| dc.contributor.author | خلیلی مقدم, سجاد | fa_IR |
| dc.contributor.author | بهادران, زهرا | fa_IR |
| dc.contributor.author | میرمیران, پروین | fa_IR |
| dc.contributor.author | عزیزی, فریدون | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T15:27:33Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T15:27:33Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T15:27:33Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T15:27:33Z | |
| dc.date.issued | 2016-07-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-04-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | خلیلی مقدم, سجاد, بهادران, زهرا, میرمیران, پروین, عزیزی, فریدون. (1395). بررسی ارتباط مصرف میوه ها و سبزیجات قرمز، نارنجی و زرد رنگ با خطر بروز مقاومت به انسولین در بزرگسالان: مطالعهی قند و لیپید تهران. مجلهي غدد درونريز و متابوليسم ايران, 18(2), 97-104. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1683-4844 | |
| dc.identifier.issn | 1683-5476 | |
| dc.identifier.uri | http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2046-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620552 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: مطالعات پیشین ارتباط بین انواع مختلف سبزیجات و میوهها با دیابت را بررسی و ارتباط معکوسی بین دریافت کاروتنوئیدها و فلاونوئیدها و مقاومت به انسولین را گزارش کردهاند، اما در سطح جامعه مطالعهای در ارتباط با انواع مختلف میوهها و سبزیجات رنگی و مقاومت به انسولین انجام نگرفته است. مطالعهی حاضر با هدف بررسی ارتباط بین سبزیجات و میوهجات قرمز، نارنجی و زرد رنگ با خطر مقاومت انسولین در بزرگسالان تهرانی طراحی شد. مواد و روشها: این مطالعه طولی در قالب مرحله 3 تا مرحله 4 مطالعهی قند و لیپید تهران بر روی 940 بزرگسال بالاتر از 19 سال انجام گرفت. ارزیابی دریافتهای غذایی با استفاده از یک پرسشنامهی نیمهکمی بسامدخوراک جمعآوری شد. در شروع مطالعه و پس از 3 سال پیگیری، قند ناشتای سرم و انسولین سرم اندازهگیری شدند. از آزمون لجستک رگرسیون برای بررسی ارتباط زیر مجموعهی میوهها و سبزیجات با بروز مقاومت به انسولین استفاده شد. یافتهها: میانگین سن و نمایهی تودهی بدنی افراد شرکتکننده در مطالعه به ترتیب 1/12±3/40 سال و 4/4±4/26 کیلوگرم بر مترمربع بود. میانگین مصرف زیر مجموعههای میوهها و سبزیجات به رنگ قرمز، صورتی، زرد، سبز، نارنجی و سفید، به ترتیب 503، 172، 104، 108، 16 گرم در روز بود. بعد از 3 سال پیگیری، مصرف بالای کل سبزیجات و میوهها در مقایسه با مصرف پایین، با کاهش خطر مقاومت به انسولین همراه بود (018/0=P: 51/0=نسبت شانس). همچنین در بین زیرمجموعههای سبزیجات و میوهها، زیرمجموعههای قرمز/صورتی (012/0=P: 48/0=نسبت شانس)، نارنجی (001/0=P: 34/0=نسبت شانس) و زرد (011/0=P: 47/0=نسبت شانس) با کاهش معنیدار خطر مقاومت به انسولین همراه بودند. نتیجهگیری :مصرف بیشتر میوهجات و سبزیجات قرمز/ صورتی، زرد و نارنجی رنگ با کاهش خطر مقاومت به انسولین همراه است. | fa_IR |
| dc.format.extent | 299 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجلهي غدد درونريز و متابوليسم ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism | en_US |
| dc.subject | انسولین | fa_IR |
| dc.subject | شاخص مقاومت به انسولین | fa_IR |
| dc.subject | میوهها | fa_IR |
| dc.subject | سبزیجات | fa_IR |
| dc.subject | تغذيه | fa_IR |
| dc.title | بررسی ارتباط مصرف میوه ها و سبزیجات قرمز، نارنجی و زرد رنگ با خطر بروز مقاومت به انسولین در بزرگسالان: مطالعهی قند و لیپید تهران | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات تغذیه و غدد درون ریز | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات تغذیه و غدد درون ریز | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات تغذیه و غدد درون ریز | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات تغذیه و غدد درون ریز | fa_IR |
| dc.citation.volume | 18 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 97 | |
| dc.citation.epage | 104 | |