نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorپیاهو, لالهfa_IR
dc.contributor.authorمبصری, مجیدfa_IR
dc.contributor.authorاستاد رحیمی, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorخواجه بیشک, یاسرfa_IR
dc.contributor.authorاصغری جعفرآبادی, محمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T16:38:12Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T16:38:12Z
dc.date.available1399-08-23T16:38:12Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T16:38:12Z
dc.date.issued2013-09-01en_US
dc.date.issued1392-06-10fa_IR
dc.identifier.citationپیاهو, لاله, مبصری, مجید, استاد رحیمی, علیرضا, خواجه بیشک, یاسر, اصغری جعفرآبادی, محمد. (1392). بررسی تاثیر مکمل یاری روی بر سطح لپتین سرمی و شاخص‌های تن سنجی. مجله دیابت و متابولیسم ایران, 12(6), 555-563.fa_IR
dc.identifier.issn‪2345-4008
dc.identifier.issn‪2345-4016
dc.identifier.urihttp://ijdld.tums.ac.ir/article-1-5078-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/622402
dc.description.abstractمقدمه: چاقی عامل خطر بسیاری از بیماری‌های مزمن، از اختلالات هورمونی تاثیر می‌پذیرد. لپتین هورمون‌ مترشحه از بافت چربی، در تنظیم اشتها و مصرف انرژی نقش دارد، اما در افراد چاق به‌ دلیل کاهش حساسیت گیرنده‌های آن، مقاومت لپتینی نمایان می‌شود. کمبود ریز مغذی‌ها از جمله عنصر روی در افراد چاق گزارش شده است. بین غلظت پایین روی و سطوح بالای لپتین در افراد چاق ارتباط وجود دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر مکمل یاری روی بر سطوح لپتین و شاخص‌های تن سنجی در افراد چاق انجام شد. روش‌ها: این مطالعه کارآزمایی بالینی دوسوکور بر روی60 فرد چاق با نمایه توده بدنی (kg/m2) 30 و بالا به مدت یک ماه انجام شد. افراد حائز شرایط به صورت تصادفی به دو گروه مداخله (30 نفر) و کنترل (30 نفر) تقسیم و به ترتیب روزانه30 میلی‌گرم قرص روی و 30 میلی‌گرم نشاسته دریافت کردند. از آزمون تی زوجی و تحلیل کوواریانس به ترتیب برای مقایسه قبل و بعد و مقایسه میانگین متغیرها بعد از انجام مداخله با تعدیل روی اندازه‌گیری‌‌های پایه ستفاده شد. یافته‌ها: غلظت لپیتن و روی سرم در افراد گروه مداخله افزایش معنی داری نشان داد، ]به ترتیب (ابتدا: 2/17±8/35 انتها: 6/18±2/48) و (ابتدا: 9/19±67 انتها: 1/23±1/74)[، در حالی‌که این نتایج برای افراد گروه کنترل معنی‌دار نبود. وزن، نمایه توده بدنی (BMI) و دور کمر در گروه مداخله در پایان مطالعه کاهش معنی‌داری داشت (05/0 p<). نتیجه‌گیری: مکمل روی تاثیر مثبتی در افزایش غلظت لپتین و روی سرمی و کاهش شاخص‌های تن سنجی داشت. انجام مطالعات با مدت زمان بیشتر پیشنهاد می‌گردد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دیابت و متابولیسم ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Diabetes and Lipid Disordersen_US
dc.subjectافراد چاقfa_IR
dc.subjectمکمل‌یاری رویfa_IR
dc.subjectلپتینfa_IR
dc.subjectشاخص‌های تن سنجیfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleبررسی تاثیر مکمل یاری روی بر سطح لپتین سرمی و شاخص‌های تن سنجیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات علوم تغذیه، دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات علوم تغذیه، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات علوم تغذیه، دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات علوم تغذیه، دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات آموزش علوم پزشکی ، دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریزfa_IR
dc.citation.volume12
dc.citation.issue6
dc.citation.spage555
dc.citation.epage563


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد