اثر پیشگیری عصاره آبی Aloe vera بر قند، انسولین و لیپو پروتئین های سرم در موش های صحرایی نر تغذیه شده با فروکتوز
(ندگان)پدیدآور
شهرکی, محمدرضامیرشکاری, حمیدهشهرکی, احمدرضاشهرکی, الهام
نوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: صبر زرد(Aloe Vera)، از گیاهان دارویی است که به عنوان کاهش دهنده قند خون استفاده میشود. چون مصرف غذای سرشار از فرکتوز موجب افزایش مقاومت به انسولین میشود، در این مطالعه، اثر عصاره آبی آلوورا بر قند، انسولین و لیپوپروتئینهای سرم در موشهای صحرایی نر تغذیه شده با فرکتوز مورد بررسی قرارگرفت. روشها: این بررسی بر روی 45 سر موش صحرایی نر از نژاد Wistar - Albino انجام شد: گروه شاهد سالم (A) که در تمام مدت مطالعه از آب و غذای معمولی استفاده کرد و 4 گروه آزمودنی E، D، C و B (9=n ) که در این مدت از آب آشامیدنی سرشار از فرکتوز (به نسبت 10%وزنی- حجمی) و مقادیر صفر،100، 150و mg/kg 200 عصاره آبی آلوورا به مدت 4 هفته از طریق گاواژ دریافت کردند. در پایان دوره، طی بیهوشی کامل، خونگیری از وریدهای گردن انجام و قند خون، انسولین و لیپوپروتئینهای سرم اندازهگیری شد. اطلاعات بدست آمده با نرم افزار رایانهای SPSS ویرایش 11 و آزمونهای آماری آنالیز واریانس و توکی و تست کای زوج آنالیز گردید. نتایج به صورت Mean±SE گزارش و اختلافات آماری با05/0 P
کلید واژگان
آلووراقند خون
فرکتوز
مقاومت به انسولین
موش صحرایی
عمومى
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2009-12-011388-09-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی تهرانشاپا
2345-40082345-4016



