نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمعظمی, مهتابfa_IR
dc.contributor.authorبیژه, ناهیدfa_IR
dc.contributor.authorعباسیان, صادقfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T15:26:12Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T15:26:13Z
dc.date.available1399-08-23T15:26:12Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T15:26:13Z
dc.date.issued2013-06-01en_US
dc.date.issued1392-03-11fa_IR
dc.identifier.citationمعظمی, مهتاب, بیژه, ناهید, عباسیان, صادق. (1392). مقایسه‌ی اثر روزه‌داری ماه رمضان و فعالیت ورزشی هوازی منظم بر سطح سرمی پروتئین شوک حرارتی 70 کیلودالتونی (HSP70)، پروفایل لیپیدی و مقاومت انسولینی افراد چاق غیرفعال. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران, 15(1), 67-77.fa_IR
dc.identifier.issn1683-4844
dc.identifier.issn1683-5476
dc.identifier.urihttp://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1406-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620438
dc.description.abstractمقدمه: هدف از این تحقیق مقایسه اثر روزه داری ماه رمضان (به عنوان یک الگوی رژیمی) و فعالیت ورزشی هوازی منظم بر شاخص های70HSP، نیمرخ لیپیدی و مقاومت انسولینی افراد چاق غیر فعال بود. مواد و روش ها: در این مطالعه 18 مرد چاق 50-40 ساله با نمایه توده بدنی بیش از 30 کیلوگرم متر انتخاب و به دو گروه روزه دار (9=N) و گروه روزه دار و فعالیت ورزشی (9= N) تقسیم شدند. گروه روزه دار و فعالیت ورزشی علاوه بر روزه داری، فعالیت ورزشی را به صورت 27 جلسه در ماه و با دامنه شدت بین 50 الی 70 درصد VO2max انجام می دادند. همچنین، جهت بررسی تغییرات مورد نظر در ماه رمضان، از افراد چهار وهله متفاوت نمونه گیری خونی به عمل آمد. در نهایت با استفاده از آمار اندازه های مکرر تحلیل واریانس در سطح p<0/05 فرضیه ها به بوته آزمایش گذاشته شد. یافته ها: نتایج تحقیق نشان داد که سطوح HSP70 در هر دو گروه طی ماه رمضان افزایش می یابد. در بررسی تغییرات بین گروهی وهله‏های تکرار شونده مشخص گشت بین سطوح سرمی HSP70 گروه روزه دار و گروه روزه دار و فعالیت ورزشی تفاوت معناداری وجود دارد (F = 23/25 p= 0/001). همچنین، میزان مقاومت انسولینی در هر دو گروه کاهش یافته بود که این کاهش در گروه روزه دار معنادار بود (F = 3/244 p= 0/042). به علاوه، نیمرخ لیپیدی افراد چاق تنها در هفته چهارم و دو هفته پس از ماه رمضان کاهش معناداری (و افزایش معناداری در HDL-c) یافته بود(p<0/05). نتیجه گیری: به توجه به نتایج تحقیق به نظر می رسد افزایش یافتن سطوح HSP70 توسط روزه داری و همچنین روزه داری و فعالیت ورزشی عاملی در کاهش مقاومت انسولینی افراد چاق می باشد.fa_IR
dc.format.extent361
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.relation.ispartofمجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Endocrinology and Metabolismen_US
dc.subjectپروتئین شوک حرارتی 70 کیلودالتونی (70HSP)fa_IR
dc.subjectنیم‌رخ چربیfa_IR
dc.subjectفعالیت ورزشی منظم و مردان چاقfa_IR
dc.subjectورزشfa_IR
dc.titleمقایسه‌ی اثر روزه‌داری ماه رمضان و فعالیت ورزشی هوازی منظم بر سطح سرمی پروتئین شوک حرارتی 70 کیلودالتونی (HSP70)، پروفایل لیپیدی و مقاومت انسولینی افراد چاق غیرفعالfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه فیزیولوژی ورزشی دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی-دانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentگروه فیزیولوژی ورزشی دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی-دانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentگروه فیزیولوژی ورزشی دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی-دانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.citation.volume15
dc.citation.issue1
dc.citation.spage67
dc.citation.epage77


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد