نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعطایی جعفری, عسلfa_IR
dc.contributor.authorنجفی, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorحسینی, سعیدfa_IR
dc.contributor.authorهوشیار راد, آناهیتاfa_IR
dc.contributor.authorحشمت, رامینfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T16:39:21Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T16:39:22Z
dc.date.available1399-08-23T16:39:21Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T16:39:22Z
dc.date.issued2008-10-01en_US
dc.date.issued1387-07-10fa_IR
dc.identifier.citationعطایی جعفری, عسل, نجفی, مهدی, حسینی, سعید, هوشیار راد, آناهیتا, حشمت, رامین. (1387). کیفیت رژیم غذایی در بیماران کاندید عمل جراحی بای‌پس عروق کرونر بر اساس شاخص کیفیت رژیم مدیترانه‌ای. مجله دیابت و متابولیسم ایران, 7(4), 407-418.fa_IR
dc.identifier.issn‪2345-4008
dc.identifier.issn‪2345-4016
dc.identifier.urihttp://ijdld.tums.ac.ir/article-1-263-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/622559
dc.description.abstractمقدمه: به دلیل اهمیت تغذیه صحیح در به تاخیر انداختن عوارض قلبی عروقی، لازم است پیش از هرگونه مداخله تغذیه ای و آموزش، دورنمایی از وضعیت موجود و عادات غذایی بیماران کاندید CABG در دست باشد. در این مطالعه کیفیت رژیم غذایی مربوط به یکسال گذشته بیماران بستری جهت عمل CABG به صورت میزان پیروی از رژیم مدیترانه ای بررسی و برخی عوامل موثر بر آن شناسایی شدند. روش‌ها: دریافت غذایی در 418 بیمار بستری آماده عمل CABG ،توسط پرسشنامه بسامد غذایی بدست آمد و میزان پیروی از رژیم مدیترانه ای با روش امتیازدهی Med-DQI (شاخص کیفیت رژیمی مدیترانه ای)، ارزیابی شد. کیفیت رژیم بر اساس امتیازها تعیین شد. امتیاز 0 تا 4، بالاترین کیفیت و امتیاز 11 تا 14، رژیم ناسالم را نشان می دهد. همچنین ارتباط بین مشخصات دموگرافیک بیماران با چارک های امتیاز کیفیت رژیم ارزیابی شد. یافته ها: میانگین امتیاز کیفیت رژیم بیماران 0/2 ± 3/5 بود. 34% بیماران دارای رژیم سالم (امتیاز 4-0) بودند و تنها 2 نفر در رده رژیم ناسالم (امتیاز 14-11) قرار داشتند. میانگین دریافت اسیدهای چرب اشباع، کلسترول و گوشت در بیماران با بهترین کیفیت رژیمی بطور معنی داری کمتر از بیماران با کیفیت پایین‌تر رژیم بود و برعکس، از دریافت بالاتر روغن زیتون، ماهی، غلات، و میوه و سبزی برخوردار بودند (0001/0>P). با این وجود حتی در گروه رژیم سالم، میانگین دریافت گوشت، روغن زیتون و ماهی به بالاترین امتیاز رژیم مدیترانه ای نمی رسید. نتیجه گیری: بیماران کاندید CABG در طی 1 سال قبل از جراحی، از عملکرد رژیمی خوبی برخوردار بوده اند و تقریبا هیچکدام در رده رژیم نا سالم قرار نداشتند. لازم است بر مصرف کمتر گوشت و مصرف بیشتر روغن زیتون و ماهی در این بیماران تاکید شود.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دیابت و متابولیسم ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Diabetes and Lipid Disordersen_US
dc.subjectکیفیت رژیم غذاییfa_IR
dc.subjectرژیم مدیترانه ایfa_IR
dc.subjectبیماران قلبی عروقیfa_IR
dc.subjectپرسشنامه بسامد غذاییfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleکیفیت رژیم غذایی در بیماران کاندید عمل جراحی بای‌پس عروق کرونر بر اساس شاخص کیفیت رژیم مدیترانه‌ایfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume7
dc.citation.issue4
dc.citation.spage407
dc.citation.epage418


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد