| dc.contributor.author | آزادبخت, لیلا | fa_IR |
| dc.contributor.author | کیمیاگر, مسعود | fa_IR |
| dc.contributor.author | محرابی, یدا... | fa_IR |
| dc.contributor.author | اسماعیل زاده, احمد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T16:37:28Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T16:37:28Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T16:37:28Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T16:37:28Z | |
| dc.date.issued | 2007-06-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1386-03-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | آزادبخت, لیلا, کیمیاگر, مسعود, محرابی, یدا..., اسماعیل زاده, احمد. (1386). بررسی اثرات مصرف دانه کامل سویا و پروتیین سویای فرآوری شده بر شاخصهای التهابی و عملکرد آندوتلیال در زنان یائسه مبتلا به هر پنج جزء سندرم متابولیک. مجله دیابت و متابولیسم ایران, 6(4), 389-400. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2345-4008 | |
| dc.identifier.issn | 2345-4016 | |
| dc.identifier.uri | http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-308-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/622297 | |
| dc.description.abstract | امروزه سندرم متابولیک را یک بیماری التهابی قلمداد می کنند لذا توجه به عوامل تاثیر گذار بر میزان عوامل التهابی در این بیماری حایز اهمیت است. هدف از این تعیین اثرات مصرف سویا بر شاخص های التهابی و عملکرد آندوتلیالی در زنان یائسه مبتلا به سندرم متابولیک می باشد. روشها: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی متقاطع و تصادفی بر روی 42 زن یائسه مبتلا به سندرم متابولیک انجام شد. شرکت کنندگان به طور تصادفی برای مدت 8 هفته از رژیم غذایی DASH (رژیم با هدف کنترل فشار خون ، یا رژیم غذایی حاوی پروتیین سویا و یا رژیم حاوی دانه کامل سویا استفاده کردند. مارکر های التهابی با استفاده از روش ELISA اندازه گیری شدند. یافتهها: تفاوت میزان E-selectin (از جمله عوامل التهابی نشاندهنده عملکرد آندوتلیال) متعاقب دوره دانه کامل سویا در مقایسه با دوره کنترل 4/11%- (01/0 P<) و تفاوت آن در دوره پروتیین سویا در مقایسه با دوره کنترل 7/4%- (19/0P= ) بود. مصرف دانه کامل سویا سطح اینترلوکین 18 را در مقایسه با دوره کنترل کاهش داد( تفاوت از دوره کنترل : 2/9%- ، 01/0 P<). در مورد میزان C-Reactive Protein تفاوت دوره مصرف دانه کامل سویا از دوره کنترل 9/8%- (01/0 P<) و این تفاوت در مورد دوره پروتیین سویا از دوره کنترل 6/1%- (01/0 P<) بود. نتیجهگیری: مصرف کوتاه مدت دانه کامل سویا باعث کاهش برخی از عوامل التهابی و افزایش سطح اکسید نیتریک پلاسما در زنان یائسه مبتلا به هر پنج جزء سندرم متابولیک گردید. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دیابت و متابولیسم ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Diabetes and Lipid Disorders | en_US |
| dc.subject | سویا | fa_IR |
| dc.subject | التهاب | fa_IR |
| dc.subject | عملکرد آندوتلیال | fa_IR |
| dc.subject | سندرم متابولیک | fa_IR |
| dc.subject | زنان یائسه | fa_IR |
| dc.subject | عمومى | fa_IR |
| dc.title | بررسی اثرات مصرف دانه کامل سویا و پروتیین سویای فرآوری شده بر شاخصهای التهابی و عملکرد آندوتلیال در زنان یائسه مبتلا به هر پنج جزء سندرم متابولیک | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 6 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 389 | |
| dc.citation.epage | 400 | |