• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران
    • دوره 14, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران
    • دوره 14, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی ارتباط شاخص فیتوکمیکال رژیم غذایی با رخداد سندرم متابولیک و عوامل خطرساز آن در بزرگسالان تهرانی طی 3 سال پی‌گیری: مطالعه‌ی قند و لیپید تهران

    (ندگان)پدیدآور
    بهادران, زهراگل زرند, مهدیهمیرمیران, پروینآموزگار, عطیهعزیزی, فریدون
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    314.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: پژوهش حاضر با هدف ارزیابی ارتباط شاخص فیتوکمیکال رژیم غذایی با رخداد سندرم متابولیک و اجزای آن در بزرگسالان تهرانی، طی 3 سال پی‌گیری در قالب مطالعه‌ی قند و لیپید تهران، طراحی و اجرا گردید. مواد و روش­ها: بررسی حاضر به صورت طولی و با استفاده از داده‌ها افراد شرکت‌کننده در مرحله‌ی سوم (1386-1384) و چهارم (1390-1387) مطالعه‌ی قند و لیپید تهران صورت گرفت. رژیم غذایی افراد در ابتدای پژوهش با استفاده از پرسش‌نامه‌ی بسامد خوراک نیمه کمی پایا و روا ارزیابی، و شاخص فیتوکمیکال محاسبه گردید. نقش شاخص فیتوکمیکال در پیش­بینی خطر بروز چاقی شکمی، اختلالات قند خون ناشتا، افزایش تری‌گلیسرید خون، فشار خون بالا و سندرم متابولیک براساس حدود تعریف شده‌ی بین‌المللی، با استفاده از آزمون رگرسیون لجستیک با تعدیل اثر عوامل مداخله­گر ارزیابی شد. یافته­ها: میانگین شاخص فیتوکمیکال در ابتدای بررسی 3/12±8/29 بود. به موازات افزایش دریافت انرژی روزانه از مواد غذایی سرشار از فیتوکمیکال روند کاهشی معنی‌داری در شانس ابتلا به سندرم متابولیک، چاقی شکمی، افزایش تری‌گلیسرید خون و فشار خون بالا مشاهده شد (05/0P
    کلید واژگان
    فیتوکمیکال‌ها
    سندرم متابولیک
    میوه و سبزیجات
    غلات کامل
    حبوبات
    تغذيه

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2012-11-01
    1391-08-11
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
    سازمان پدید آورنده
    مرکز تحقیقات چاقی- پژوهشکده علوم غدد درون ریز دانشگاه علوم پژشکی شهید بهشتی
    مرکز تحقیقات چاقی- پژوهشکده علوم غدد درون ریز دانشگاه علوم پژشکی شهید بهشتی
    دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
    مرکز تحقیقات عدد درون ریز و متابولیسم- پژوهشکده علوم غدد درون ریز دانشگاه علوم پژشکی شهید بهشتی
    مرکز تحقیقات غدد درون ریز و متابولیسم- پژوهشکده علوم غدد درون ریز دانشگاه علوم پژشکی شهید بهشتی

    شاپا
    1683-4844
    1683-5476
    URI
    http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1344-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/621111

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب