نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمیرمیران, پروینfa_IR
dc.contributor.authorسعیدپور, آتوساfa_IR
dc.contributor.authorحسین پور نیازی, سمیهfa_IR
dc.contributor.authorعزیزی, فریدونfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T15:31:41Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T15:31:42Z
dc.date.available1399-08-23T15:31:41Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T15:31:42Z
dc.date.issued2009-04-01en_US
dc.date.issued1388-01-12fa_IR
dc.identifier.citationمیرمیران, پروین, سعیدپور, آتوسا, حسین پور نیازی, سمیه, عزیزی, فریدون. (1388). ارتباط شاخص گلیسمی و بار گلیسمی با سندرم متابولیک و شاخص‌های آن. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران, 11(6), 615-625.fa_IR
dc.identifier.issn1683-4844
dc.identifier.issn1683-5476
dc.identifier.urihttp://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-918-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620912
dc.description.abstractچکیدهمقدمه: سندرم متابولیک مجموعه‌ای از اختلال‌های متابولیک است که با بیماری‌های مزمن مانند چاقی، بیماری‌های قلبی ـ عروقی و دیابت در ارتباط است. اتیولوژی دقیق آن ناشناخته است، اما به نظر می‌رسد که عادت‌های رژیمی‌ در ‌این سندرم نقش عمده‌ای داشته باشند. در این مطالعه‌، ارتباط شاخص گلیسمی (GI) و بار گلیسمی (GL) با سه تعریف سندرم متابولیک و هر یک از شاخص‌های آن بررسی شدند. مواد و روش‌ها: نمونه‌های خون و یادآمد 24 ساعته، در یک مطالعه‌ی آینده نگر، در یک پیگیری 4/6 سال از 120 فرد بالای 40 سال و بدون سندرم متابولیک یا دیابت در مطالعه‌ی قند و لیپید تهران جمع‌آوری شدند. شاخص‌های تن‌سنجی، فشارخون و قند خون ناشتا اندازه‌گیری شد. GI و GL در افرادی‌که طی پیگیری به سندرم متابولیک مبتلا شدند، تعیین و با افرادی که مبتلا به سندرم متابولیک نشدند، مقایسه شدند. سندرم متابولیک بر اساس شاخص‌های تنظیم شده توسط WHO، ATPIII و IDF تعریف شد. یافته‌ها: بعد از تعدیل برای متغیرهای مداخله‌گر، دریافت GIو GL به طور معکوسی با تعریف‌های ATPIII و IDF ارتباط داشت. شیوع سندرم متابولیک در بالاترین پنجک دریافت ([OR] 4.5 95%CI: 1-19. 2) GI و GL ([OR] 4.8 95%CI: 1.1-20. 6) نسبت به پایین‌ترین پنجک، بعد از تعدیل برای عوامل مداخله‌گر رژیمی و شیوه‌ی زندگی به طور معنی‌داری بالاتر بود. از طرفی شاخص گلیسمی در بالاترین پنجک با افزایش نمایه‌ی توده‌ی بدن، کلسترول، کلسترول LDL (005/0P=) و کاهش کلسترول HDL (01/0P=) و بار گلیسمی در بالاترین پنجک با افزایش کلسترول LDL (001/0P=) و کاهش کلسترول HDL (015/0P=) در ارتباط بود. نتیجه‌گیری: شاخص گلیسمی و بار گلیسمی می‌توانند اثر نامطلوبی بر سندرم متابولیک و اجزای آن داشته باشند.fa_IR
dc.format.extent336
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.relation.ispartofمجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Endocrinology and Metabolismen_US
dc.subjectشاخص گلیسمیfa_IR
dc.subjectبار گلیسمیfa_IR
dc.subjectسندرم متابولیکfa_IR
dc.titleارتباط شاخص گلیسمی و بار گلیسمی با سندرم متابولیک و شاخص‌های آنfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.citation.volume11
dc.citation.issue6
dc.citation.spage615
dc.citation.epage625


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد