نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمیرمیران, پروینfa_IR
dc.contributor.authorنوری, نازنینfa_IR
dc.contributor.authorبهشتی زواره, مریمfa_IR
dc.contributor.authorعزیزی, فریدونfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T16:37:27Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T16:37:27Z
dc.date.available1399-08-23T16:37:27Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T16:37:27Z
dc.date.issued2007-06-01en_US
dc.date.issued1386-03-11fa_IR
dc.identifier.citationمیرمیران, پروین, نوری, نازنین, بهشتی زواره, مریم, عزیزی, فریدون. (1386). بررسی رابطه دریافت میوه و سبزی با عوامل خطر بیماری‌های قلبی و عروقی. مجله دیابت و متابولیسم ایران, 6(4), 377-388.fa_IR
dc.identifier.issn‪2345-4008
dc.identifier.issn‪2345-4016
dc.identifier.urihttp://ijdld.tums.ac.ir/article-1-307-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/622296
dc.description.abstractاز آنجا که تحقیقات کمی در مورد اثرات مفید سبزیجات و میوه‌جات بر روی عوامل خطر بیماری‌های قلبی عروقی در مطالعات جامعه‌نگر در دسترس است، هدف از این مطالعه ارزیابی میزان و چگونگی رابطه دریافت میوه و سبزی با عوامل خطر بیماری‌های قلبی و عروقی در بزرگسالان بود.روش‌ها: در این مطالعه مقطعی جامعه نگر 840 فرد بزرگسال ساکن تهران(361 مرد و 479 زن) در سن بین 18 تا 74 سال به‌صورت تصادفی در سال 1378 انتخاب شدند. دریافت‌های غذایی با استفاده از پرسشنامه بسامد غذایی (FFQ) ارزیابی و مقادیر ذکر شده هر غذا با استفاده از راهنمای مقیاس‌های خانگی به گرم تبدیل و وارد برنامهNutritionist III شد. حدود مرزی برای دستجات میوه و سبزی 0-9/1، 2-9/2، 3-9/3و 4≤ سهم در روز انتخاب شدند .یافته‌ها: بعد از تطبیق برای متغیرهای مخدوش گر در رگرسیون لوجستیک چند متغیره ، دریافت میوه و سبزی بطور معنی دار و معکوس با عوامل خطر CVD مرتبط بود. نسبت شانس تعدیل شده در مدل اول که برای سن، BMI، دریافت انرژی، وضیت کشیدن سیگار، کلسترول رژیم غذایی و شیوع دیابت یا بیماری‌ کرونر قلب تطبیق شده بود، برای غلظت LDL-C بالای سرمی1، 88/،81/0و 75/0 (01/0P<)بود و با تعدیل بیشتر برای تحصیلات، فعالیت بدنی، دریافت چربی اشباع، غیراشباع ، چربی کل، پتلسیم و ویتامین ث این روند مخدوش نشد. این ارتباط در تمام بخش‌های کشیدن سیگار، فعالیت بدنی و سه اک های Keys score مشهود بود. نتیجه‌گیری: دریافت بیش از 4 سهم میوه و سبزی، با غلظت کمتر LDL-C و کلسترول تام سرم و در نتیجه خطر کمتر بیماری‌های قلبی عروقی مرتبط بود .fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دیابت و متابولیسم ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Diabetes and Lipid Disordersen_US
dc.subjectمیوهfa_IR
dc.subjectسبزیfa_IR
dc.subjectبیماری‌های قلبی عروقیfa_IR
dc.subjectمطالعه قند و لیپید تهرانfa_IR
dc.subjectپرسشنامه بسامد غذاییfa_IR
dc.subjectعوامل خطرfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleبررسی رابطه دریافت میوه و سبزی با عوامل خطر بیماری‌های قلبی و عروقیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume6
dc.citation.issue4
dc.citation.spage377
dc.citation.epage388


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد