| dc.contributor.author | اکبری, فاطمه | fa_IR |
| dc.contributor.author | انصاری سامانی, رویا | fa_IR |
| dc.contributor.author | کریمی, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | مرتضایی, سیف الله | fa_IR |
| dc.contributor.author | شاهین فرد, نجمه | fa_IR |
| dc.contributor.author | رفیعیان, محمود | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T15:28:48Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T15:28:49Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T15:28:48Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T15:28:49Z | |
| dc.date.issued | 2013-01-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1391-10-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | اکبری, فاطمه, انصاری سامانی, رویا, کریمی, علی, مرتضایی, سیف الله, شاهین فرد, نجمه, رفیعیان, محمود. (1391). اثر عصارهی شلغم بر قند و پروفایل لیپیدی در موشهای صحرایی دیابتی شده با الوکسان. مجلهي غدد درونريز و متابوليسم ايران, 14(5), 492-497. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1683-4844 | |
| dc.identifier.issn | 1683-5476 | |
| dc.identifier.uri | http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1337-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620668 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: شلغم با نام علمی Brassica napus از قدیم در طب سنتی برای کاهش قند خون به کار میرفته است. از سوی دیگر شلغم اثر آنتیاکسیدانی دارد و بسیاری از گیاهانی که دارای خاصیت آنتیاکسیدانی هستند، در درمان بیماری دیابت موثر شناخته شدهاند. بنابراین، در پژوهش حاضر اثر کاهشدهندهی قند خون عصارهی شغلم پخته و همچنین تغییرات سوخت و سازی تریگلیسرید، کلسترول تام، کلسترول ـ HDL و کلسترول ـ LDL در موشهای صحرایی دیابتی مورد بررسی قرار گرفته است. مواد و روشها: در پژوهش حاضر به صورت تجربی 40 سر موش صحرایی نر با وزن 250-200 گرم به 4 گروه ده تایی به صورت زیر تقسیم شدند: گروه شاهد (رژیم معمولی)، گروه کنترل دیابتی، گروه دیابتی دریافتکنندهی شلغم پخته و گروه دیابتی دریافتکنندهی گلیبنکلامید. موشها با تزریق 120 میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن آلوکسان مونوهیدرات در سه روز پی در پی دیابتی شدند. موشهای گروه سوم روزانه به مدت 4 هفته، 16 میلیلیتر بر کیلوگرم وزن بدن عصارهی شلغم، به صورت خوراکی دریافت کردند. سپس موشها را بیهوش کرده و از تمام گروهها خونگیری به عمل آمد و فاکتورهای مورد نظر بررسی و با نرمافزار SPSS و آزمونهای آماری آنالیز واریانس مقایسه شدند. یافتهها: یافتههای به دست آمده از این بررسی نشان داد عصارهی شلغم پخته میزان سرمی گلوکز، تریگلیسرید، کلسترول و کلسترول ـ LDL را در موشهای دیابتی در مقایسه با گروه کنترل دیابتی به طور معنیداری کاهش، و میزان کلسترول ـ HDL را افزایش داد (05/0P<). نتیجهگیری: یافتههای پژوهش حاضر نشان داد عصارهی شلغم پخته در درمان بیماری دیابت موثر بوده و میتواند قند و چربی خون در موشهای دیابتی را کاهش دهد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 280 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجلهي غدد درونريز و متابوليسم ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism | en_US |
| dc.subject | موشهای صحرایی دیابتی شده با الوکسان | fa_IR |
| dc.subject | چربی | fa_IR |
| dc.subject | دیابت | fa_IR |
| dc.subject | شلغم | fa_IR |
| dc.subject | قند خون | fa_IR |
| dc.subject | بيوشمي | fa_IR |
| dc.title | اثر عصارهی شلغم بر قند و پروفایل لیپیدی در موشهای صحرایی دیابتی شده با الوکسان | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات گیاهان دارویی- دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات گیاهان دارویی- دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات گیاهان دارویی- دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات گیاهان دارویی- دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات گیاهان دارویی- دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 14 | |
| dc.citation.issue | 5 | |
| dc.citation.spage | 492 | |
| dc.citation.epage | 497 | |