اثر دانه کنجد آسیاب شده (ارده) و روغن آفتابگردان بر الگوی چربی سرم موش صحرایی
(ندگان)پدیدآور
فرجزاده شیخ, احمدزاهدیاصل, صالحعسکری سبزکوهی, نرگسبریهمی, سمیه
نوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: با توجه به ارتباط هیپرکلسترولمی و بیماریهای قلبی عروقی، مطالعه در جهت معرفی روغنهایی که نقش کمتری در افزایش کلسترول خون دارند ضروری میباشد. یکی از این روغنها، روغن کنجد میباشد. در بررسی حاضر اثر ارده (حاوی روغن کنجد) بر لیپوپروتیینها و تریگلیسرید خون موش صحرایی مورد بررسی قرار گرفت.روشها: شصت موش صحرایی نر از نوع آلبینو ویستار به وزن و سن تقریبی یکسان در 6 گروه 10 تایی تقسیم شدند. ابتدا هر 6 گروه بهمدت 20 روز تحت رژیم عادی یکسان قرار گرفته و سپس گروههای 6 گانه به مدت 30 روز تحت رژیمهای غذایی متفاوت قرار داده شدند.گروه 1 رژیم عادی، گروه 2 رژیم عادی بهعلاوه ارده، گروه 3 رژیم عادی به علاوه روغن آفتابگردان، گروه 4 رژیم پرکلسترول (رژیم عادی بهعلاوه 5/0% اسیدکولیک و 1% کلسترول)، گروه 5 رژیم پرکلسترول به علاوه ارده و گروه 6 رژیم پرکلسترول به علاوه روغن آفتاب گردان به مدت یک ماه مصرف کردند. در انتها، از طریق سینوس چشمی از موشها خونگیری به عمل آمد و غلظت کلسترول، تریگلیسرید و HDL سرم اندازهگیری شد. VLDL با استفاده از فرمول محاسبه گردید.یافتهها: نتایج نشان داد که غلظت کلسترول خون موشهای تغذیه شده با ارده (mg/dl 3/2±2/38) بهطور معنیداری (01/0P
کلید واژگان
روغن کنجدروغن آفتابگردان
لیپوپروتیینها
موش صحرایی
ارده
عمومى
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2006-08-011385-05-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی تهرانشاپا
2345-40082345-4016



