| dc.contributor.author | تقدیر, مریم | fa_IR |
| dc.contributor.author | عاشورپور, مهکامه | fa_IR |
| dc.contributor.author | قندچی, زهره | fa_IR |
| dc.contributor.author | پورقادری, مونا | fa_IR |
| dc.contributor.author | سپندی, مجتبی | fa_IR |
| dc.contributor.author | علوی نائینی, امیرمنصور | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T15:30:17Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T15:30:18Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T15:30:17Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T15:30:18Z | |
| dc.date.issued | 2011-09-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1390-06-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | تقدیر, مریم, عاشورپور, مهکامه, قندچی, زهره, پورقادری, مونا, سپندی, مجتبی, علوی نائینی, امیرمنصور. (1390). دریافت انرژی، پروتئین و برخی عوامل موثر بر آنها در بیماران همودیالیزی مراجعهکننده به بیمارستان امام خمینی تهران. مجلهي غدد درونريز و متابوليسم ايران, 13(6), 690-696. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1683-4844 | |
| dc.identifier.issn | 1683-5476 | |
| dc.identifier.uri | http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1203-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620798 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: سوتغذیهی پروتئین ـ انرژی، یکی از مشکلات شایع در بیماران کلیوی مورد درمان با همودیالیز است، که با کاهش کیفیت زندگی در این بیماران رابطهی مستقیم دارد. پژوهش حاضر، با هدف تعیین دریافت انرژی، پروتئین و برخی عوامل موثر بر آنها در بیماران همودیالیزی مراجعهکننده به بیمارستان امام خمینی تهران انجام شد. مواد و روشها: پژوهش حاضر، یک مطالعهی توصیفی ـ تحلیلی است که روی 114 بیمار همودیالیزی انجام گرفت. برای ارزیابی رژیم غذایی بیماران از سه روز یادآمد 24 ساعتهی خوراک (دو روز معمولی و یک روز تعطیل)، و از نرمافزار (FP II) II Food Processor برای محاسبهی میزان دریافت انرژی و پروتئین استفاده شد. انرژی و پروتئین دریافتی در مقایسه با مقادیر توصیه شده برای بیماران همودیالیزی بیان شدند. یافتهها: دریافت انرژی و پروتئین به ترتیب در 1/94% و 1/86% از بیماران همودیالیزی مورد بررسی کمتر از میزان توصیه شده بود. بین سن با دریافت انرژی ارتباط معکوس معنیداری مشاهده شد (3/0-=r، 002/0=P). میانگین دریافت انرژی و پروتئین در مردان (به ترتیب 58/63±1320 کیلوکالری در روز و 25/2±81/54 گرم در روز) به طور معنیداری از زنان (به ترتیب 8/51±63/982 کیلوکالری در روز و 6/2±57/43 گرم در روز) بیشتر بود (به ترتیب 001/0=P، و 004/0=P). میانگین انرژی و پروتئین دریافتی در دو گروه با طول دیالیز کمتر از 3 سال و بیشتر از 3 سال، و در دو گروه با بیماری همراه و بدون بیماری همراه اختلاف آماری معنیداری را نشان نداد. نتیجهگیری: براساس یافتههای پژوهش حاضر سوتغذیهی انرژی ـ پروتئین در بیماران همودیالیزی مورد بررسی از شیوع بسیار بالایی برخوردار است. | fa_IR |
| dc.format.extent | 287 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجلهي غدد درونريز و متابوليسم ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism | en_US |
| dc.subject | سوتغذیه | fa_IR |
| dc.subject | همودیالیز | fa_IR |
| dc.subject | دریافت انرژی | fa_IR |
| dc.subject | دریافت پروتئین | fa_IR |
| dc.subject | نفرولوژي | fa_IR |
| dc.title | دریافت انرژی، پروتئین و برخی عوامل موثر بر آنها در بیماران همودیالیزی مراجعهکننده به بیمارستان امام خمینی تهران | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی شیراز | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی شیراز | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی شیراز | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 13 | |
| dc.citation.issue | 6 | |
| dc.citation.spage | 690 | |
| dc.citation.epage | 696 | |