نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorخزان, مرجانfa_IR
dc.contributor.authorیغمایی, پریچهرfa_IR
dc.contributor.authorبهدادفر, لیلاfa_IR
dc.contributor.authorدانشپور, مریم الساداتfa_IR
dc.contributor.authorهدایتی, مهدیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T15:26:21Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T15:26:21Z
dc.date.available1399-08-23T15:26:21Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T15:26:21Z
dc.date.issued2010-05-01en_US
dc.date.issued1389-02-11fa_IR
dc.identifier.citationخزان, مرجان, یغمایی, پریچهر, بهدادفر, لیلا, دانشپور, مریم السادات, هدایتی, مهدی. (1389). روش هضم مایکروویوی برای سنجش میزان ید ادرار. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران, 12(1), 65-70.fa_IR
dc.identifier.issn1683-4844
dc.identifier.issn1683-5476
dc.identifier.urihttp://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-777-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620451
dc.description.abstractمقدمه: در سنجش ید ادرار، مرحله‌ی هضم یکی از مراحل اساسی به منظور حذف مواد تداخل‌کننده و نیز آزاد سازی ید از نمونه‌ی ادرار محسوب می‌شود. حرارت دادن محلول دارای اسید به مدت یک ساعت علاوه بر طولانی شدن زمان سنجش، همواره مشکل ایمنی در هضم اسیدی به شیوه‌ی حرارتی را مطرح ساخته است. هدف از این مطالعه جایگزینی امواج مایکروویو به جای حرارت الکتریکی در هضم و سنجش ید ادراری بود. مواد و روش‌ها: هضم نمونه‌های ادرار در محیط اسید کلریک به شیوه‌ی رایج حرارت الکتریکی و نیز امواج مایکروویو انجام شد. میزان ید توسط واکنش معروف سندل ـ کالتوف و نقش کاتالیزوری ید در واکنش سریم (+4) و آرسنیک (+3) انجام شد. یافته‌ها به منظور افزایش سرعت و دقت، در میکروپلیت و توسط دستگاه خوانشگر الایزا خوانده شد. حساسیت، دقت و قیاس یافته‌ها به هر دو روش بررسی شد. یافته‌ها: فقط 10 دقیقه استفاده از توان 80 وات امواج مایکروویو برای هضم کامل نمونه ادرار کافی بود. محدوده‌ی عملکرد این روش 20 تا 400 میکروگرم در لیتر بود. ضریب تغییرات درون آزمونی 7/6 تا 3/9% و ضریب تغییرات برون آزمونی 8/9 تا 3/12% محاسبه شد. یافته‌های حاصل از این روش با روش رایج هضم اسیدی همبستگی خوب (ضریب رگرسیون 928/0) و توافق (شیب 963/0) داشت. میزان بازیافت 91 تا 113% بود. حساسیت روش اندازه‌گیری 5 میکروگرم در لیتر محاسبه شد. نتیجه‌گیری: داده‌های حاصل از این مطالعه نشان داد که روش هضم به شیوه‌ی امواج مایکروویو جایگزین مناسبی برای هضم به روش حرارت الکتریکی است و قادر به کاهش زمان سنجش و افزایش ایمنی روش است. کاهش هزینه‌ی دستگاه نیز مزیت دیگر این شیوه‌ی هضم محسوب می‌شود.fa_IR
dc.format.extent276
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.relation.ispartofمجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Endocrinology and Metabolismen_US
dc.subjectامواج مایکرو ویوfa_IR
dc.subjectهضم اسیدیfa_IR
dc.subjectید ادرارfa_IR
dc.subjectبيوشميfa_IR
dc.titleروش هضم مایکروویوی برای سنجش میزان ید ادرارfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.citation.volume12
dc.citation.issue1
dc.citation.spage65
dc.citation.epage70


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد