نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorچاری, عبدالرضاfa_IR
dc.contributor.authorمیرمیران, پروینfa_IR
dc.contributor.authorاصغری, گلالهfa_IR
dc.contributor.authorهدایتی, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorآموزگار, عطیهfa_IR
dc.contributor.authorشفیعی, عباسfa_IR
dc.contributor.authorعزیزی, فریدونfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T16:39:06Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T16:39:06Z
dc.date.available1399-08-23T16:39:06Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T16:39:06Z
dc.date.issued2011-10-01en_US
dc.date.issued1390-07-09fa_IR
dc.identifier.citationچاری, عبدالرضا, میرمیران, پروین, اصغری, گلاله, هدایتی, مهدی, آموزگار, عطیه, شفیعی, عباس, عزیزی, فریدون. (1390). تاثیر روغن هسته انار بر فراسنج‌های لیپیدی و مقاومت به انسولین در افراد مبتلا به هیپرلیپیدمی: کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور. مجله دیابت و متابولیسم ایران, 10(4), 425-432.fa_IR
dc.identifier.issn‪2345-4008
dc.identifier.issn‪2345-4016
dc.identifier.urihttp://ijdld.tums.ac.ir/article-1-113-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/622530
dc.description.abstractمقدمه: این مطالعه با هدف تعیین اثرات روغن هسته انار PSO (Pomegranate seed oil) بر روی فراسنج‌های لیپیدی سرم در افراد مبتلا به هیپرلیپیدمی انجام شد. روش‌ها: در این کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور که بر روی 51 بیمار مبتلا به هیپرلیپیدمی انجام شد، بیماران در دو گروه مورد و شاهد قرار گرفتند که به ترتیب 2 کپسول 400 میلی‌گرمی PSO و 2 کپسول 400 میلی‌گرمی دارونما در روز به مدت 4 هفته دریافت نمودند. غلظت کلسترول تام، تری‌گلیسرید، LDL-C، ال دی ال اکسیده (Ox-LDL)، گلوکز و انسولین ناشتا در ابتدای مطالعه و پس از 4 هفته اندازه‌گیری شد.یافته‌ها: میانگین غلظت تری‌گلیسرید و نسبت تری‌گلیسرید به HDL-کلسترول در گروه مورد پس از 4 هفته نسبت به مقادیر پایه کاهش معنی‌دار [به ترتیب 40/1±75/2 در مقابل 56/1±45/3 میلی‌مول در لیتر، (009/0= P) و 6/4 ±7/5 در مقابل 0/5±5/7، (031/0=P)] داشت. اثر کاهش در گروه مورد در مقایسه با گروه شاهد برای میانگین غلظت نسبت کلسترول به HDL-کلسترول پس از تعدیل مقادیر پایه معنی‌دار بود [5/1±4/5 در مقابل 4/1±9/5 ، (05/0>P)]. میانگین تغییرات در گروه مورد در مقابل گروه شاهد برای غلظت HDL-کلسترول برحسب میلی‌مول بر لیتر [13/0 در مقابل 02/0-] و میانگین تغییرات نسبت کلسترول به HDL-کلسترول [42/0- در مقابل 01/0] معنی‌دار بود. میزان غلظت کلسترول، LDL-کلسترول، گلوگز سرم، انسولین و متغیرهای ترکیب بدن تغییری نکرد.نتیجه‌گیری: مصرف PSO در افراد هیپرلیپیدمی به مدت 4 هفته سبب کاهش تری‌گلیسرید سرم، نسبت تری‌گلیسرید به HDL-کلسترول و نسبت کلسترول به HDL-کلسترول می‌گردد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دیابت و متابولیسم ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Diabetes and Lipid Disordersen_US
dc.subjectروغن هسته انارfa_IR
dc.subjectهیپرلیپیدمیfa_IR
dc.subjectفراسنج‌های لیپیدیfa_IR
dc.subjectکارآزمایی بالینی تصادفیfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleتاثیر روغن هسته انار بر فراسنج‌های لیپیدی و مقاومت به انسولین در افراد مبتلا به هیپرلیپیدمی: کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکورfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume10
dc.citation.issue4
dc.citation.spage425
dc.citation.epage432


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد