رابطه معکوس بین مصرف شیر با نمایه توده بدنی: مطالعه قند و لیپید تهران
(ندگان)پدیدآور
پروین میرمیراناحمد اسماعیلزادهلیلا آزادبختدکتر فریدون عزیزینوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: مطالعات اندکی در مورد ارتباط مصرف لبنیات با وزن و نمایه توده بدنی انجام شده است. هدف این بررسی, تعیین ارتباط مصرف شیر با نمایه توده بدنی در گروهی از افراد تهرانی شرکتکننده در طرح قند و لیپید تهران بوده است. مواد و روشها: در این مطالعه 404 فرد (202 مرد و 202 زن) بالای 16 سال تحت ارزیابیهای تغذیهای و تنسنجی قرار گرفتند. وضعیت تغذیهای افراد با استفاده از پرسشنامه کیفی بسامد خوراک برای یک سال و یادامد 24 ساعته خوراک برای دو روز ارزیابی شد. قد و وزن طبق دستورالعملهای استاندارد اندازهگیری گردید و نمایه توده بدنی محاسبه شد. یافتهها: میانگین (± انحراف معیار) سنی مردان و زنان به ترتیب 15±36 و 13±31 سال و نمایه توده بدنی آنها به ترتیب
kg/m2 5/4±4/24 و kg/m2 1/5±9/24 بود. تکرر مصرف شیر در مردان و زنان مورد مطالعه به ترتیب 4/13±1/15 و
7/13±8/14 بار در ماه بود. افرادی که تکرر مصرف شیر در آنها بیشتر از30 بار در ماه بود، پس از تعدیل شدن اثر سن, انرژی, کربوهیدرات و چربی دریافتی, دارای وزن و BMI کمتری در مقایسه با افراد مصرفکننده کمتر از 10 بار شیر در ماه بودند (به ترتیب وزن: 5/1±1/67 در مقابل kg 1/1±75 در مردان و 6/1±59 در مقابل kg 2/1±4/66 در زنان, 01/0>p برای هر دو و :BMI 5/0±4/22 در مقابلkg/m2 3/0±6/25 در مردان و 4/0±6/23 در مقابل kg/m2 5/0±1/26 در زنان, 01/0>p برای هر دو). نسبت افراد با تکرر مصرف کمتر از 10 بار در ماه در بین افراد با 25>BMI کمتر (11% در مقابل 51% در مردان و 14% در مقابل 52% در زنان, 05/0> (p و نسبت افراد با تکرر مصرف 30≤ بار در ماه در بین آنها بیشتر از افراد با 30BMI ≥ بود (61% در مقابل 7% و 58% در مقابل 11%, 05/0pp برای هر دو و :BMI 5/0±4/22 در مقابلkg/m2 3/0±6/25 در مردان و 4/0±6/23 در مقابل kg/m2 5/0±1/26 در زنان, 01/0>p برای هر دو). نسبت افراد با تکرر مصرف کمتر از 10 بار در ماه در بین افراد با 25>BMI کمتر (11% در مقابل 51% در مردان و 14% در مقابل 52% در زنان, 05/0> (p و نسبت افراد با تکرر مصرف 30≤ بار در ماه در بین آنها بیشتر از افراد با 30BMI ≥ بود (61% در مقابل 7% و 58% در مقابل 11%, 05/0pp برای هر دو). نسبت افراد با تکرر مصرف کمتر از 10 بار در ماه در بین افراد با 25>BMI کمتر (11% در مقابل 51% در مردان و 14% در مقابل 52% در زنان, 05/0> (p و نسبت افراد با تکرر مصرف 30≤ بار در ماه در بین آنها بیشتر از افراد با 30BMI ≥ بود (61% در مقابل 7% و 58% در مقابل 11%, 05/0pBMI کمتر (11% در مقابل 51% در مردان و 14% در مقابل 52% در زنان, 05/0> (p و نسبت افراد با تکرر مصرف 30≤ بار در ماه در بین آنها بیشتر از افراد با 30BMI ≥ بود (61% در مقابل 7% و 58% در مقابل 11%, 05/0p (p و نسبت افراد با تکرر مصرف 30≤ بار در ماه در بین آنها بیشتر از افراد با 30BMI ≥ بود (61% در مقابل 7% و 58% در مقابل 11%, 05/0p
کلید واژگان
شیرکلسیم
وزن بدن
نمایه توده بدنی
مطالعه قند و لیپید تهران
غدد درونریز
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2003-06-011382-03-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیشاپا
1683-48441683-5476




