نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorرشیدخانی, بهرامfa_IR
dc.contributor.authorشانشین, محبوبهfa_IR
dc.contributor.authorرفعت, رعناfa_IR
dc.contributor.authorامیدوار, نسرینfa_IR
dc.contributor.authorهوشیارراد, آناهیتاfa_IR
dc.contributor.authorرضازاده, آرزوfa_IR
dc.contributor.authorرمضانی, آتناfa_IR
dc.contributor.authorحسینی, زهرهfa_IR
dc.contributor.authorبهروز, مریمfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T15:32:37Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T15:32:37Z
dc.date.available1399-08-23T15:32:37Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T15:32:37Z
dc.date.issued2011-05-01en_US
dc.date.issued1390-02-11fa_IR
dc.identifier.citationرشیدخانی, بهرام, شانشین, محبوبه, رفعت, رعنا, امیدوار, نسرین, هوشیارراد, آناهیتا, رضازاده, آرزو, رمضانی, آتنا, حسینی, زهره, بهروز, مریم. (1390). اعتبار و قابلیت تکرارپذیری یک پرسش‌نامه‌ی بسامد خوراک برای ارزیابی الگوهای غذایی اصلی در خانم‌های 45- 18 ساله، مورد پوشش شبکه‌های بهداشت درمان شمال و شرق تهران. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران, 13(1), 58-66.fa_IR
dc.identifier.issn1683-4844
dc.identifier.issn1683-5476
dc.identifier.urihttp://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-989-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620998
dc.description.abstractمقدمه: تحلیل الگوهای غذایی روشی جدید در بررسی وضعیت تغذیه‌ای است. هدف این پژوهش بررسی اعتبار و تکرارپذیری یک پرسش‌نامه‌ی بسامد خوراک برای ارزیابی الگوهای تغذیه‌ای اصلی در خانم‌های تهرانی بود. مواد و روش‌ها: با روش نمونه‌برداری تصادفی، 150 نفر خانم 45- 18 ساله انتخاب شدند. در ابتدا، پرسش‌نامه‌ی بسامد خوراک نیمه کمی از راه مصاحبه تکمیل گردید. از افراد درخواست شد، در مدت یک‌سال، هر ماه 2 بار مواد غذایی مصرفی خود یادداشت نمایند. در انتهای سال، پرسش‌نامه‌ی بسامد خوراک دوم، تکمیل شد. سپس الگوهای تغذیه‌ای با روش تحلیل عاملی مشخص شدند. یافته‌ها: در هر یک از این 3 داده، 2 عامل مشخص و نمرات این عامل‌ها محاسبه گردید. برای بررسی تکرارپذیری پرسش‌نامه، همبستگی نمرات این دو عامل در دو پرسش‌نامه‌ی اول و دوم با استفاده از روش پیرسون تعیین گردید، ضریب همبستگی بین نمرات این عامل‌ها بین 05/0- تا 11/0 بود. برای  بررسی اعتبار پرسش‌نامه در تعیین الگوهای غذایی، همبستگی نمرات این دو عامل، ابتدا بین پرسش‌نامه‌ی اول و یادداشت خوراک (ضریب همبستگی پیرسون بین 29/0 - 16/0-) و سپس بین پرسش‌نامه دوم و یادداشت خوراک (ضریب همبستگی، بین 11/0 - 02/0) تعیین گردید. نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد، الگوهای غذایی به‌دست آمده با استفاده از پرسش‌نامه‌ی بسامد خوراک در افراد مورد مطالعه معتبر و تکرارپذیر نبودند.fa_IR
dc.format.extent314
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.relation.ispartofمجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Endocrinology and Metabolismen_US
dc.subjectالگوی غذاییfa_IR
dc.subjectتکرار پذیریfa_IR
dc.subjectاعتبارپذیریfa_IR
dc.subjectپرسش‌نامه‌ی بسامد خوراکfa_IR
dc.subjectتحلیل عاملیfa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleاعتبار و قابلیت تکرارپذیری یک پرسش‌نامه‌ی بسامد خوراک برای ارزیابی الگوهای غذایی اصلی در خانم‌های 45- 18 ساله، مورد پوشش شبکه‌های بهداشت درمان شمال و شرق تهرانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه تهرانfa_IR
dc.citation.volume13
dc.citation.issue1
dc.citation.spage58
dc.citation.epage66


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد