| dc.contributor.author | شانشین, محبوبه | fa_IR |
| dc.contributor.author | رشیدخانی, بهرام | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T15:28:37Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T15:28:37Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T15:28:37Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T15:28:37Z | |
| dc.date.issued | 2011-08-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1390-05-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | شانشین, محبوبه, رشیدخانی, بهرام. (1390). گزارشدهی مصرف انرژی و رابطهی آن با وضعیت وزن و سبک زندگی در زنان 45-18 سالهی شهر تهران. مجلهي غدد درونريز و متابوليسم ايران, 13(2), 145-156. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1683-4844 | |
| dc.identifier.issn | 1683-5476 | |
| dc.identifier.uri | http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1038-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620650 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: هدف پژوهش کنونی ارزیابی نسبت انرژی دریافتی به سوخت و ساز استراحت، در میان زنان تهرانی (EI/RMR) و مقایسهی بین سن، ویژگیهای تنسنجی و سبک زندگی در میان کم و بیش گزارش دهندگان انرژی بود. مواد و روشها: این پژوهش به صورت یک مطالعهی مقطعی روی 187 زن سالم 18 تا 45 سالهی شهر تهران انجام گرفت. نسبت (EI/RMR) که از مقدار انرژی دریافتی تقسیم بر سوخت و ساز استراحت ـ اندازهگیری شده با روش کالریمتری غیرمستقیم ـ محاسبه شد، به عنوان شاخص گزارشدهی درست انرژی استفاده گردید. 34/1EI/RMR≤ به عنوان کم گزارشدهی و 4/2 EI/RMR≥ به عنوان بیش گزارشدهی شناخته شد. دادههای رژیمی با استفاده از پرسشنامهی بسامد خوراک 125 جزیی و دادههای سن، تنسنجی و سبک زندگی از راه پرسشنامهی طراحی شده برای این پژوهش، جمعآوری گردید. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از آنالیز واریانس یکطرفه (ANOVA) انجام شد. یافتهها: میانگین EI/RMR 1/6±0/6 بود. 35% از افراد EI/RMR کمتر از 34/1 و 7% از افراد EI/BMR بیشتر از 4/2 داشتند. BMI همبستگی منفی با EI/RMR (01/0P<، 0/199=(β داشت. سن، BMI، وزن، RMR و دور کمر بهطور معنیداری با افزایش EI/RMR کاهش یافت (01/0P<). پیرترین گروه (≥40)، EI/RMR کمتری نسبت به جوانترین گروه (30>) داشت (5/1 در مقابل 8/1). کم گزارش دهندگان نسبت به دیگر افراد ماهی، مارگارین، قهوه، شیرینی و روغن جامد کمتری مصرف کردند. نتیجهگیری: کم گزارشدهی بیشتر از بیش گزارشدهی دریافت انرژی در این گروه از زنان تهران وجود دارد. BMI مهمترین فاکتور تاثیرگذار روی درستی گزارشدهی دریافت انرژی است. | fa_IR |
| dc.format.extent | 358 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجلهي غدد درونريز و متابوليسم ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism | en_US |
| dc.subject | انرژی دریافتی | fa_IR |
| dc.subject | گزارشدهندگان نادرست | fa_IR |
| dc.subject | سوخت و ساز استراحت | fa_IR |
| dc.subject | نمایهی تودهی بدن | fa_IR |
| dc.subject | گروههای غذایی | fa_IR |
| dc.subject | تغذيه | fa_IR |
| dc.title | گزارشدهی مصرف انرژی و رابطهی آن با وضعیت وزن و سبک زندگی در زنان 45-18 سالهی شهر تهران | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 13 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 145 | |
| dc.citation.epage | 156 | |