مقایسه اثرات مصرف درازمدت رژیم کاهش وزن با مقدار چربی متوسط در مقایسه با رژیم کم چرب بر عوامل خطر بیماریهای قلبی ـ عروقی
(ندگان)پدیدآور
لیلا آزادبختپروین میرمیراناحمد اسماعیل زادهدکتر فریدون عزیزینوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: این مطالعه با هدف تعیین اثرات مصرف درازمدت رژیم غذایی با مقدار چربی متوسط (30% انرژی از چربی) در مقایسه با رژیم غذایی کم چرب (20% انرژی از چربی) بر عوامل خطر بیماریهای قلبی ـ عروقی صورت گرفت. مواد و روشها: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی است که طی 14 ماه بر روی 89 فرد چاق یا دارای اضافه وزن kg/m2) 25 (BMI≥ انجام شد. افراد مورد مطالعه به طور تصادفی به دو گروه مصرف کننده رژیم کاهش وزن با چربی متوسط (30% از انرژی) (45=(n یا رژیم کاهش وزن با چربی کم (20% از انرژی) (44=(n تقسیم شدند. اندازهگیری وزن، دور کمر، LDL-C، HDL-C، کلسترول تام، تریگلیسرید، فشار خون سیستولی و دیاستولی به عنوان متغیرهای وابسته اصلی در ابتدای مطالعه، انتهای ماه هفتم و چهاردهم صورت گرفت. جهت مقایسه متغیرهای اصلی در دو گروه از آزمون t و جهت مقایسه هر گروه با وضعیت ابتدایی از آزمون t زوجی استفاده شد. یافتهها: خصوصیات همه افراد که به طور تصادفی در هر یک از دو گروه قرار گرفته بودند یکسان بود. اثر رژیم غذایی با چربی کم و متوسط بر عوامل خطر بیماریهای قلبی ـ عروقی در پایان ماه هفتم مشابه بود. ولی رژیم کاهش وزن با چربی متوسط تأثیر بیشتری بر وزن kg) 5/1±9/4 ـ در مقابل 1/1±7/2 ـ کیلوگرم؛ 0001/0(p
کلید واژگان
رژیم غذایی با چربی متوسطرژیم غذایی کم چرب
عوامل خطر بیماریهای قلبی ـ عروقی
درازمدت
کاهش وزن
غدد درونریز
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2005-12-011384-09-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیشاپا
1683-48441683-5476




