| dc.contributor.author | طاهری, احسانه | fa_IR |
| dc.contributor.author | ساعدی, احمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | جلالی, محمود | fa_IR |
| dc.contributor.author | ملک شاهی مقدم, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | قربانی, مصطفی | fa_IR |
| dc.contributor.author | هاشمی, سیدمحمد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T16:40:18Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T16:40:18Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T16:40:18Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T16:40:18Z | |
| dc.date.issued | 2012-02-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1390-11-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | طاهری, احسانه, ساعدی, احمد, جلالی, محمود, ملک شاهی مقدم, علی, قربانی, مصطفی, هاشمی, سیدمحمد. (1390). ارتباط سطح سرمی 25 هیدروکسی ویتامین D با نمایه توده بدنی BMI)) در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 در مقایسه با افراد سالم. مجله دیابت و متابولیسم ایران, 11(2), 184-192. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2345-4008 | |
| dc.identifier.issn | 2345-4016 | |
| dc.identifier.uri | http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-64-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/622685 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: با توجه به شیوع بالای کمبود ویتامینD و اپیدمی چاقی، شواهدی وجود دارد که نشان میدهد
ارتباط معکوسی بین سطح سرمی 25 هیدروکسی ویتامینD
و نمایه توده بدنی (BMI) وجود دارد؛ هرچند اطلاعات متناقضی
در این زمینه نیز وجود دارد. مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین سطح ناشتای سرمی
ویتامینD، کلسیم و پاراتورمون با BMI در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 در مقایسه با افراد
سالم انجام شد.روشها: این مطالعه مورد- شاهدی بر روی 180 نفر
شامل 95 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 و 85 فرد سالم انجام گرفت. دو گروه از نظر سن و
جنس با یکدیگر تطابق داشتند. سطح سرمی (OH)D25، کلسیم، فسفر و هورمون پاراتورمون اندازهگیری شد.یافتهها: 1/82 درصد افراد دیابتی و 6/75 درصد
افراد سالم دچار کمبود یا ناکفایتی وضعیت ویتامین D
بودند. در بیماران دیابتی سطح سرمی ویتامین D
40/11±60/20ng/ml، PTH 11/26±57/49pmol/l،
کلسیم 58/0±94/8 mg/dl
و فسفر 38/0±67/3mg/dl
بود. در گروه کنترل سطح سرمی ویتامین D 03/16±22/22ng/ml، PTH
0/19±28/41pmol/l، کلسیم 53/0±13/9 mg/dl و فسفر 43/0±69/3 mg/dl بود. ارتباط معکوسی میان سطح سرمی ناشتای 25 هیدروکسی
ویتامین D و BMI
در هر دو گروه مورد (38/0- r=، 03/0P=) و گروه کنترل (67/0- r=،
57/0P=) مشاهده شد. نتیجهگیری: کمبود و ناکفایتی ویتامین D در هر دو گروه بیماران دیابتی و گروه کنترل شیوع بالایی
داشت. سطح سرمی ناشتای 25 هیدروکسی ویتامین D
با BMI ارتباط معکوسی در هر دو گروه داشت،
این ارتباط در بیماران دیابتی معنیدار بود. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دیابت و متابولیسم ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Diabetes and Lipid Disorders | en_US |
| dc.subject | 25 هیدروکسی ویتامین D | fa_IR |
| dc.subject | پاراتورمون | fa_IR |
| dc.subject | نمایه توده بدنی | fa_IR |
| dc.subject | کلسیم | fa_IR |
| dc.subject | عمومى | fa_IR |
| dc.title | ارتباط سطح سرمی 25 هیدروکسی ویتامین D با نمایه توده بدنی BMI)) در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 در مقایسه با افراد سالم | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تغذیه و بیوشیمی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تغذیه و بیوشیمی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تغذیه و بیوشیمی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تغذیه و بیوشیمی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | روه آمار و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | متخصص قلب و عروق، بیمارستان فوق تخصصی نفت تهران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 11 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 184 | |
| dc.citation.epage | 192 | |