مقایسهی سطح سرمی پروتئین شوک حرارتی27(HSP 27) و میزان آسیب به DNA در بیماران مبتلا به انفارکتوس حاد قلبی
(ندگان)پدیدآور
ابهرزنجانی, فاطمهکاظمی, طوبیبیجاری, بیتاهمتی, مینانوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: شایعترین علت ایسکمیمیوکارد، آترواسکلروز است که میتواند منجر به انفارکتوس حاد قلبی شود. با توجه به اینکه در بیماران مبتلا به انفارکتوس حاد قلبی، سطح استرس اکسیداتیو بالا میرود، هدف از انجام این مطالعه بررسی میزان آسیب به DNA و ارزیابی سطح پروتئین شوک حرارتی 27HSP در این بیماران بود. مواد و روشها: در این مطالعهی مورد ـ شاهدی، 30 بیمار با تشخیص انفارکتوس حاد قلبی مورد بررسی قرار گرفتند. سطوح سرمی پروتئین شوک حرارتی 27HSP، به عنوان شاخص آسیب سلولی 8- هیدروکسی داکسی گوانوزین (OHdG-8) به عنوان شاخص آسیب DNA، تروپونین I قلبی، آنزیم کراتین کیناز، ظرفیت تام آنتیاکسیدانی و سطح مالون دی آلدئید، ارزیابی شدند. یافتهها: تحلیل دادهها نشان داد میانگین سطوح سرمی 27HSP و OHdG-8 در افراد دچار انفارکتوس حاد قلبی 48 ساعت پس از انفارکتوس به حداکثر مقدار خود رسید (1/2± 8/9 OHdG=-8 و1/3±81 =27HSP). میانگین این دو عامل نسبت به افراد گروه شاهد (با مقادیر 8/1±7/9=27HSP، 2/1±4/4=OHdG-8)، افزایش معنیداری نشان داد 05/0≥P. میزان آنزیم کراتین کیناز در 24 ساعت و تروپونین I و میزان مالون دی آلدئید در 48 ساعت پس از انفارکتوس، بیشترین مقدار را در سرم نشان دادند. نتیجهگیری: افزایش نشانگر آسیب به DNA و سطح پروتئین شوک حرارتی نشاندهنده استرس اکسیداتیو در انفارکتوس حاد قلبی است. از این رو، مطالعهی تغییرات سطح سرمی27HSP و OHdG-8 در کنار نشانگرهای دیگر قلبی میتواند روشی ارزشمند برای ارزیابی سطح آسیب به ماکرومولکولها در حین انفارکتوس حاد قلبی باشد.
کلید واژگان
انفارکتوس حاد قلبیاسترس اکسیداتیو
27HSP
OHdG-8
قلب و عروق
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2016-12-011395-09-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیسازمان پدید آورنده
گروه بیوشیمی، دانشکدهی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایرانمرکز تحقیقات بیماریهای قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
مرکز تحقیقات بیماریهای قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
شاپا
1683-48441683-5476




