نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorصائب, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorنظیفی, سعیدfa_IR
dc.contributor.authorبیضایی, آزادهfa_IR
dc.contributor.authorقیصری, رضاfa_IR
dc.contributor.authorجلالی, جعفرfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T15:30:12Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T15:30:12Z
dc.date.available1399-08-23T15:30:12Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T15:30:12Z
dc.date.issued2008-03-01en_US
dc.date.issued1386-12-11fa_IR
dc.identifier.citationصائب, مهدی, نظیفی, سعید, بیضایی, آزاده, قیصری, رضا, جلالی, جعفر. (1386). بررسی اثر مصرف خوراکی روغن پسته‌ی وحشی (بنه) بر میزان لپتین و هورمون‌های تیروئید سرم موش صحرایی نر. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران, 9(4), 429-437.fa_IR
dc.identifier.issn1683-4844
dc.identifier.issn1683-5476
dc.identifier.urihttp://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-472-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620790
dc.description.abstractمقدمه: چربی‌های غیر اشباع سطح لپتین سرم را کم می‌کنند و روغن پسته‌ی وحشی غنی از اسیدهای چرب غیر اشباع است. با توجه به این اثر و تأثیر متقابل لپتین و هورمون‌های تیروئید، هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر مصرف خوراکی روغن پسته وحشی بر میزان لپتین و ارتباط آن با هورمون‌های تیروئید است. مواد و روش‌ها: 28 قطعه موش صحرایی نر سالم بالغ انتخاب و به شکل تصادفی به چهار گروه مساوی تقسیم شدند. گروه اول به عنوان گروه شاهد رژیم غذایی عادی و سایر گروه‌ها به میزان 5، 10 و 20 درصد روغن پسته وحشی دریافت کردند. سنجش هورمون‌های تیروئید (T3-T4) به روش رادیوایمونواسی و سنجش fT3وfT4 و لپتین به روش الیزا انجام شد. یافته‌ها: با افزایش درصد میزان روغن پسته‌ی وحشی در جیره‌ی غذایی با گذشت 60 روز، سطح سرمی لپتین کاهش یافت. در گروه شاهد که رژیم غذایی عادی داشتند، تغییرات قابل ملاحظه‌ نبود. نشان داد اثر روغن پسته‌ی وحشی بر میزان لپتین سرم موش صحرایی وابسته به دوز نیست. روند کاهش سطح سرمی لپتین در گروه تغذیه شده با روغن پسته‌ی وحشی 10 درصد نیز از لحاظ آماری معنی‌دار نبود (05/0P>). اما اختلاف بین گروه‌ها معنی‌دار بود. ضریب همبستگی پیرسون بین میزان لپتین و هورمون‌های تیروئیدی در زمان‌های مختلف خون‌گیری محاسبه شد. در گروه شاهد ارتباط آماری معنی‌داری وجود نداشت. در گروه دوم (تغذیه با روغن پسته‌ی وحشی 5 درصد) در مرحله‌ی سوم خونگیری (روز 30)، بین میزان لپتین با T4 و fT3 همبستگی منفی و معنی‌دار و بین میزان لپتین و fT4 همبستگی مثبت و معنی‌دار دیده شد. در گروه سوم (تغذیه با روغن پسته وحشی 10 درصد)، در مرحله پنجم خونگیری (روز 60)، بین میزان لپتین و fT4 همبستگی مثبت و معنی‌دار و در گروه چهارم (تغذیه با روغن پسته‌ی وحشی 20 درصد)، در مرحله‌ی دوم خونگیری (روز 15)، بین میزان لپتین و fT3 همبستگی منفی و معنی‌دار مشاهده شد. نتیجه‌گیری: با توجه به این که در روغن پسته‌ی وحشی درصد قابل توجهی اسیدهای چرب غیر قابل اشباع وجود دارد، کاهش سطح لپتین سرم خون موش‌های صحرایی مورد مطالعه را می‌توان به اثر اسیدهای چرب غیر اشباع بر سطح لپتین سرم خون مربوط دانست. بنابراین مصرف خوراکی روغن پسته‌ی وحشی در کاهش سطح سرمی لپتین و LDL‌ - کلسترول سرم مؤثر است و ارتباط آن با هورمون‌های تیروئید و پیشگیری از بیماری‌های قلبی ـ عروقی مثبت است.fa_IR
dc.format.extent316
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.relation.ispartofمجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Endocrinology and Metabolismen_US
dc.subjectروغن پسته‌‌ی وحشی (بنه)fa_IR
dc.subjectلپتینfa_IR
dc.subjectهورمون‌های تیروئیدfa_IR
dc.subjectموش صحرایی نرfa_IR
dc.subjectغدد درون‌ریزfa_IR
dc.titleبررسی اثر مصرف خوراکی روغن پسته‌ی وحشی (بنه) بر میزان لپتین و هورمون‌های تیروئید سرم موش صحرایی نرfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.citation.volume9
dc.citation.issue4
dc.citation.spage429
dc.citation.epage437


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد