نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorملک زاده, حمیدfa_IR
dc.contributor.authorهاشمی نیا, میتراfa_IR
dc.contributor.authorعزیزی, فریدونfa_IR
dc.contributor.authorحدائق, فرزادfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T15:27:06Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T15:27:06Z
dc.date.available1399-08-23T15:27:06Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T15:27:06Z
dc.date.issued2020-01-01en_US
dc.date.issued1398-10-11fa_IR
dc.identifier.citationملک زاده, حمید, هاشمی نیا, میترا, عزیزی, فریدون, حدائق, فرزاد. (1398). روند تغییرات گلوکز ناشتای مختل در طول یک دهه در نوجوانان تهرانی: مطالعه‌ی قند و لیپید تهران. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران, 21(5), 297-307.fa_IR
dc.identifier.issn1683-4844
dc.identifier.issn1683-5476
dc.identifier.urihttp://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2596-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620514
dc.description.abstractمقدمه: شیوع گلوکز ناشتای مختل (IFG) در جهان در حال افزایش است و تمام رده‌های سنی از جمله نوجوانان را دربرگرفته است. مطالعه‌ی حاضر جهت بررسی روند تغییرات گلوکز ناشتای مختل و علل آن در میان نوجوانان ایرانی در طول یک دهه انجام شد. مواد و روش‌ها: تعداد 2998 شرکت‌کننده بین سنین 19-11 سال در دوره 1 مطالعه (1380-1378، 1415 پسر و 1583 دختر) و تعداد 946 نفر در دوره 2 مطالعه (1393-1390، 477 پسر و 469 دختر) مورد بررسی قرار گرفتند. جهت بررسی نقش عوامل خطر بالقوه در ارتباط بین دوره مطالعه با شیوع IFG از مدل‌های رگرسیون لجستیک دوسطحی چند متغیره استفاده شد. یافته‌ها: شیوع IFG یک جهش دو برابری از 7% در دوره 1 مطالعه به 16/6% در دوره 2 مطالعه نشان داد. در میان عوامل خطر اصلاح‌ناپذیر، سن بالاتر و جنس مونث با خطر پایین‌تر IFG همراه بودند. در میان عوامل خطر اصلاح‌پذیر، در مدل کاملا تعدیل شده، اضافه وزن و چاقی کلی با افزایش خطر IFG همراه بودند در حالی که چاقی شکمی به عنوان یک عامل خطر مستقل شناسایی نشد. با این حال، تعدیل هم‌زمان برای چاقی کلی و شکمی نتوانست تاثیر ارتباط دوره مطالعه با افزایش شیوع IFG را کاهش دهد ](2/68-1/81) 2/20.[ نتیجه‌گیری: در فاصله سال­های 1393-1390 افزایش چشمگیری در شیوع IFG در میان نوجوانان مشاهده گردید و همچنین دوره مطالعه به عنوان یک عامل مستقل پیش‌بینی‌کننده شناخته شد. با این حال، تاثیر دیگر عوامل خطر بالقوه می‌بایست بررسی شوند.fa_IR
dc.format.extent1444
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.relation.ispartofمجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Endocrinology and Metabolismen_US
dc.subjectگلوکز ناشتای مختلfa_IR
dc.subjectدیابتfa_IR
dc.subjectنوجوانfa_IR
dc.subjectخاورمیانهfa_IR
dc.subjectغدد درون‌ریزfa_IR
dc.titleروند تغییرات گلوکز ناشتای مختل در طول یک دهه در نوجوانان تهرانی: مطالعه‌ی قند و لیپید تهرانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentکمیته تحقیق دانشجویی، مرکز تحقیقات پیشگیری از بیماری های متابولیک، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات پیشگیری از بیماری های متابولیک، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات درون ریز، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات پیشگیری از بیماری های متابولیک، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهرانfa_IR
dc.citation.volume21
dc.citation.issue5
dc.citation.spage297
dc.citation.epage307


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد