عوامل خطرساز دیابت بارداری و تعیین ارزش آزمون غربالگری در شهر شاهرود
(ندگان)پدیدآور
مریم کشاورزدکتر غلامرضا بابائینوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: اگر چه عوامل خطرساز بروز دیابت بارداری در جمعیتهای اروپایی مشخص شده است، مطالعات محدودی در زمینه این عوامل در کشورمان انجام گرفته است. از طرفی طبق توصیه انجمن دیابت آمریکا حد آستانه آزمون غربالگری با 50 گرم گلوکز تا 130 میلیگرم در دسیلیتر کاهش یافته است. این مطالعه با هدف بررسی عوامل خطرساز دیابت بارداری و مقایسه ارزش آزمون غربالگری با دو حد آستانه 130 و 140 میلیگرم در دسیلیتر در زنان باردار شهر شاهرود انجام شد. مواد و روشها: در غربالگری عمومی دیابت بارداری برای 1310 زن باردار مراجعهکننده به درمانگاه فاطمیه شاهرود، 12 عامل خطرساز برای انجام غربالگری در اولین ویزیت در نظر گرفته شد. از طرفی به منظور تعیین ارزش آزمون غربالگری، بدون در نظر گرفتن نتیجه آزمون 50 گرم گلوکز، آزمون تشخیصی با 100 گرم گلوکز برای 459 نفر اول مراجعهکننده به درمانگاه فاطمیه انجام گرفت. تمامی اندازهگیریهای قند سرم در آزمون غربالگری و تشخیصی با 50 و 100 گرم گلوکز در آزمایشگاه بیمارستان فاطمیه و با روش گلوکز اکسیداز انجام شد. یافتهها: طبق مدل رگرسیون لوجستیک مهمترین عوامل خطرساز دیابت بارداری، گلوکزوری، سابقه ماکروزومی، چاقی، سابقه خانوادگی دیابت، سن بالای 30 سال و سابقه نامشخص مرگ نوزادی تعیین شد. بیشترین میزان خطر (001/0p
کلید واژگان
عوامل خطرساز دیابت بارداریآزمون غربالگری
حساسیت
ویژگی
ارزش اخباری مثبت و منفی
غدد درونریز
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2004-12-011383-09-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیشاپا
1683-48441683-5476




