| dc.contributor.author | میرمیران, پروین | fa_IR |
| dc.contributor.author | نوری, نازنین | fa_IR |
| dc.contributor.author | بهشتی زواره, مریم | fa_IR |
| dc.contributor.author | عزیزی, فریدون | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T16:37:27Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T16:37:27Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T16:37:27Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T16:37:27Z | |
| dc.date.issued | 2007-06-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1386-03-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | میرمیران, پروین, نوری, نازنین, بهشتی زواره, مریم, عزیزی, فریدون. (1386). بررسی رابطه دریافت میوه و سبزی با عوامل خطر بیماریهای قلبی و عروقی. مجله دیابت و متابولیسم ایران, 6(4), 377-388. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2345-4008 | |
| dc.identifier.issn | 2345-4016 | |
| dc.identifier.uri | http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-307-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/622296 | |
| dc.description.abstract | از آنجا که تحقیقات کمی در مورد اثرات مفید سبزیجات و میوهجات بر روی عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی در مطالعات جامعهنگر در دسترس است، هدف از این مطالعه ارزیابی میزان و چگونگی رابطه دریافت میوه و سبزی با عوامل خطر بیماریهای قلبی و عروقی در بزرگسالان بود.روشها: در این مطالعه مقطعی جامعه نگر 840 فرد بزرگسال ساکن تهران(361 مرد و 479 زن) در سن بین 18 تا 74 سال بهصورت تصادفی در سال 1378 انتخاب شدند. دریافتهای غذایی با استفاده از پرسشنامه بسامد غذایی (FFQ) ارزیابی و مقادیر ذکر شده هر غذا با استفاده از راهنمای مقیاسهای خانگی به گرم تبدیل و وارد برنامهNutritionist III شد. حدود مرزی برای دستجات میوه و سبزی 0-9/1، 2-9/2، 3-9/3و 4≤ سهم در روز انتخاب شدند .یافتهها: بعد از تطبیق برای متغیرهای مخدوش گر در رگرسیون لوجستیک چند متغیره ، دریافت میوه و سبزی بطور معنی دار و معکوس با عوامل خطر CVD مرتبط بود. نسبت شانس تعدیل شده در مدل اول که برای سن، BMI، دریافت انرژی، وضیت کشیدن سیگار، کلسترول رژیم غذایی و شیوع دیابت یا بیماری کرونر قلب تطبیق شده بود، برای غلظت LDL-C بالای سرمی1، 88/،81/0و 75/0 (01/0P<)بود و با تعدیل بیشتر برای تحصیلات، فعالیت بدنی، دریافت چربی اشباع، غیراشباع ، چربی کل، پتلسیم و ویتامین ث این روند مخدوش نشد. این ارتباط در تمام بخشهای کشیدن سیگار، فعالیت بدنی و سه اک های Keys score مشهود بود. نتیجهگیری: دریافت بیش از 4 سهم میوه و سبزی، با غلظت کمتر LDL-C و کلسترول تام سرم و در نتیجه خطر کمتر بیماریهای قلبی عروقی مرتبط بود . | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دیابت و متابولیسم ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Diabetes and Lipid Disorders | en_US |
| dc.subject | میوه | fa_IR |
| dc.subject | سبزی | fa_IR |
| dc.subject | بیماریهای قلبی عروقی | fa_IR |
| dc.subject | مطالعه قند و لیپید تهران | fa_IR |
| dc.subject | پرسشنامه بسامد غذایی | fa_IR |
| dc.subject | عوامل خطر | fa_IR |
| dc.subject | عمومى | fa_IR |
| dc.title | بررسی رابطه دریافت میوه و سبزی با عوامل خطر بیماریهای قلبی و عروقی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 6 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 377 | |
| dc.citation.epage | 388 | |