مقایسه ی سطح سرمی لپتین مادر در سه ماههی سوم بارداری و پس از زایمان در دو گروه زایمان واژینال و سزارین
(ندگان)پدیدآور
حاجی میرزایی, سعیده الساداتسام کن, زینبتهرانیان, نجمهنوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: لپتین پلیپپتیدی است که توسط بسیاری سلولها از جمله آدیپوسیتها تولید میشود و تنظیم اشتها یکی از مهمترین وظایف آن است. این هورمون، یک مولکول با پتانسیلهای متعدد است که در سطح وسیعی از عملیات فیزیولوژیک و پاتولوژیک مشارکت مینماید. مقدار لپتین در طول زایمان افزایش قابل توجهی پیدا میکند که این موضوع میتواند نشاندهندهی تفاوت سطح سرمی لپتین مادر در زایمان واژینال و سزارین باشد؛ لذا در این پژوهش بر آن شدیم سطح سرمی لپتین مادر در سه ماهه سوم بارداری و پس از زایمان را در دو گروه زایمان واژینال و سزارین مقایسه کنیم. مواد و روشها: این مطالعهی مورد ـ شاهدی لانه گزیده، روی 166 زن باردار با سن بارداری 32-28 هفته صورت گرفت. سطح سرمی لپتین مادر در دو نوبت سه ماههی سوم بارداری و 24 ساعت اول بعد از زایمان اندازهگیری شد. دادهها با استفاده از آزمونهای آماری تی، دقیق فیشر و کای-دو تحلیل شدند. یافتهها: تفاوت معنیداری در سطح سرمی لپتین مادر قبل و بعد از زایمان در گروه زایمان واژینال و سزارین مشاهده شد (به ترتیب 001/0>P و 004/0P=). سطح سرمی لپتین مادر در 24 ساعت اول بعد از زایمان در دو گروه مورد و شاهد تفاوت معنیداری داشت (001/0>P). نتیجهگیری: سطح سرمی لپتین مادر در 24 ساعت اول پس از زایمان واژینال به طور معنیداری بالاتر از زایمان سزارین است. با توجه به تاثیرات گسترده لپتین روی پیامدهای مادری و نوزادی، زایمان واژینال به عنوان روش ارجح توصیه میشود.
کلید واژگان
لپتینزایمان واژینال
سزارین
زنان
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2015-12-011394-09-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیسازمان پدید آورنده
دانشگاه تربیت مدرسدانشگاه تربیت مدرس
دانشگاه تربیت مدرس
شاپا
1683-48441683-5476




