نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorصانعی, پروانهfa_IR
dc.contributor.authorخیاط‌ زاده, سیدسعیدfa_IR
dc.contributor.authorعاصمی, ذات‌الهfa_IR
dc.contributor.authorطبسی, زهرهfa_IR
dc.contributor.authorصمیمی, منصورهfa_IR
dc.contributor.authorفهیمی‌نژاد, طاهراfa_IR
dc.contributor.authorاسماعیل‌زاده, احمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T16:38:01Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T16:38:01Z
dc.date.available1399-08-23T16:38:01Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T16:38:01Z
dc.date.issued2012-12-01en_US
dc.date.issued1391-09-11fa_IR
dc.identifier.citationصانعی, پروانه, خیاط‌ زاده, سیدسعید, عاصمی, ذات‌اله, طبسی, زهره, صمیمی, منصوره, فهیمی‌نژاد, طاهرا, اسماعیل‌زاده, احمد. (1391). اثرات مطلوب رژیم غذایی کاهنده فشار خون (DASH) بر تحمل گلوکز و شاخص‌های لیپیدی در دیابت بارداری: یک کارآزمایی بالینی تصادفی. مجله دیابت و متابولیسم ایران, 12(1), 31-38.fa_IR
dc.identifier.issn‪2345-4008
dc.identifier.issn‪2345-4016
dc.identifier.urihttp://ijdld.tums.ac.ir/article-1-12-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/622375
dc.description.abstractمقدمه: دیابت بارداری باعث افزایش خطر بسیاری از بیماری‌ها در مادر و جنین می‌شود و دست یابی به یک رژیم غذایی مناسب برای درمان این اختلال از اولویت‌های سیستم‌های بهداشتی می‌باشد. هدف از این مطالعه، ارزیابی اثر رژیم غذایی کاهنده فشار خون (Dietary Approach to Stop Hypertension: DASH) بر تحمل گلوکز و شاخص‌های لیپیدی در زنان مبتلا به دیابت بارداری. روش‌ها: در این کارآزمایی بالینی کنترل شده تصادفی شده، 34 زن مبتلا به دیابت بارداری به طور تصادفی در دوگروه کنترل (17 نفر) و مصرف کننده رژیم غذایی DASH (17 نفر) برای مدت 4 هفته قرار گرفتند. هر دو رژیم غذایی حاوی 55-45 درصد کربوهیدرات، 20-15 درصد پروتئین و 30-25 درصد چربی بودند؛ رژیم غذایی DASH غنی از میوه جات، سبزیجات، غلات کامل، لبنیات کم چرب بود و مقادیر کمتری از چربی‌های اشباع، کلسترول و غلات تصفیه شده با سطح سدیم کمتر از 2400 میلی‌گرم/روز را شامل می‌شد. برای اندازه‌گیری قند خون ناشتا و شاخص‌های لیپیدی، نمونه خون ناشتا گرفته شد. از شرکت کنندگان تست تحمل گلوکز خوراکی 3 ساعته هم گرفته شد و قند نمونه‌های خون دقایق 60، 120 و 180 اندازه‌گیری شدند. یافته‌ها: تبعیت از رژیم غذایی DASH در مقایسه با رژیم کنترل، باعث کاهش قند خون در 60 دقیقه بعد (02/0P=)، 120 (001/0P=)، 180 دقیقه بعد (002/0P=) در تست تحمل گلوکز خوراکی شد. میانگین تغییرات برای کلسترول تام سرم (01/0P=)، LDL-کلسترول (007/0P=)، تری گلیسیرید (01/0P=) به طور معناداری بین دو رژیم غذایی متفاوت بود. به علاوه رژیم غذایی DASH اثر مطلوبی بر فشار خون سیستولیک گذاشته بود (001/0P=). نتیجه‌گیری: مصرف رژیم غذایی DASH برای 4 هفته در بیماران مبتلا به دیابت بارداری باعث اثرات سودمندی بر تحمل گلوکز و شاخص‌های لیپیدی در مقایسه با رژیم کنترل شد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دیابت و متابولیسم ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Diabetes and Lipid Disordersen_US
dc.subjectرژیم غذایی کاهنده فشار خونfa_IR
dc.subjectتحمل گلوکزfa_IR
dc.subjectشاخص‌های لیپیدیfa_IR
dc.subjectدیابت بارداریfa_IR
dc.subjectزنان باردارfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleاثرات مطلوب رژیم غذایی کاهنده فشار خون (DASH) بر تحمل گلوکز و شاخص‌های لیپیدی در دیابت بارداری: یک کارآزمایی بالینی تصادفیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهاfa_IR
dc.contributor.departmentگروه بیوشیمی و تغذیه، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهانfa_IR
dc.citation.volume12
dc.citation.issue1
dc.citation.spage31
dc.citation.epage38


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد