| dc.contributor.author | شکروی, سوده | fa_IR |
| dc.contributor.author | محمد شیرازی, مینو | fa_IR |
| dc.contributor.author | ابدی, علیرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | سیدین اردبیلی, مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | کمیلی فنود, رزیتا | fa_IR |
| dc.contributor.author | کیمیاگر, مسعود | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T15:35:34Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T15:35:34Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T15:35:34Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T15:35:34Z | |
| dc.date.issued | 2012-01-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1390-10-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | شکروی, سوده, محمد شیرازی, مینو, ابدی, علیرضا, سیدین اردبیلی, مهدی, کمیلی فنود, رزیتا, کیمیاگر, مسعود. (1390). تاثیر مکمل یاری با آنزیم فیتاز بر وضعیت روی، آهن و کلسیم موش صحرایی تغذیه شده با رژیم غذایی دارای نان ایرانی پرفیتات (سنگک). مجلهي غدد درونريز و متابوليسم ايران, 13(5), 514-523. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1683-4844 | |
| dc.identifier.issn | 1683-5476 | |
| dc.identifier.uri | http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1170-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/621250 | |
| dc.description.abstract | چکیده
مقدمه: بیش از 50 سال است که زیست دسترسی پایین املاح در نان ایرانی به دلیل وجود اسید فیتیک بالا مشخص شده است. هنوز هم بیش از یک سوم انرژی غذایی در کل کشور از نان تامین میشود. بنابراین بهبود زیست دسترسی املاح نان میتواند نقش بسزایی در کاهش شیوع فقر بسیاری از املاح داشته باشد. هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر مکمل یاری با آنزیم فیتاز بر وضعیت روی در خون، کبد، استخوان و آهن در خون و کبد، و در نهایت کلسیم استخوان در موشهای صحرایی نر ویستار تغذیه شده با رژیم دارای نان پرفیتات سنگک بود. مواد و روشها: 30 موش صحرایی تازه از شیر گرفته شده در پژوهشی 6 هفتهای به دو گروه فیتاز (آسپرژیلوس نایگر) و کنترل تقسیم شدند. طراحی غذای مورد استفاده بر پایهی الگوی رژیم غذایی ایرانیها و 2/34% انرژی از نان سنگک تامین شد. یافتهها: غذای خورده شده، افزایش وزن، وزن کبد و استخوان فمور بین دو گروه تفاوت معنیداری را در انتهای پژوهش نشان نداد. روی خون در گروه فیتاز بالاتر بود (03/0P=). به این ترتیب اثرات مفید مکمل یاری فیتاز بر عنصر روی خون مستقل از وضعیت رشد میباشد. متغیرهای دیگر تفاوت معنیداری را بین دو گروه نشان ندادند. نتیجهگیری: یافتههای این پژوهش نشان میدهد اضافه کردن آنزیم فیتاز به رژیم دارای نان پرفیتات ایرانی میتواند وضعیت عنصر روی خون را در موشهای صحرایی بهبود بخشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 326 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجلهي غدد درونريز و متابوليسم ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism | en_US |
| dc.subject | سیدفیتیک | fa_IR |
| dc.subject | فیتاز | fa_IR |
| dc.subject | روی | fa_IR |
| dc.subject | نان | fa_IR |
| dc.subject | تغذيه | fa_IR |
| dc.title | تاثیر مکمل یاری با آنزیم فیتاز بر وضعیت روی، آهن و کلسیم موش صحرایی تغذیه شده با رژیم غذایی دارای نان ایرانی پرفیتات (سنگک) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی - گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دانشکده بهداشت، گروه آمار و اپیدمیولوژی | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز پژوهشهای غلات | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی، گروه تحقیقات صنایع غذایی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی. | fa_IR |
| dc.citation.volume | 13 | |
| dc.citation.issue | 5 | |
| dc.citation.spage | 514 | |
| dc.citation.epage | 523 | |