نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنجیبی, نرجسfa_IR
dc.contributor.authorصدرزاده یگانه, هالهfa_IR
dc.contributor.authorدرستی مطلق, احمدرضاfa_IR
dc.contributor.authorاشراقیان, محمدرضاfa_IR
dc.contributor.authorعزیزی, سمانهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T16:38:01Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T16:38:01Z
dc.date.available1399-08-23T16:38:01Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T16:38:01Z
dc.date.issued2012-12-01en_US
dc.date.issued1391-09-11fa_IR
dc.identifier.citationنجیبی, نرجس, صدرزاده یگانه, هاله, درستی مطلق, احمدرضا, اشراقیان, محمدرضا, عزیزی, سمانه. (1391). نااَمنی غذایی و برخی عوامل تغذیه‌ای وابسته به آن در بیماران دیابتی تازه تشخیص داده شده. مجله دیابت و متابولیسم ایران, 12(1), 39-46.fa_IR
dc.identifier.issn‪2345-4008
dc.identifier.issn‪2345-4016
dc.identifier.urihttp://ijdld.tums.ac.ir/article-1-13-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/622376
dc.description.abstractمقدمه: نااَمنی غذایی به عنوان فراهمی محدود یا نامطمئن غذای کافی درهمه اوقات برای یک زندگی سالم و فعال تعریف می‌شود. دیابت، از شایع‌ترین بیماری‌های متابولیک است که اخیراً به عنوان یک اولویت بهداشتی در ایران مطرح شده است. مطالعات اخیر بیانگر شیوع گسترده ناامنی غذایی و دیابت در جامعه ایرانی می‌باشند. هدف مطالعه حاضر بررسی وضع نااَمنی غذایی و برخی عوامل تغذیه‌ای وابسته به آن در افراد مبتلا به دیابت نوع2 بود. روش‌ها: این مطالعه به صورت مقطعی روی 135 بیمار 60-30 ساله مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد. مشخصات عمومی و وضعیت ناامنی غذایی به ترتیب با استفاده از پرسشنامه‌های عمومی و امنیت غذایی خانوار 18 گویه‌ای سازمان کشاورزی ایالت متحده آمریکا و دریافت‌های غذایی توسط پرسشنامه بسامد خوراک بررسی شد. داده‌ها با آزمون‌های آماری مجذور کای، T مستقل و رگرسیون لجستیک تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: میزان شیوع نااَمنی غذایی در جمعیت مورد مطالعه 7/66% بود. بر اساس مدل نهایی رگرسیون لجستیک، ناامنی غذایی با نمایه توده بدنی بالا و اضافه وزن و چاقی و دفعات مصرف پایین‌تر گوشت، میوه و سبزی ارتباط آماری مستقیم و معنی‌داری را نشان داد (05/0P<)؛ اما با سایر متغیرها رابطه آماری معنی‌دار نشان نداد. نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که نااَمنی غذایی با احتمال بیشتر بروز دیابت نوع 2 همراه است. Normal 0 false false false /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal" mso-tstyle-rowband-size:0 mso-tstyle-colband-size:0 mso-style-noshow:yes mso-style-parent:"" mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt mso-para-margin:0cm mso-para-margin-bottom:.0001pt mso-pagination:widow-orphan font-size:10.0pt font-family:"Times New Roman" mso-ansi-language:#0400 mso-fareast-language:#0400 mso-bidi-language:#0400}fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دیابت و متابولیسم ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Diabetes and Lipid Disordersen_US
dc.subjectناامنی غذاییfa_IR
dc.subjectدیابت نوع 2fa_IR
dc.subjectایرانfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleنااَمنی غذایی و برخی عوامل تغذیه‌ای وابسته به آن در بیماران دیابتی تازه تشخیص داده شدهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تغذیه، جامعه دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، دانشکده بهداشت، مرکز تحصیلات تکمیلی پردیس بین الملل، دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تغذیه، جامعه دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، دانشکده بهداشت، مرکز تحصیلات تکمیلی پردیس بین الملل، دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تغذیه، جامعه دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، دانشکده بهداشت، مرکز تحصیلات تکمیلی پردیس بین الملل، دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تغذیه، جامعه دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، دانشکده بهداشت، مرکز تحصیلات تکمیلی پردیس بین الملل، دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.citation.volume12
dc.citation.issue1
dc.citation.spage39
dc.citation.epage46


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد