نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحاجی هاشمی, پریساfa_IR
dc.contributor.authorآزادبخت, لیلاfa_IR
dc.contributor.authorهاشمی پور, مهینfa_IR
dc.contributor.authorکلیشادی, رویاfa_IR
dc.contributor.authorاسماعیل زاده, احمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T16:37:56Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T16:37:56Z
dc.date.available1399-08-23T16:37:56Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T16:37:56Z
dc.date.issued2016-07-01en_US
dc.date.issued1395-04-11fa_IR
dc.identifier.citationحاجی هاشمی, پریسا, آزادبخت, لیلا, هاشمی پور, مهین, کلیشادی, رویا, اسماعیل زاده, احمد. (1395). بررسی تأثیر مصرف غلات کامل بر سطح مارکرهای التهاب سیستماتیک (hs-CRP، SAA،ICAM1 ، VCAM) و آدیپوسیتوکین (لپتین) در دختران چاق: یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده متقاطع. مجله دیابت و متابولیسم ایران, 15(6), 392-399.fa_IR
dc.identifier.issn‪2345-4008
dc.identifier.issn‪2345-4016
dc.identifier.urihttp://ijdld.tums.ac.ir/article-1-5481-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/622363
dc.description.abstractمقدمه: اگرچه گزارش شده است که غذاهای غنی از غلات کامل سطوح سرمی مارکرهای التهابی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. هرچند، طبق دانش کنونی ما هیچ مطالعه‌ای به بررسی مصرف غلات کامل بر سطح سرمی مارکرهای التهابی در کودکان چاق نپرداخته است. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر مصرف غلات کامل بر سطوح بیومارکرهای التهابی و آدیپوسیتوکین‌های سرم در کودکان چاق صورت گرفت. روش ها: در این کارآزمایی بالینی تصادفی متقاطع (cross-over) 44 دختر چاق یا دارای اضافه وزن (نمایه‌ی توده‌ی بدنی بالاتر از صدک 85 برای قد و وزن) 8-15 ساله شرکت کردند. پس از یک دوره‌ی دو هفته‌ای run-in، افراد به‌صورت تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. به افراد گروه مداخله لیستی از غلات کامل داده شد و از آنان خواسته شد که برای مدت 6 هفته روزانه 50% از تعداد سروینگ غلات به‌دست آمده را به غلات کامل اختصاص دهند. به افراد گروه کنترل نیز لیست کاملی از غلات کامل داده شد و از آنان خواسته شد که اقلام ذکر شده در این لیست را تا زمان پایان مرحله‌ی مداخله دریافت نکنند. پس از یک دوره 4 هفته‌ای wash-out فاز دوم مطالعه شروع شد و گروه‌های مداخله جابجا شدند. نمونه‌های خون ناشتا قبل و بعد از هر فاز مطالعه برای اندازه‌گیری فاکتورهای التهابی جمع آوری شدند. یافته ها: میانگین سنی افراد مورد مطالعه 5/0±2/11 سال بود. میانگین وزن و نمایه‌ی توده‌ی بدنی (BMI) افراد به ترتیب 27/10±26/51 کیلوگرم و 5/2±57/23 کیلوگرم بر متر مربع بود. تفاوت معنی‌داری در تغییرات ایجاد شده از نظر شاخص‌‌های تن سنجی در دو گروه وجود نداشت. تأثیر معنی‌داری از مصرف غلات کامل بر وزن و نمایه‌ی توده‌ی بدنی (BMI) در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل دیده نشد. یافته های ما حاکی از تأثیر معنی‌دار مصرف غلات کامل بر کاهش سطح سرمی پروتئین واکنشگر با ماده C با حساسیت بالا (hs-CRP) (55/0- در مقایسه با 20/0 میلی‌گرم در لیتر P=0.03)، مولکول چسبنده بین سلولی نوع 1 (sICAM) (121- در مقایسه با 23 میکروگرم در لیترP=0.02 )، سرم آمیلوئید A (SAA) (59/0- در مقایسه با 32/0 میلی‌گرم در لیتر P=0.02) و لپتین (5/11- در مقایسه با 8/36 نانوگرم در لیترP=0.02) در مقایسه با گروه کنترل پس از 6 هفته بود. افراد گروه مداخله تمایل به کاهش بیشتر در سطح سرمی مولکول چسبنده سلول‌های عروقی نوع 1 (sVCAM) در مقایسه با گروه کنترل داشتند (166- در مقایسه با 32- میکروگرم در لیترP=0.07). نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از این مطالعه از تأثیر مثبت مصرف غلات کامل بر سطوح بیومارکرهای التهابی و آدیپوسیتوکین‌ها در کودکان چاق حمایت می‌کند.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دیابت و متابولیسم ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Diabetes and Lipid Disordersen_US
dc.subjectغلات کاملfa_IR
dc.subjectالتهاب سیستماتیکfa_IR
dc.subjectچاقیfa_IR
dc.subjectکودکانfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleبررسی تأثیر مصرف غلات کامل بر سطح مارکرهای التهاب سیستماتیک (hs-CRP، SAA،ICAM1 ، VCAM) و آدیپوسیتوکین (لپتین) در دختران چاق: یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده متقاطعfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشکده‌ی تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشکده‌ی تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهانیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه بیماری‌های غدد داخلی کودکان، مرکز تحقیقات رشد و نمو کودکان دانشگاه علوم پزشکی اصفهانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه بیماری‌های کودکان، مرکز تحقیقات رشد و نمو کودکان دانشگاه علوم پزشکی اصفهانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشکده‌ی تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهانfa_IR
dc.citation.volume15
dc.citation.issue6
dc.citation.spage392
dc.citation.epage399


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد