• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران
    • دوره 13, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران
    • دوره 13, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر دریافت ماست پروبیوتیک و معمولی بر شاخص‌های قند خون و مقاومت انسولینی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: کارآزمایی بالینی کنترل‌دار تصادفی شده

    (ندگان)پدیدآور
    اجتهد, هانیه الساداتمهتدی نیا, جوادهمایونی راد, عزیزنیافر, میترااصغری جعفرآبادی, محمدمفید, وحید
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    293.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: ماست پروبیوتیک­ جز غذاهای فراسودمند محسوب می­شود و اثرات مفیدی بر سلامت افراد دارد. در چندین پژوهش حیوانی اثر پروبیوتیک­ها در کاهش قند خون و به تاخیر انداختن بروز افزایش قند خون و مقاومت انسولینی گزارش شده است. با توجه به شیوع روز افزون دیابت نوع 2، پژوهش کنونی با هدف بررسی تاثیر ماست پروبیوتیک بر شاخص­های قند خون و مقاومت انسولینی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد. مواد و روش­ها: این کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور روی 60 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 مراجعه کننده به کلینیک غدد و متابولیسم بیمارستان سینا تبریز انجام شد. افراد گروه آزمون روزانه 300 گرم ماست پروبیوتیک و افراد گروه شاهد روزانه 300 گرم ماست معمولی به مدت 6 هفته دریافت نمودند. دریافت­های غذایی، ویژگی‌های تن­سنجی، قند خون ناشتا، انسولین، هموگلوبین گلیکوزیله و مقاومت انسولینی در ابتدا و انتهای پژوهش اندازه­گیری شد. تحلیل آماری با استفاده از نرم‌افزار SPSS، آزمون­های تی زوجی و تحلیل کوواریانس انجام شد. یافته­ها: میانگین قند خون ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله بعد از مداخله، بین دو گروه تفاوت آماری معنی­داری داشت (05/0>P). در گروه دریافت کننده‌ی ماست پروبیوتیک نیز در طول پژوهش، قند خون ناشتا کاهش معنی­داری نشان داد (01/0>P)، ولی کاهش غلظت انسولین، هموگلوبین گلیکوزیله و مقاومت انسولینی در این گروه معنی­دار نشد (05/0P). در گروه دریافت کننده‌ی ماست پروبیوتیک نیز در طول پژوهش، قند خون ناشتا کاهش معنی­داری نشان داد (01/0>P)، ولی کاهش غلظت انسولین، هموگلوبین گلیکوزیله و مقاومت انسولینی در این گروه معنی­دار نشد (05/0P)، ولی کاهش غلظت انسولین، هموگلوبین گلیکوزیله و مقاومت انسولینی در این گروه معنی­دار نشد (05/0
    کلید واژگان
    پروبیوتیک
    دیابت نوع 2
    مقاومت انسولینی
    قند خون ناشتا
    تغذيه

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2011-05-01
    1390-02-11
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه علوم پزشکی تبریز
    دانشگاه علوم پزشکی تبریز
    دانشگاه علوم پزشکی تبریز
    دانشگاه علوم پزشکی تبریز
    دانشگاه علوم پزشکی تبریز
    شرکت صنایع شیر ایران (پگاه)

    شاپا
    1683-4844
    1683-5476
    URI
    http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1026-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620992

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب