ارتباط امنیت غذایی با تنوع غذایی در افراد بالای 40 سال در منطقهی 13 تهران
(ندگان)پدیدآور
حسن قمی, مجیدمیرمیران, پروینامیری, زهرهاصغری, گلالهصادقیان, سعیدسربازی, نرگسعزیزی, فریدوننوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: هدف پژوهش حاضر بررسی ارتباط امنیت غذایی و تنوع غذایی در جمعیت بالای 40 سال مطالعهی قند و لیپید تهران بود. مواد و روشها: از جمعیت غیر دیابتی بالای 40 سال TLGS به طور تصادفی تعداد 200 نفر انتخاب، پرسشنامهی بررسی امنیت غذایی خانوار تکمیل، و به 4 گروه (امنیت غذایی بالا، مرز امنیت غذایی، امنیت غذایی پایین و امنیت غذایی خیلی پایین) تقسیم شدند. دادههای آمارنگاری، تنسنجی و دریافتهای غذایی نمونهها جمعآوری و امتیاز تنوع غذایی (DDS) بر اساس 5 گروه هرم راهنمای غذایی تعیین شد. یافتهها: میانگین DDS نمونهها 35/1±94/4 برآورد و در گروه امنیت غذایی بالا به طور معنیداری بیش از گروه ناامن غذایی (مجموع سه گروه دیگر) بود. میانگین امتیاز امنیت غذایی در چارک اول DDS (95/1±04/3) بیش از چارک سوم (1/2±94/1،005/0=P) و چهارم (2/2±22/2، 043/0=P) بود. کمترین و بیشترین درصد نمونههای دارای امنیت غذایی بالا به ترتیب در اولین و سومین چارک DDS بودند. پس از تعدیل اثر جنسیت، سن، نمایهی تودهی بدن، انرژی دریافتی، شغل و وضعیت تاهل شانس قرار گرفتن در کمترین چارک DDS میوهها در گروه امنیت غذایی بالا، 73% کمتر از گروه با وضعیت امنیت غذایی پایین بود. همبستگی معکوس بین امتیاز امنیت غذایی با DDS کل (42/0r=-، 012/0P=)، DDS گروه میوهها (45/0r=-، 004/0P=) و DDS گروه سبزیها (37/0r=-، 046/0P=) مشاهده گردید. نتیجهگیری: DDS به عنوان یکی از شاخصهای تغذیهی سالم با امنیت غذایی مرتبط است، به طوری که با افزایش سطح امنیت غذایی، DDS بهویژه DDS میوهها و سبزیها بیشتر میشود.
کلید واژگان
امنیت غذاییناامنی غذایی
تنوع غذایی
تغذيه
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2012-11-011391-08-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیسازمان پدید آورنده
دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی، تهران، ایرانمرکز تحقیقات پیشگیری و درمان چاقی، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
گروه علوم پایه، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
مرکز تحقیقات پیشگیری و درمان چاقی، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
مرکز تحقیقات پیشگیری و درمان چاقی، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
مرکز تحقیقات پیشگیری و درمان چاقی، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
مرکز تحقیقات غدد، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
شاپا
1683-48441683-5476
Related items
Showing items related by title, author, creator and subject.
-
مقایسه الگوی مصرف مواد غذایی در رژیم غذایی خانوارهای ساکن مناطق مختلف غرب تهران با استاندارد های تغذیه ای توصیه شده
نجم آبادی, شهاندخت؛ نجومی, مرضیه (دانشگاه علوم پزشکی ایران, 2003-03-01)
-
رابطه مؤلفههای سواد غذایی و عادتهای غذایی سالم در بین جمعیت بزرگسال شهر شیراز
محمودیانی, سراج الدین؛ موحد مجد, مجید؛ محمدی ها, حدیثه (دانشگاه علوم پزشکی تهران, 2024-10-01)زمینه و هدف: عادتهای غذایی سالم از از مهمترین تعیینکنندههای سلامت افراد در دنیای امروز است. بیتردید سواد غذایی و مؤلفههای آن از متغیرهای تأثیرگذار بر عادتهای غذایی است. این مطالعه بهدنبال بررسی رابطه دانش غذایی، ...
-
تولید و ارزیابی نانولیپوزومهای حاوی نایسین و ناتامایسین به روش مظفری
ضیایی, محسن؛ صوتی خیابانی, محمود؛ قنبرزاده, بابک؛ همیشه کار, حامد؛ رضایی مکرم, رضا؛ تیزچنگ, سمیرا (ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology, 2015-11-22)در این تحقیق، نانولیپوزومهای حاوی نایسین و ناتامایسین به روش مظفری تولید شدند. مقدار نایسین و ناتامایسین درون پوشانی شده توسط اتوآنالیزر و اسپکتوفتومتری اندازهگیری شد. سپس اندازه ذرات و پایداری لیپوزومها طی زمان (70 ...




