نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorخلیلی مقدم, سجادfa_IR
dc.contributor.authorبهادران, زهراfa_IR
dc.contributor.authorمیرمیران, پروینfa_IR
dc.contributor.authorعزیزی, فریدونfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T15:27:33Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T15:27:33Z
dc.date.available1399-08-23T15:27:33Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T15:27:33Z
dc.date.issued2016-07-01en_US
dc.date.issued1395-04-11fa_IR
dc.identifier.citationخلیلی مقدم, سجاد, بهادران, زهرا, میرمیران, پروین, عزیزی, فریدون. (1395). بررسی ارتباط مصرف میوه ها و سبزیجات قرمز، نارنجی و زرد رنگ با خطر بروز مقاومت به انسولین در بزرگسالان: مطالعه‌ی قند و لیپید تهران. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران, 18(2), 97-104.fa_IR
dc.identifier.issn1683-4844
dc.identifier.issn1683-5476
dc.identifier.urihttp://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2046-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620552
dc.description.abstractمقدمه: مطالعات پیشین ارتباط بین انواع مختلف سبزیجات و میوه‌‌ها با دیابت را بررسی و ارتباط معکوسی بین دریافت کاروتنوئیدها و فلاونوئیدها و مقاومت به انسولین را گزارش کرده‌اند، اما در سطح جامعه مطالعه‌ای در ارتباط با انواع مختلف میوه‌ها و سبزیجات رنگی و مقاومت به انسولین انجام نگرفته است. مطالعه‌ی حاضر با هدف بررسی ارتباط بین سبزیجات و میوه‌جات قرمز، نارنجی و زرد رنگ با خطر مقاومت انسولین در بزرگسالان تهرانی طراحی شد. مواد و روش‌ها: این مطالعه طولی در قالب مرحله 3 تا مرحله 4 مطالعه‌ی قند و لیپید تهران بر روی 940 بزرگسال بالاتر از 19 سال انجام گرفت. ارزیابی دریافت­های غذایی با استفاده از یک پرسش‌نامه‌ی نیمه‌کمی ‌بسامد‌خوراک جمع‌آوری شد. در شروع مطالعه و پس از 3 سال پی‌گیری، قند ناشتای سرم و انسولین سرم اندازه‌گیری شدند. از آزمون لجستک رگرسیون برای بررسی ارتباط زیر مجموعه‌ی میوه‌ها و سبزیجات با بروز مقاومت به انسولین استفاده شد. یافته‌ها: میانگین سن و نمایه‌ی توده‌ی بدنی افراد شرکت‌کننده در مطالعه به ترتیب 1/12±3/40 سال و 4/4±4/26 کیلوگرم بر مترمربع بود. میانگین مصرف زیر مجموعه‌های میوه‌‌ها و سبزیجات به رنگ قرمز، صورتی، زرد، سبز، نارنجی و سفید، به ترتیب 503، 172، 104، 108، 16 گرم در روز بود. بعد از 3 سال پی‌گیری، مصرف بالای کل سبزیجات و میوه‌ها در مقایسه با مصرف پایین، با کاهش خطر مقاومت به انسولین همراه بود (018/0=P: 51/0=نسبت شانس). هم‌چنین در بین زیرمجموعه‌های سبزیجات و میوه‌ها، زیرمجموعه‌های قرمز/صورتی (012/0=P: 48/0=نسبت شانس)، نارنجی (001/0=P: 34/0=نسبت شانس) و زرد (011/0=P: 47/0=نسبت شانس) با کاهش معنی‌دار خطر مقاومت به انسولین همراه بودند. نتیجه‌گیری :مصرف بیشتر میوه‌جات و سبزیجات قرمز/ صورتی، زرد و نارنجی رنگ با کاهش خطر مقاومت به انسولین همراه است.fa_IR
dc.format.extent299
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.relation.ispartofمجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Endocrinology and Metabolismen_US
dc.subjectانسولینfa_IR
dc.subjectشاخص مقاومت به انسولینfa_IR
dc.subjectمیوه‌هاfa_IR
dc.subjectسبزیجاتfa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleبررسی ارتباط مصرف میوه ها و سبزیجات قرمز، نارنجی و زرد رنگ با خطر بروز مقاومت به انسولین در بزرگسالان: مطالعه‌ی قند و لیپید تهرانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات تغذیه و غدد درون ریزfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات تغذیه و غدد درون ریزfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات تغذیه و غدد درون ریزfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات تغذیه و غدد درون ریزfa_IR
dc.citation.volume18
dc.citation.issue2
dc.citation.spage97
dc.citation.epage104


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد