نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشانشین, محبوبهfa_IR
dc.contributor.authorرشیدخانی, بهرامfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T15:28:37Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T15:28:37Z
dc.date.available1399-08-23T15:28:37Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T15:28:37Z
dc.date.issued2011-08-01en_US
dc.date.issued1390-05-10fa_IR
dc.identifier.citationشانشین, محبوبه, رشیدخانی, بهرام. (1390). گزارش‌دهی مصرف انرژی و رابطه‌ی آن با وضعیت وزن و سبک زندگی در زنان 45-18 ساله‌ی شهر تهران. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران, 13(2), 145-156.fa_IR
dc.identifier.issn1683-4844
dc.identifier.issn1683-5476
dc.identifier.urihttp://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1038-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620650
dc.description.abstractمقدمه: هدف پژوهش کنونی ارزیابی نسبت انرژی دریافتی به سوخت و ساز استراحت، در میان زنان تهرانی (EI/RMR) و مقایسه‌ی بین سن، ویژگی‌های تن‌سنجی و سبک زندگی در میان کم و بیش گزارش دهندگان انرژی بود. مواد و روش‌ها: این پژوهش به صورت یک مطالعه‌ی مقطعی روی 187 زن سالم 18 تا 45 ساله‌ی شهر تهران انجام گرفت. نسبت (EI/RMR) که از مقدار انرژی دریافتی تقسیم بر سوخت و ساز استراحت ـ اندازه‌گیری شده با روش کالریمتری غیرمستقیم ـ محاسبه شد، به عنوان شاخص گزارش‌دهی درست انرژی استفاده گردید. 34/1EI/RMR≤ به عنوان کم‌ گزارش‌دهی‌ و 4/2 EI/RMR≥ به عنوان بیش گزارش‌دهی شناخته شد. داده‌های رژیمی با استفاده از پرسش‌نامه‌ی بسامد خوراک 125 جزیی و داده‌های سن، تن‌سنجی و سبک زندگی از راه پرسش‌نامه‌ی طراحی شده برای این پژوهش، جمع‌آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از آنالیز واریانس یک‌طرفه (ANOVA) انجام شد. یافته‌ها: میانگین EI/RMR  1/6±0/6 بود. 35% از افراد EI/RMR کمتر از 34/1 و 7% از افراد EI/BMR بیشتر از 4/2 داشتند. BMI همبستگی منفی با EI/RMR (01/0P<، 0/199=(β داشت. سن، BMI، وزن، RMR و دور کمر به‌طور معنی‌داری با افزایش EI/RMR کاهش یافت (01/0P<). پیرترین گروه (≥40)، EI/RMR کمتری نسبت به جوان‌ترین گروه (30>) داشت (5/1 در مقابل 8/1). کم گزارش دهندگان نسبت به دیگر افراد ماهی، مارگارین، قهوه، شیرینی و روغن جامد کمتری مصرف کردند. نتیجه‌گیری: کم گزارش‌دهی بیش‌تر از بیش گزارش‌دهی دریافت انرژی در این گروه از زنان تهران وجود دارد. BMI مهم‌ترین فاکتور تاثیرگذار روی درستی گزارش‌دهی دریافت انرژی است.fa_IR
dc.format.extent358
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.relation.ispartofمجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Endocrinology and Metabolismen_US
dc.subjectانرژی دریافتیfa_IR
dc.subjectگزارش‌دهندگان نادرستfa_IR
dc.subjectسوخت و ساز استراحتfa_IR
dc.subjectنمایه‌ی توده‌ی بدنfa_IR
dc.subjectگروه‌های غذاییfa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleگزارش‌دهی مصرف انرژی و رابطه‌ی آن با وضعیت وزن و سبک زندگی در زنان 45-18 ساله‌ی شهر تهرانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.citation.volume13
dc.citation.issue2
dc.citation.spage145
dc.citation.epage156


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد