| dc.contributor.author | نجیبی, نرجس | fa_IR |
| dc.contributor.author | صدرزاده یگانه, هاله | fa_IR |
| dc.contributor.author | درستی مطلق, احمدرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | اشراقیان, محمدرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | عزیزی, سمانه | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T16:38:01Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T16:38:01Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T16:38:01Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T16:38:01Z | |
| dc.date.issued | 2012-12-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1391-09-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | نجیبی, نرجس, صدرزاده یگانه, هاله, درستی مطلق, احمدرضا, اشراقیان, محمدرضا, عزیزی, سمانه. (1391). نااَمنی غذایی و برخی عوامل تغذیهای وابسته به آن در بیماران دیابتی تازه تشخیص داده شده. مجله دیابت و متابولیسم ایران, 12(1), 39-46. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2345-4008 | |
| dc.identifier.issn | 2345-4016 | |
| dc.identifier.uri | http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-13-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/622376 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: نااَمنی غذایی به عنوان فراهمی محدود یا نامطمئن غذای کافی درهمه اوقات برای یک زندگی سالم و فعال تعریف میشود. دیابت، از شایعترین بیماریهای متابولیک است که اخیراً به عنوان یک اولویت بهداشتی در ایران مطرح شده است. مطالعات اخیر بیانگر شیوع گسترده ناامنی غذایی و دیابت در جامعه ایرانی میباشند. هدف مطالعه حاضر بررسی وضع نااَمنی غذایی و برخی عوامل تغذیهای وابسته به آن در افراد مبتلا به دیابت نوع2 بود.
روشها: این مطالعه به صورت مقطعی روی 135 بیمار 60-30 ساله مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد. مشخصات عمومی و وضعیت ناامنی غذایی به ترتیب با استفاده از پرسشنامههای عمومی و امنیت غذایی خانوار 18 گویهای سازمان کشاورزی ایالت متحده آمریکا و دریافتهای غذایی توسط پرسشنامه بسامد خوراک بررسی شد. دادهها با آزمونهای آماری مجذور کای، T مستقل و رگرسیون لجستیک تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: میزان شیوع نااَمنی غذایی در جمعیت مورد مطالعه 7/66% بود. بر اساس مدل نهایی رگرسیون لجستیک، ناامنی غذایی با نمایه توده بدنی بالا و اضافه وزن و چاقی و دفعات مصرف پایینتر گوشت، میوه و سبزی ارتباط آماری مستقیم و معنیداری را نشان داد (05/0P<)؛ اما با سایر متغیرها رابطه آماری معنیدار نشان نداد.
نتیجهگیری: این مطالعه نشان داد که نااَمنی غذایی با احتمال بیشتر بروز دیابت نوع 2 همراه است.
Normal 0 false false false
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Table Normal"
mso-tstyle-rowband-size:0
mso-tstyle-colband-size:0
mso-style-noshow:yes
mso-style-parent:""
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt
mso-para-margin:0cm
mso-para-margin-bottom:.0001pt
mso-pagination:widow-orphan
font-size:10.0pt
font-family:"Times New Roman"
mso-ansi-language:#0400
mso-fareast-language:#0400
mso-bidi-language:#0400} | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دیابت و متابولیسم ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Diabetes and Lipid Disorders | en_US |
| dc.subject | ناامنی غذایی | fa_IR |
| dc.subject | دیابت نوع 2 | fa_IR |
| dc.subject | ایران | fa_IR |
| dc.subject | عمومى | fa_IR |
| dc.title | نااَمنی غذایی و برخی عوامل تغذیهای وابسته به آن در بیماران دیابتی تازه تشخیص داده شده | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تغذیه، جامعه دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، دانشکده بهداشت، مرکز تحصیلات تکمیلی پردیس بین الملل، دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تغذیه، جامعه دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، دانشکده بهداشت، مرکز تحصیلات تکمیلی پردیس بین الملل، دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تغذیه، جامعه دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، دانشکده بهداشت، مرکز تحصیلات تکمیلی پردیس بین الملل، دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تغذیه، جامعه دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، دانشکده بهداشت، مرکز تحصیلات تکمیلی پردیس بین الملل، دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 12 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 39 | |
| dc.citation.epage | 46 | |