت بررسی این ارتباط لازم است.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دیابت و متابولیسم ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Diabetes and Lipid Disordersen_US
dc.subjectنوشیدنی‌های شیرینfa_IR
dc.subjectسندرم متابولیکfa_IR
dc.subjectرژیم غذاییfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleبررسی ارتباط مصرف نوشیدنی‌های شیرین شده قندی و سندرم متابولیک در بزرگسالان ایرانیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات قلب و عروق، پزوهشکده قلب و عروق اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات قلب و عروق، پزوهشکده قلب و عروق اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات قلب و عروق، پزوهشکده قلب و عروق اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات قلب و عروق، پزوهشکده قلب و عروق اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات قلب و عروق، پزوهشکده قلب و عروق اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده مدیریت و اطلاع رسانی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهانfa_IR
dc.citation.volume11
dc.citation.issue2
dc.citation.spage203
dc.citation.epage213


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد