نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحسینی بیدختی, احسانfa_IR
dc.contributor.authorتأدیبی, وحیدfa_IR
dc.contributor.authorبهپور, ناصرfa_IR
dc.contributor.authorشیخ‌الاسلامی وطنی, دارویشfa_IR
dc.contributor.authorغریب‌ شی, ساراfa_IR
dc.contributor.authorنیک سرشت, سکینهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T16:37:50Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T16:37:50Z
dc.date.available1399-08-23T16:37:50Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T16:37:50Z
dc.date.issued2012-10-01en_US
dc.date.issued1391-07-10fa_IR
dc.identifier.citationحسینی بیدختی, احسان, تأدیبی, وحید, بهپور, ناصر, شیخ‌الاسلامی وطنی, دارویش, غریب‌ شی, سارا, نیک سرشت, سکینه. (1391). اثر هیپوکسی تناوبی بر میزان لپتین پلاسما در دیابتی‌های چاق. مجله دیابت و متابولیسم ایران, 11(5), 488-493.fa_IR
dc.identifier.issn‪2345-4008
dc.identifier.issn‪2345-4016
dc.identifier.urihttp://ijdld.tums.ac.ir/article-1-34-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/622350
dc.description.abstractمقدمه: هیپوکسی می‌تواند سازگاری‌های هماتولوژیکی سودمندی درپی داشته باشد. هدف پژوهش حاضر بررسی اثر هیپوکسی تناوبی بر غلظت انسولین و شاخص‌های هماتولوژیک در افراد چاق مبتلا به دیابت نوع 2 بوده است. روش‌ها: بدین منظور از بین افراد چاق مبتلا به دیابت نوع 2 در مرکز دیابت کرمانشاه، 40 نفر داوطلب به صورت تصادفی انتخاب و نهایتاً 10 نفر از واجدین شرایط (زنان یائسه و مردان چاق، با نمایه توده بدنی بیش از 30) به عنوان آزمودنی در پژوهش شرکت کردند. آزمودنی‌ها دارای میانگین شاخص توده بدنی 32 و دامنه سنی 50 تا 70 سال بودند. هیپوکسی تناوبی به مدت 14 روز، هر روز یک ساعت (5 دقیقه هیپوکسی و 5 دقیقه هوای اتاق در حالت نشسته) اجرا شد. شدت هیپوکسی در 5 روز اول و دوم معادل 12 و 11 درصد و در 4 روز سوم معادل 10 درصد اکسیژن در هوای دمی بود. در ابتدا و انتهای دوره هیپوکسی نمونه‌های خونی جمع‌آوری و میزان لپتین و انسولین پلاسما اندازه‌گیری شد.یافته‌ها: یافته‌ها بیانگر افزایش معنادار لپتین پلاسما در روز 7 و 15 نسبت به پیش‌آزمون بود (05/0>P). میزان انسولین پلاسما در هیچ یک از مقادیر اندازه‌گیری شده با وجود افزایش نسبت به پیش‌آزمون معنادار نبود. نتیجه‌گیری: یافته‌های پژوهش حاضر بیانگر اثر مثبت هیپوکسی تناوبی در افزایش سطوح لپتین پلاسما در افراد چاق مبتلا به دیابت نوع 2 می‌باشد.  fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دیابت و متابولیسم ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Diabetes and Lipid Disordersen_US
dc.subjectافراد دیابتیfa_IR
dc.subjectاضافه وزنfa_IR
dc.subjectلپتینfa_IR
dc.subjectهیپوکسیfa_IR
dc.subjectنمایه توده بدنfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleاثر هیپوکسی تناوبی بر میزان لپتین پلاسما در دیابتی‌های چاقfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه رازی کرمانشاهfa_IR
dc.contributor.departmentگروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه رازی کرمانشاهfa_IR
dc.contributor.departmentگروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه رازی کرمانشاهfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تربیت بدنی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه کردستانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه رازی کرمانشاهfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تربیت بدنی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه کردستانfa_IR
dc.citation.volume11
dc.citation.issue5
dc.citation.spage488
dc.citation.epage493


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد