| dc.contributor.author | میرمیران, پروین | fa_IR |
| dc.contributor.author | سعیدپور, آتوسا | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسین پور نیازی, سمیه | fa_IR |
| dc.contributor.author | عزیزی, فریدون | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T15:31:41Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T15:31:42Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T15:31:41Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T15:31:42Z | |
| dc.date.issued | 2009-04-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1388-01-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | میرمیران, پروین, سعیدپور, آتوسا, حسین پور نیازی, سمیه, عزیزی, فریدون. (1388). ارتباط شاخص گلیسمی و بار گلیسمی با سندرم متابولیک و شاخصهای آن. مجلهي غدد درونريز و متابوليسم ايران, 11(6), 615-625. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1683-4844 | |
| dc.identifier.issn | 1683-5476 | |
| dc.identifier.uri | http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-918-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620912 | |
| dc.description.abstract | چکیدهمقدمه: سندرم متابولیک مجموعهای از اختلالهای متابولیک است که با بیماریهای مزمن مانند چاقی، بیماریهای قلبی ـ عروقی و دیابت در ارتباط است. اتیولوژی دقیق آن ناشناخته است، اما به نظر میرسد که عادتهای رژیمی در این سندرم نقش عمدهای داشته باشند. در این مطالعه، ارتباط شاخص گلیسمی (GI) و بار گلیسمی (GL) با سه تعریف سندرم متابولیک و هر یک از شاخصهای آن بررسی شدند. مواد و روشها: نمونههای خون و یادآمد 24 ساعته، در یک مطالعهی آینده نگر، در یک پیگیری 4/6 سال از 120 فرد بالای 40 سال و بدون سندرم متابولیک یا دیابت در مطالعهی قند و لیپید تهران جمعآوری شدند. شاخصهای تنسنجی، فشارخون و قند خون ناشتا اندازهگیری شد. GI و GL در افرادیکه طی پیگیری به سندرم متابولیک مبتلا شدند، تعیین و با افرادی که مبتلا به سندرم متابولیک نشدند، مقایسه شدند. سندرم متابولیک بر اساس شاخصهای تنظیم شده توسط WHO، ATPIII و IDF تعریف شد. یافتهها: بعد از تعدیل برای متغیرهای مداخلهگر، دریافت GIو GL به طور معکوسی با تعریفهای ATPIII و IDF ارتباط داشت. شیوع سندرم متابولیک در بالاترین پنجک دریافت ([OR] 4.5 95%CI: 1-19. 2) GI و GL ([OR] 4.8 95%CI: 1.1-20. 6) نسبت به پایینترین پنجک، بعد از تعدیل برای عوامل مداخلهگر رژیمی و شیوهی زندگی به طور معنیداری بالاتر بود. از طرفی شاخص گلیسمی در بالاترین پنجک با افزایش نمایهی تودهی بدن، کلسترول، کلسترول LDL (005/0P=) و کاهش کلسترول HDL (01/0P=) و بار گلیسمی در بالاترین پنجک با افزایش کلسترول LDL (001/0P=) و کاهش کلسترول HDL (015/0P=) در ارتباط بود. نتیجهگیری: شاخص گلیسمی و بار گلیسمی میتوانند اثر نامطلوبی بر سندرم متابولیک و اجزای آن داشته باشند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 336 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجلهي غدد درونريز و متابوليسم ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism | en_US |
| dc.subject | شاخص گلیسمی | fa_IR |
| dc.subject | بار گلیسمی | fa_IR |
| dc.subject | سندرم متابولیک | fa_IR |
| dc.title | ارتباط شاخص گلیسمی و بار گلیسمی با سندرم متابولیک و شاخصهای آن | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 11 | |
| dc.citation.issue | 6 | |
| dc.citation.spage | 615 | |
| dc.citation.epage | 625 | |