| dc.contributor.author | شیروی, عبدالحسن | fa_IR |
| dc.contributor.author | صیاد زمردی, ماریا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T16:38:16Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T16:38:17Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T16:38:16Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T16:38:17Z | |
| dc.date.issued | 2015-11-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1394-08-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | شیروی, عبدالحسن, صیاد زمردی, ماریا. (1394). بررسی اثر عصاره تمشک (Rubus fruticosus) بر ترمیم زخم پوستی رت دیابتی نژاد ویستار. مجله دیابت و متابولیسم ایران, 15(1), 1-8. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2345-4008 | |
| dc.identifier.issn | 2345-4016 | |
| dc.identifier.uri | http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-5296-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/622412 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: زخمهای پوستی و زخم پای دیابتی موضوعی مهم در علم پزشکی است. بیماری دیابت یکی از شایعترین بیماریهای متابولیک غدد درونریز است. تمشک با نام علمی Rubus fruticosus دارای اثرات ضدالتهابی، ضدعفونی کنندگی و خواص آنتیاکسیدانی است. هدف از انجام این مطالعه، مقایسه اثرات التیام بخش عصاره تمشک در فرایند ترمیم و سرعت بسته شدن زخمهای پوستی در موشهای سالم و دیابتی میباشد.
روشها: برای انجام این تحقیق، از 48 سر رت نر بالغ استفاده شد. رتها به چهار گروه دوازده تایی تحت عنوان گروه کنترل (بدون دیابتی شدن و تیمار)، شم (دیابتی و تیمار با اوسرین)، تجربی1 (دیابتی و بدون تیمار)، تجربی2 (دیابتی و تیمار با عصاره تمشک) تقسیم شدند. سه گروه از رتها با استفاده از استرپتوزوسین mg/kg 55 دیابتی شدند. در همه گروهها زخمی به طول 3 سانتیمتر بر روی پوست ناحیه پشتی حیوانات ایجاد شد. گروه تجربی2 با پماد عصاره تمشک و گروه تجربی1 با اوسرین روزی دو بار تحت درمان موضعی قرار گرفتند. روند ترمیم زخم بهصورت ماکروسکوپی و میکروسکوپی در روزهای 21 ،14 ،7 ،5 ،3 مورد بررسی قرار گرفتند.
یافتهها: گروههای شم و تجربی1 نسبت به گروه کنترل ترمیم دیرتری داشتهاند و التیام زخم در گروه تجربی2 که با پماد عصاره تمشک تیمار شد نسبت به گروه کنترل از سرعت بیشتری برخوردار بوده و بهطور معنیداری مساحت سطح زخم نسبت به سایر گروهها کاهش یافته است (05/0P ≤).
نتیجهگیری: بهنظر میرسد استعمال موضعی عصاره تمشک موجب تسریع بهبودی زخم در رتهای دیابتی میشود و مواد موجود در تمشک موجب تحریک ساخت کلاژن، انقباض سریعتر زخم و رگ زایی میشود. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دیابت و متابولیسم ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Diabetes and Lipid Disorders | en_US |
| dc.subject | دیابت | fa_IR |
| dc.subject | تمشک | fa_IR |
| dc.subject | ترمیم زخم | fa_IR |
| dc.subject | تخصصي | fa_IR |
| dc.title | بررسی اثر عصاره تمشک (Rubus fruticosus) بر ترمیم زخم پوستی رت دیابتی نژاد ویستار | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زیست شناسی سلولی و تکوینی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زیست شناسی سلولی و تکوینی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 15 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 1 | |
| dc.citation.epage | 8 | |