نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorتقدیر, مریمfa_IR
dc.contributor.authorعاشورپور, مهکامهfa_IR
dc.contributor.authorقندچی, زهرهfa_IR
dc.contributor.authorپورقادری, موناfa_IR
dc.contributor.authorسپندی, مجتبیfa_IR
dc.contributor.authorعلوی نائینی, امیرمنصورfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T15:30:17Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T15:30:18Z
dc.date.available1399-08-23T15:30:17Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T15:30:18Z
dc.date.issued2011-09-01en_US
dc.date.issued1390-06-10fa_IR
dc.identifier.citationتقدیر, مریم, عاشورپور, مهکامه, قندچی, زهره, پورقادری, مونا, سپندی, مجتبی, علوی نائینی, امیرمنصور. (1390). دریافت انرژی، پروتئین و برخی عوامل موثر بر آن‌ها در بیماران همودیالیزی مراجعه‌کننده به بیمارستان امام خمینی تهران. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران, 13(6), 690-696.fa_IR
dc.identifier.issn1683-4844
dc.identifier.issn1683-5476
dc.identifier.urihttp://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1203-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620798
dc.description.abstractمقدمه: سوتغذیه‌ی پروتئین ـ انرژی، یکی از مشکلات شایع در بیماران کلیوی مورد درمان با همودیالیز است، که با کاهش کیفیت زندگی در این بیماران رابطه‌ی مستقیم دارد. پژوهش حاضر، با هدف تعیین دریافت انرژی، پروتئین و برخی عوامل موثر بر آن‌ها در بیماران همودیالیزی مراجعه‌کننده به بیمارستان امام خمینی تهران انجام شد. مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر، یک مطالعه‌ی توصیفی ـ تحلیلی است که روی 114 بیمار همودیالیزی انجام گرفت. برای ارزیابی رژیم غذایی بیماران از سه روز یادآمد 24 ساعته‌ی خوراک (دو روز معمولی و یک روز تعطیل)، و از نرم‌افزار (FP II) II Food Processor برای محاسبه‌ی میزان دریافت انرژی و پروتئین استفاده شد. انرژی و پروتئین دریافتی در مقایسه با مقادیر توصیه شده برای بیماران همودیالیزی بیان شدند. یافته‌ها: دریافت انرژی و پروتئین به ترتیب در 1/94% و 1/86% از بیماران همودیالیزی مورد بررسی کمتر از میزان توصیه شده بود. بین سن با دریافت انرژی ارتباط معکوس معنی‌داری مشاهده شد (3/0-=r، 002/0=P). میانگین دریافت انرژی و پروتئین در مردان (به ترتیب 58/63±1320 کیلوکالری در روز و 25/2±81/54 گرم در روز) به طور معنی‌داری از زنان (به ترتیب 8/51±63/982 کیلوکالری در روز و 6/2±57/43 گرم در روز) بیشتر بود (به ترتیب 001/0=P، و 004/0=P). میانگین انرژی و پروتئین دریافتی در دو گروه با طول دیالیز کمتر از 3 سال و بیشتر از 3 سال، و در دو گروه با بیماری همراه و بدون بیماری همراه اختلاف آماری معنی‌داری را نشان نداد. نتیجه‌گیری: براساس یافته‌های پژوهش حاضر سوتغذیه‌ی انرژی ـ پروتئین در بیماران همودیالیزی مورد بررسی از شیوع بسیار بالایی برخوردار است.fa_IR
dc.format.extent287
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.relation.ispartofمجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Endocrinology and Metabolismen_US
dc.subjectسوتغذیهfa_IR
dc.subjectهمودیالیزfa_IR
dc.subjectدریافت انرژیfa_IR
dc.subjectدریافت پروتئینfa_IR
dc.subjectنفرولوژيfa_IR
dc.titleدریافت انرژی، پروتئین و برخی عوامل موثر بر آن‌ها در بیماران همودیالیزی مراجعه‌کننده به بیمارستان امام خمینی تهرانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی شیرازfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی شیرازfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی شیرازfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.citation.volume13
dc.citation.issue6
dc.citation.spage690
dc.citation.epage696


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد