| dc.contributor.author | محمدزاده, قربان | fa_IR |
| dc.contributor.author | ضرغامی, نصرت اله | fa_IR |
| dc.contributor.author | بهرامی, امیر | fa_IR |
| dc.contributor.author | لاریجانی, باقر | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T16:38:31Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T16:38:31Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T16:38:31Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T16:38:31Z | |
| dc.date.issued | 2007-09-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1386-06-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | محمدزاده, قربان, ضرغامی, نصرت اله, بهرامی, امیر, لاریجانی, باقر. (1386). سطوح سرمی آدیپونکتین در افراد چاق دیابتی و غیردیابتی. مجله دیابت و متابولیسم ایران, 7(2), 177-187. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2345-4008 | |
| dc.identifier.issn | 2345-4016 | |
| dc.identifier.uri | http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-280-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/622446 | |
| dc.description.abstract | مقدمه :آدیپونکتین، هورمون مشتق از بافت چربی است که سطوح پایین آن با چاقی ، مقاومت به انسولین و دیابت نوع 2 ارتباط دارد. هدف این مطالعه مقایسه سطوح سرمی آدیپونکتین در افراد چاق مبتلا به دیابت نوع2 و افراد چاق غیر دیابتی می باشد. روش ها: این مطالعه مقطعی روی 35 فرد چاق مبتلا به دیابت نوع 2 و35 فرد چاق غیردیابتی همسان از نظر سن ، جنس و نمایه توده بدنی انجام گرفت. پروفایل لیپید با روش آنزیمی اندازهگیری شد. از کیت NycoCard برای اندازهگیری هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1C) استفاده گردید. سطوح سرمی آدیپونکتین، انسولین و گلوکز بهترتیب با روشهای ایمونواسی آنزیمی و گلوکز اکسیداز اندازهگیری شدند. جهت اندازه گیری مقاومت به انسولین ازشاخص (HOMA)و برای اندازه گیری حساسیت به انسولین از شاخص(ISQUIKI ) استفاده شد. یافتهها: اختلاف میانگین سن و نمایه توده بدنی بین دو گروه ازنظر آماری معنی دار نبود. میانگین سطوح سرمی آدیپونکتین ، کلسترول تام ،کلسترول HDL و شاخص QUICKI در افراد غیردیابتی بطورکاملا معنی داری بیشتر از افراد دیابتی بود. سطوح سرمی آدیپونکتین در گروه دیابتی (µg/ml 70/6 ±74/15) بطورکاملا معنی داری کمتر از گروه غیر دیابتی بود(µg/ml 35/9 ±52/21 ).همچنین غلظت آدیپونکتین درگروه دیابتی ( µg/ml33/7±38/19 در مقابلµg/ml 28/4 ± 68/12 ) و گروه غیر دیابتی ( µg/ml 52/10 ± 63/24در مقابلµg/ml21/6 ±83/17 )در زنان بطورکاملا معنی داری بیشتر از مردان بود. نتیجه گیری: دیابت نوع 2 با سطوح پایین آدیپونکتین مرتبط بوده واحتمالا آدیپونکتین در ارتباط پاتوفیزیولوژیکی چاقی با دیابت نوع 2نقش دارد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دیابت و متابولیسم ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Diabetes and Lipid Disorders | en_US |
| dc.subject | دیابت نوع 2 | fa_IR |
| dc.subject | آدیپونکتین | fa_IR |
| dc.subject | نمایه توده بدنی (BMI ) | fa_IR |
| dc.subject | شاخص مقاومت به انسولین(HOMA | fa_IR |
| dc.subject | IR ) | fa_IR |
| dc.subject | عمومى | fa_IR |
| dc.title | سطوح سرمی آدیپونکتین در افراد چاق دیابتی و غیردیابتی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات علوم تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات علوم تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات علوم تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات غدد درون ریز ومتابولیسم ، دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 7 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 177 | |
| dc.citation.epage | 187 | |