مقایسهی اثر مصرف مکمل کلسیم و شیر کم چربی بر اجزای سندروم متابولیک در زنان دارای اضافه وزن یا چاق
(ندگان)پدیدآور
فقیه, شیواهدایتی, مهدیابدی, علی رضاکیمیاگر, مسعودنوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: در پژوهشهای پیشین پیشنهاد شده رژیمهای غذایی پر کلسیم سبب بهبود پروفایل چربی، فشار خون بالا و مقاومت انسولینی میگردند. بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر مصرف شیر کم چربی و مکمل کلسیم بر اجزای سندروم متابولیک در زنان دارای اضافه وزن یا چاق انجام گرفت. مواد و روشها: در پژوهش بالینی حاضر 75 زن غیر یائسه دارای اضافه وزن یا چاق، برای 8 هفته به طور تصادفی به یکی از سه گروه زیر اختصاص یافتند: 1) گروه کنترل 2) گروه دریافتکنندهی مکمل کلسیم (800 میلیگرم در روز کربنات کلسیم) 3) گروه دریافتکنندهی شیر کم چربی (3 سروینگ در روز). انرژی دریافت شده در هر 3 گروه 500 کیلو کالری کمتر از مقدار مورد نیاز روزانه بود. در ابتدا و انتهای پژوهش دور کمر، فشار خون و سطح گلوکز ناشتا، تریگلیسرید و کلسترول ـ HDL در سرم اندازهگیری شد. یافتهها: پس از 8 هفته دور کمر، گلوکز ناشتا و کلسترول ـ HDL در هر سه گروه کاهش یافت (001/0P
کلید واژگان
کلسیمشیر
سندروم متابولیک
تغذيه
شماره نشریه
5تاریخ نشر
2013-01-011391-10-12
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیسازمان پدید آورنده
دانشگاه علوم پزشکی شیراز-دانشکده بهداشت و تغذیه- گروه تغذیهپژوهشکده علوم غدد- مرکز تحقیقات چاقی
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دانشکده پزشکی، گروه پزشکی اجتماعی
دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، گروه تغذیه بالینی
شاپا
1683-48441683-5476




