نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاکبری, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorانصاری سامانی, رویاfa_IR
dc.contributor.authorکریمی, علیfa_IR
dc.contributor.authorمرتضایی, سیف اللهfa_IR
dc.contributor.authorشاهین فرد, نجمهfa_IR
dc.contributor.authorرفیعیان, محمودfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T15:28:48Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T15:28:49Z
dc.date.available1399-08-23T15:28:48Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T15:28:49Z
dc.date.issued2013-01-01en_US
dc.date.issued1391-10-12fa_IR
dc.identifier.citationاکبری, فاطمه, انصاری سامانی, رویا, کریمی, علی, مرتضایی, سیف الله, شاهین فرد, نجمه, رفیعیان, محمود. (1391). اثر عصاره‌ی شلغم بر قند و پروفایل لیپیدی در موش‌های صحرایی دیابتی شده با الوکسان. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران, 14(5), 492-497.fa_IR
dc.identifier.issn1683-4844
dc.identifier.issn1683-5476
dc.identifier.urihttp://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1337-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620668
dc.description.abstractمقدمه: شلغم با نام علمی Brassica napus از قدیم در طب سنتی برای کاهش قند خون به کار می‌ر‌فته است. از سوی دیگر شلغم اثر آنتی‌اکسیدانی دارد و بسیاری از گیاهانی که دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی هستند، در درمان بیماری دیابت موثر شناخته شده‌اند. بنابراین، در پژوهش حاضر اثر کاهش‌دهنده‌ی قند خون عصاره‌ی شغلم پخته و هم‌چنین تغییرات سوخت و سازی تری‌گلیسرید، کلسترول تام، کلسترول ـ HDL و کلسترول ـ LDL در موش‌های صحرایی دیابتی مورد بررسی قرار گرفته است. مواد و روش‌ها: در پژوهش حاضر به صورت تجربی 40 سر موش صحرایی نر با وزن 250-200 گرم به 4 گروه ده تایی به صورت زیر تقسیم شدند: گروه شاهد (رژیم معمولی)، گروه کنترل دیابتی، گروه دیابتی دریافت‌کننده‌ی شلغم پخته و گروه دیابتی دریافت‌کننده‌ی گلی‌بن‌کلامید. موش‌ها با تزریق 120 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن بدن آلوکسان مونوهیدرات در سه روز پی در پی دیابتی شدند. موش‌های گروه سوم روزانه به مدت 4 هفته، 16 میلی‌لیتر بر کیلوگرم وزن بدن عصاره‌ی شلغم، به صورت خوراکی دریافت کردند. سپس موش‌ها را بیهوش کرده و از تمام گروه‌ها خون‌گیری به عمل آمد و فاکتورهای مورد نظر بررسی و با نرم‌افزار SPSS و آزمون‌های آماری آنالیز واریانس مقایسه شدند. یافته‌‌ها: یافته‌های به دست آمده از این بررسی نشان داد عصاره‌ی شلغم پخته میزان سرمی گلوکز، تری‌گلیسرید، کلسترول و کلسترول ـ LDL را در موش‌های دیابتی در مقایسه با گروه کنترل دیابتی به طور معنی‌داری کاهش، و میزان کلسترول ـ HDL را افزایش داد (05/0P<). نتیجه‌گیری: یافته‌های پژوهش حاضر نشان داد عصاره‌ی شلغم پخته در درمان بیماری دیابت موثر بوده و می‌تواند قند و چربی خون در موش‌های دیابتی را کاهش دهد.fa_IR
dc.format.extent280
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.relation.ispartofمجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Endocrinology and Metabolismen_US
dc.subjectموش‌های صحرایی دیابتی شده با الوکسانfa_IR
dc.subjectچربیfa_IR
dc.subjectدیابتfa_IR
dc.subjectشلغمfa_IR
dc.subjectقند خونfa_IR
dc.subjectبيوشميfa_IR
dc.titleاثر عصاره‌ی شلغم بر قند و پروفایل لیپیدی در موش‌های صحرایی دیابتی شده با الوکسانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات گیاهان دارویی- دانشگاه علوم پزشکی شهرکردfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات گیاهان دارویی- دانشگاه علوم پزشکی شهرکردfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات گیاهان دارویی- دانشگاه علوم پزشکی شهرکردfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات گیاهان دارویی- دانشگاه علوم پزشکی شهرکردfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات گیاهان دارویی- دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، ایرانfa_IR
dc.citation.volume14
dc.citation.issue5
dc.citation.spage492
dc.citation.epage497


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد