نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorپروین میرمیرانfa_IR
dc.contributor.authorلیلا آزادبختfa_IR
dc.contributor.authorمژگان پادیابfa_IR
dc.contributor.authorاحمد اسماعیل‌زادهfa_IR
dc.contributor.authorدکتر فریدون عزیزیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T15:28:07Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T15:28:08Z
dc.date.available1399-08-23T15:28:07Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T15:28:08Z
dc.date.issued2006-06-01en_US
dc.date.issued1385-03-11fa_IR
dc.identifier.citationپروین میرمیران, لیلا آزادبخت, مژگان پادیاب, احمد اسماعیل‌زاده, دکتر فریدون عزیزی. (1385). آثار سودمند رژیم کاهنده‌ی فشار خون (DASH) بر اجزای تشکیل دهنده‌ی سندرم متابولیک. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران, 8(2), 127-138.fa_IR
dc.identifier.issn1683-4844
dc.identifier.issn1683-5476
dc.identifier.urihttp://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-281-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620607
dc.description.abstractمقدمه: این پژوهش به منظور تعیین اثرات رژیم غذایی کاهنده‌ی فشار خون DASH بر اجزای تشکیل‌دهنده‌ی سندرم متابولیک انجام شده است. مواد و روش‌ها: یک مطالعه‌ی کارازمایی بالینی تصادفی کنترل شده روی 116 بیمار مبتلا به سندرم متابولیک انجام شد. سه رژیم غذایی به مدت 6 ماه تجویز شدند: رژیم غذایی کنترل، رژیم غذایی کاهش وزن با تأکید بر انتخاب‌های غذایی سالم، رژیم غذایی DASH همراه با کاهش انرژی دریافتی و افزایش دریافت میوه و سبزی، لبنیات کم چربی، دانه‌های کامل، و کاهش دریافت چربی‌های اشباع، چربی تام، کلسترول، و محدودیت سدیم تا حداکثر 2400 میلی‌گرم در روز. متغیرهای وابسته شامل اجزای سندرم متابولیک بودند. یافته‌ها: رژیم غذایی DASH نسبت به رژیم غذایی کنترل به ترتیب در مردان و زنان منجر به افزایش HDL (7 و 10 میلی‌گرم در دسی‌لیتر)، کاهش تری‌گلیسرید (18- و 14- میلی‌گرم در دسی‌لیتر)، فشارخون سیستولیک (12- و 11- میلی‌متر جیوه)، فشارخون دیاستولیک (6- و 7- میلی‌متر جیوه)، وزن (16- و 14- کیلوگرم)، فشارخون ناشتا (15- و 8- میلی‌گرم در دسی‌لیتر) گردید (001/0p<). کاهش خالص در تری‌گلیسرید (17- و 18- میلی‌گرم در دسی‌لیتر)، فشارخون سیستولیک (11- و 11- میلی‌متر جیوه)، فشارخون دیاستولیک (5- و 6- میلی‌متر جیوه)، فندخون ناشتا (4- و 6- میلی‌گرم در دسی‌لیتر)، وزن (16- و 15- کیلوگرم) و افزایش در HDL(5 و 10 میلی‌گرم در دسی‌لیتر) میان مردان و زنان در گروه غذایی DASH بیشتر بود (در همه‌ی موارد 05/0p<). رژیم غذایی کاهش وزن در مردان و زنان به ترتیب منجر به تغییر معنی‌دار در TG (13- و 10- میلی‌گرم در دسی‌لیتر)، فشارخون سیستولیک (6- و 6- میلی‌متر جیوه) و وزن (13- و 12- کیلوگرم) شد (در همه موارد 05/0p<). نتیجه‌گیری: رژیم غذایی DASH احتمالاً می‌تواند بیشتر خطرات متابولیک را در مردان و زنان مبتلا به سندرم متابولیک کاهش دهد. مکانیسم‌‌های مربوط به این موضوع نیاز به مطالعه‌های بیشتر دارند.fa_IR
dc.format.extent373
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.relation.ispartofمجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Endocrinology and Metabolismen_US
dc.subjectرژیم غذایی DASHfa_IR
dc.subjectسندرم متابولیکfa_IR
dc.subjectرژیم کاهش وزنfa_IR
dc.subjectرژیم غذایی کاهنده‌ی فشار خونfa_IR
dc.subjectپرفشاری خونfa_IR
dc.subjectغدد درون‌ریزfa_IR
dc.titleآثار سودمند رژیم کاهنده‌ی فشار خون (DASH) بر اجزای تشکیل دهنده‌ی سندرم متابولیکfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.citation.volume8
dc.citation.issue2
dc.citation.spage127
dc.citation.epage138


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد