| dc.contributor.author | پروین میرمیران | fa_IR |
| dc.contributor.author | لیلا آزادبخت | fa_IR |
| dc.contributor.author | مژگان پادیاب | fa_IR |
| dc.contributor.author | احمد اسماعیلزاده | fa_IR |
| dc.contributor.author | دکتر فریدون عزیزی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T15:28:07Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T15:28:08Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T15:28:07Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T15:28:08Z | |
| dc.date.issued | 2006-06-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1385-03-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | پروین میرمیران, لیلا آزادبخت, مژگان پادیاب, احمد اسماعیلزاده, دکتر فریدون عزیزی. (1385). آثار سودمند رژیم کاهندهی فشار خون (DASH) بر اجزای تشکیل دهندهی سندرم متابولیک. مجلهي غدد درونريز و متابوليسم ايران, 8(2), 127-138. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1683-4844 | |
| dc.identifier.issn | 1683-5476 | |
| dc.identifier.uri | http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-281-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620607 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: این پژوهش به منظور تعیین اثرات رژیم غذایی کاهندهی فشار خون DASH بر اجزای تشکیلدهندهی سندرم متابولیک انجام شده است. مواد و روشها: یک مطالعهی کارازمایی بالینی تصادفی کنترل شده روی 116 بیمار مبتلا به سندرم متابولیک انجام شد. سه رژیم غذایی به مدت 6 ماه تجویز شدند: رژیم غذایی کنترل، رژیم غذایی کاهش وزن با تأکید بر انتخابهای غذایی سالم، رژیم غذایی DASH همراه با کاهش انرژی دریافتی و افزایش دریافت میوه و سبزی، لبنیات کم چربی، دانههای کامل، و کاهش دریافت چربیهای اشباع، چربی تام، کلسترول، و محدودیت سدیم تا حداکثر 2400 میلیگرم در روز. متغیرهای وابسته شامل اجزای سندرم متابولیک بودند. یافتهها: رژیم غذایی DASH نسبت به رژیم غذایی کنترل به ترتیب در مردان و زنان منجر به افزایش HDL (7 و 10 میلیگرم در دسیلیتر)، کاهش تریگلیسرید (18- و 14- میلیگرم در دسیلیتر)، فشارخون سیستولیک (12- و 11- میلیمتر جیوه)، فشارخون دیاستولیک (6- و 7- میلیمتر جیوه)، وزن (16- و 14- کیلوگرم)، فشارخون ناشتا (15- و 8- میلیگرم در دسیلیتر) گردید (001/0p<). کاهش خالص در تریگلیسرید (17- و 18- میلیگرم در دسیلیتر)، فشارخون سیستولیک (11- و 11- میلیمتر جیوه)، فشارخون دیاستولیک (5- و 6- میلیمتر جیوه)، فندخون ناشتا (4- و 6- میلیگرم در دسیلیتر)، وزن (16- و 15- کیلوگرم) و افزایش در HDL(5 و 10 میلیگرم در دسیلیتر) میان مردان و زنان در گروه غذایی DASH بیشتر بود (در همهی موارد 05/0p<). رژیم غذایی کاهش وزن در مردان و زنان به ترتیب منجر به تغییر معنیدار در TG (13- و 10- میلیگرم در دسیلیتر)، فشارخون سیستولیک (6- و 6- میلیمتر جیوه) و وزن (13- و 12- کیلوگرم) شد (در همه موارد 05/0p<). نتیجهگیری: رژیم غذایی DASH احتمالاً میتواند بیشتر خطرات متابولیک را در مردان و زنان مبتلا به سندرم متابولیک کاهش دهد. مکانیسمهای مربوط به این موضوع نیاز به مطالعههای بیشتر دارند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 373 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجلهي غدد درونريز و متابوليسم ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism | en_US |
| dc.subject | رژیم غذایی DASH | fa_IR |
| dc.subject | سندرم متابولیک | fa_IR |
| dc.subject | رژیم کاهش وزن | fa_IR |
| dc.subject | رژیم غذایی کاهندهی فشار خون | fa_IR |
| dc.subject | پرفشاری خون | fa_IR |
| dc.subject | غدد درونریز | fa_IR |
| dc.title | آثار سودمند رژیم کاهندهی فشار خون (DASH) بر اجزای تشکیل دهندهی سندرم متابولیک | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 8 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 127 | |
| dc.citation.epage | 138 | |